fbpx

3+1 hairstyles που κάνουν τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται αμέσως πιο πυκνά

by Eva Sarpetsa

Τα μακριά, πλούσια μαλλιά ήταν πάντα το «στάνταρτ» και το επιθυμητό, χάρη κυρίως στα old-school διαφημιστικά των σαμπουάν. Στην πραγματικότητα όμως η αντίληψη αυτή απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς τα λεπτά μαλλιά είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Και ενώ τα trends στα κουρέματα πηγαινοέρχονται υπάρχει ένα συγκεκριμένο haircut που αναζητούν πολλοί άνθρωποι όλο το χρόνο: το καλύτερο για τα λεπτά μαλλιά. Έτσι λοιπόν είναι ξεκάθαρο πως εάν έχεις λεπτά μαλλιά – για οποιοδήποτε λόγο, είτε πρόκειται για γενετική είτε τριχόπτωση μετά από τοκετό ή απλά τα μαλλιά σου είναι naturally λεπτά – τότε το κούρεμα που θα επιλέξεις είναι πραγματικά σημαντικό.

Γενικότερα και με βάση πάντοτε τους ειδικούς, τα κουρέματα με ευθείες γραμμές είναι πάντα καλύτερα για τα λεπτά μαλλιά, και αν επιλέξετε layers τότε προτιμήστε να τις διατηρήσετε ελάχιστες. Κουρέματα όπως lobs (μακρύ καρέ), bobs, μακριά μαλλιά σε ένα μήκος και τα pixies είναι τα πιο κατάλληλα για αυτόν τον τύπο μαλλιών.

Και φυσικά εχτός από το κούρεμα είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα πολύ βαριά προϊόντα στυλινγκ, conditioner και λαδιών, καθώς θα μετατρέψουν την λεπτή υφή των μαλλιών σας σε λιπαρή πολύ γρήγορα, ενώ παράλληλα θα βαρύνουν τα μαλλιά και θα εμποδίσουν τις δυνατότητες τους για ένα ογκώδες φινίρισμα, ανεξάρτητα από το πόσο στρατηγικό είναι το κούρεμα!

Ανεξάρτητα λοιπόν από το μήκος ή την υφή των μαλλιών σας, το επόμενο κούρεμά σας είναι μόνο ένα scroll down μακριά.

Bob or Lob

Ένα κομψό, αμβλύ bob ή lob είναι ένα από τα πιο στρατηγικά κουρέματα για γυναίκες με λεπτά μαλλιά. Οι όροι bob και lob μεταφράζονται σε διαφορά στο μήκος, όπου το μήκος του κουρέματος μπορεί να φτάνει μέχρι το πηγούνι (bob), το λαιμό ή ακόμη και στο κλειδοκόκαλο (lob). Για να αποφασίσετε το κατάλληλο μήκος συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή. Το σημαντικό είναι πως ένα κούρεμα σαν αυτό εξασφαλίζει αμέσως όγκο στο μαλλί και φυσικά αποτελεί ένα διαχρονικό, statement και κομψό hairstyle.

Pixie Cut

Εάν αισθάνεστε έτοιμες για μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή, τότε το pixie cut είναι πιθανώς το πιο δραματικό κούρεμα που οι κομμωτές swear by it, και είναι ιδανικό για γυναίκες με λεπτά μαλλιά καθώς εξασφαλίζει πληρότητα (fullness) στην τρίχα. Διατηρώντας το κούρεμα αυτό ακανόνιστο βοηθά στην ενίσχυση του σώματος των μαλλιών (της μάζας). Το κούρεμα Pixie είναι χαμηλής συντήρησης κούρεμα το οποίο χρειάζονται ελάχιστο styling με πολύ textured, αβίαστο τρόπο για επιπλέον όγκο. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για το είδος του pixie που θα αναδείξει καλύτερα το δικό σας σχήμα προσώπου.

Curtain bangs

Είναι κοινή λανθασμένη αντίληψη πως οι αφέλειες κάνουν τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται ακόμη πιο λεπτά. Στην πραγματικότητα, η φράντζα αποτελεί ένα αρκετά high-maintenance τρόπο για να φαίνεται το οποιοδήποτε κούρεμα πιο «γεμάτο». Για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε να πειραματιστήτε με το μήκος των μαλλιών σας, τότε τα curtain bangs βοηθούν στο να πλαισιώσουν το πρόσωπο σας

και να εξασφαλίσουν διάσταση στο τελικό haircut, αφού το μάτι εστιάζει στη φράντζα αντί στα υπόλοιπα μαλλιά. Είναι επίσης ιδανικό για τις γυναίκες που επιλέγουν να έχουν συχνά τα μαλλιά του κότσο (πιασμένα πάνω).

French-girl layers

Photo: Getty Images

Συνήθως οι κομμωτές προτείνουν κουρέματα με καθόλου ή πολύ λίγα layers για λεπτά μαλλιά καθώς δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε την πυκνότητα από τις άκριες. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι με τους οποίους ελάχιστα hidden layers μπορούν να εξασφαλίσουν όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Έτσι για τις γυναίκες που έχουν μακριά λεπτά μαλλιά και επιθυμούν να διατηρήσουν το μήκος, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κούρεμα σε ένα μήκος με ελαφριά διακριτικά layers στο κάτω μέρος αλλά και στρατηγικό face-framing που ξεκινάει από το πιγούνι και κινείται διακριτικά προς το μήκος του μαλλιού.