Όλες οι γυναίκες έχουν ταλαιπωρηθεί στη ζωή τους με ακμή. Ειδικά όταν η ακμή είναι επίμονη μπορεί να έχει επιπτώσεις ακόμη και στην αυτοπεποίθηση της γυναίκας, μιας και το πρόσωπο είναι πολύ σημαντικό να δείχνει καθαρό και χωρίς σημάδια.

Κάποιες φορές οι αιτίες που έχουμε ακμή μπορεί να οφείλονται σε ορμονικούς παράγοντες! Παρ’ όλα αυτά, τις περισσότερες φορές ευθύνεται σε καθημερινές συνήθειες που κάνουμε και νομίζουμε ότι είναι αθώες. Είναι όμως υπεύθυνες για την ακμή που μας βασανίζει.

Δες ποιες είναι αυτές οι συνήθειες και ποιες οι λύσεις τους:

1Κινητό τηλέφωνο

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, αν βγάζεις ακμή στα μάγουλα, τότε ένας από τους λόγους είναι η λερωμένη οθόνη του κινητού σου!

Απλά πέρασε λίγο καθαρό αλκοόλ στην οθόνη του κινητού σου για να αποφύγεις την ανάπτυξη μικροβίων. Επίσης, φρόντισε να αλλάζεις συχνά τo screen protector του κινητού γιατί μένουν μικρόβια πάνω!

2Λερωμένα χέρια

Πόσες φορές την ημέρα αγγίζεις το πρόσωπό σου, και ειδικά την περιοχή του πιγουνιού με λερωμένα χέρια;

Τα χέρια σου είναι εστία μικροβίων αφού αγγίζεις καθημερινά χιλιάδες επιφάνειες και αντικείμενα που είναι λερωμένα ή έχουν πολλά μικρόβια. Έτσι, τα μεταφέρεις στο πρόσωπό σου με αποτέλεσμα να προκαλείς ακμή!

3Yπερβολικό πλύσιμο προσώπου

Είναι καλό να πλένεις το πρόσωπό σου 2 φορές την ημέρα. Μια φορά το πρωί και μια φορά το βράδυ.

Όταν το κάνεις πιο συχνά τότε, το δέρμα στερείται από βασικά έλαια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, και κατ’ επέκταση αυτό να οδηγεί στην ακμή!

4Λερωμένα γυαλιά μυωπίας ή γυαλιά ήλιου

Μπορεί τα γυαλιά να δίνουν στυλ, αλλά αν δε φροντίζεις να τα καθαρίζεις με τα σωστά προϊόντα, υπάρχει κίνδυνος να συσσωρευτεί το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα στο δέρμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγάλεις σπυράκια στη μύτη, πράγμα που εννοείται πως δε θέλεις γιατί θα είναι σε πολύ εμφανή σημείο!

Είναι καλύτερα να ρωτήσεις τον οπτικό σου για το ποια είναι τα σωστά καθαριστικά, ή φρόντισε να χρησιμοποιείς πανάκια καθαρισμού για το δέρμα, στο σημείο της μύτης σου.

Εσύ ποιες από αυτές τις συνήθειες κάνεις;