Το καλοκαιράκι και πάλι εδώ! Διακοπούλες, χαλάρωση, ξεγνοιασιά! Ο καιρός ζεσταίνει, οι ακτίνες του ήλιου λαμπυρίζουν και οι παραλίες γεμίζουν από κόσμο που χαλαρώνει πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλ.

Αυτό που ξεχνάμε πολλές φορές όμως, καθισμένες στον ήλιο προσπαθώντας να μαυρίσουμε να πάρουμε ένα χρυσαφί χρώμα, είναι να προστατεύσουμε το πρόσωπό μας από την ακτινοβολία του ήλιου.

Τον ήλιο τον λατρεύουμε, αλλά ταυτόχρονα η πολύωρη έκθεσή μας σ’αυτόν, έχει αρνητικά αποτελέσματα για το δέρμα μας. Ειδικά μετά από χρόνια εμφανίζονται πανάδες, δυσχρωμίες, μαύρες κηλίδες και έτσι το δέρμα μας θα δείχνει πολύ πιο άτονο, κουρασμένο και ταλαιπωρημένο.

Γι’ αυτό κι εγώ σου προτείνω 5 τρόπους για να επιλέξεις το σωστό αντιηλιακό:

1Δείκτης SPF

gizmodo.com

Το πρώτο που πρέπει να ελέγξεις είναι ο δείκτης SPF, που δείχνει τον βαθμό προστασίας απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου UVA και UVB, να είναι μεγαλύτερος από 30.

2Προστασία από UVAUVB

Θα πρέπει να γράφει ότι προστατεύει από τις ακτινοβολίες UVA και UVB, οι οποίες προκαλούν καρκίνο του δέρματος και εγκαύματα.

3Αδιάβροχο αντιηλιακό;

nextdeal.gr

Είναι μύθος ότι υπάρχουν αδιάβροχα αντιηλιακά, μιας και είναι αδύνατο να “κολλήσουν” στο δέρμα σου, όπως γράφουν πάνω κάποια. Είναι λίγο δύσκολο να παραμένουν σταθερά πάνω σου και μετά τις βουτιές στη θάλασσα. Ένα αντιηλιακο, να ξέρεις ότι είναι αδιάβροχο για περίπου μια ώρα μετά την εφαρμογή του στο δέρμα.

4Διαφορετικό αντιηλιακό για πρόσωπο και σώμα

Είναι σημαντικό να επιλέγεις διαφορετικό αντιηλιακό για το πρόσωπο και διαφορετικό για το υπόλοιπο σώμα σου. Δεν έχει τις ίδιες ανάγκες προστασίας το σώμα σου με το πρόσωπό σου.

Στο πρόσωπο μπορεί να χρειάζεσαι δείκτη προστασίας 50, ενώ στο σώμα να είσαι εντάξει και με το 30. Επίσης για το πρόσωπο μπορείς να επιλέξεις ένα πολύ ωραίο αντιηλιακό με χρώμα το οποίο σου προσφέρει και κάλυψη ταυτόχρονα.

5Προτίμησε κρέμα αντί spray

Με την κρέμα μπορείς να απλώσεις το αντιηλιακό σου πιο ομοιόμορφα, παρά με το spray. Μπορεί ναι το spray να είναι πιο εύχρηστο και πιο βολικό, αλλά δεν σε προστατεύει όπως ένα αντιηλιακό που είναι σε μορφή κρέμας. Επίσης δεν μπορείς να υπολογίσεις την ποσότητα αντιηλιακού που βάζεις, αν χρησιμοποιείς spray!

Εσύ βρήκες το ιδανικό αντιηλιακό που θα σε προστατεύει φέτος το καλοκαίρι; 

χχχ

 


Διάβασε επίσης: 3 μυστικά για τέλειο μαύρισμα φέτος το καλοκαίρι!