Μπορούμε να μαυρίσουμε χωρίς να καθόμαστε με τις ώρες στον καυτό ήλιο; Φυσικά και μπορείς! Πώς θα το πετύχεις αυτό;

Τρώγοντας, φυσικά, τις κατάλληλες τροφές που προσφέρουν μια πλούσια ενυδάτωση στο δέρμα, το προστατεύουν και το βοηθούν να μαυρίσει πιο εύκολα και φυσικά!

Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα κάνεις ηλιοθεραπεία, απλά θα κάθεσαι λιγότερη ώρα στον ήλιο, ωστόσο θα έχεις το επιθυμητό μαύρισμα!

Ακολουθώντας αυτές τις μικρές και έξυπνες παρεμβάσεις στο διαιτολόγιό σου προστατεύεις το δέρμα σου από την UVA ακτινοβολία, ενώ παράλληλα το βοηθάς να αποκτήσει μια χρυσαφένια λάμψη!

Δες ποιες είναι αυτές οι τροφές:

1Αγγούρι & Κολοκυθάκια

diadromi.gr

Ναι, ναι καλά άκουσες! Τα λαχανικά ενυδατώνουν το δέρμα σου και βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων. Τα πιο σημαντικά λαχανικά που βοηθούν στο να μαυρίσεις ταχύτερα είναι το αγγούρι και τα κολοκυθάκια.

Είναι μερικά από τα λαχανικά που θεωρούνται “ενυδατικά” αφού η περιεκτικότητα τους σε νερό αγγίζει το 95%. Το αγγούρι περιέχει καφεϊκό οξύ και βιταμίνη C. Αντίθετα, τα κολοκυθάκια διαθέτουν βιταμίνη C και A, αλλά και φυλλικό οξύ και κάλλιο. 

2Καρπούζι & Πεπόνι

athensmagazine.gr

Αυτό το ήξερες; Ότι δηλαδή τα φρούτα του καλοκαιριού, δηλαδή το καρπούζι και το πεπόνι συγκαταλέγονται μέσα στις υπέρ-τροφές που βοηθούν στο ταχύτερο μαύρισμα;

Καθώς ενυδατώνουν τον ανθρώπινο οργανισμό καλύτερα ακόμη και από νερό. Περιέχουν 92% νερό και άλατα απαραίτητα για την ενυδάτωση σου!

3Ροδάκινο & Νεκταρίνι

sayyes.com

Επίσης σημαντικά για την ενυδάτωση του οργανισμού και για το ταχύτερο μαύρισμα που όλοι επιθυμούμε είναι το ροδάκινο και το νεκταρίνι.

Τα δύο τελευταία είναι τα πλουσιότερα φρούτα σε νερό, με ποσοστό 89%. Περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και καροτεινοειδή. Γι’ αυτό θεωρούνται πολύτιμα για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος.

Ένα μικρό tip που μπορώ να σου δώσω είναι να πίνεις αρκετό νερό σε συνδυασμό με τις παραπάνω τροφές και τότε θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα!

Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου τροφή από τις πιο πάνω; 

Δες επίσης: 5 τροφές που βοηθούν τα μαλλιά σου να μακρύνουν!

Ονομάζομαι Ανθή Σακκά και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου! Η συγγραφή ήρθε στη ζωή μου από πολύ μικρή μα η αγάπη μου για τη μόδα ξεκίνησε σταδιακά και ακόμη εξελίσσεται ! Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να συνδυάζω χρωματικά τα ρούχα!