Και ποια γυναίκα δε θέλει το μακιγιάζ της να διαρκεί ώρες ολόκληρες χωρίς να χρειάζεται να το φρεσκάρει κάθε λίγες ώρες;

Αν και εσύ βλέπεις ότι το μακιγιάζ σου δε διαρκεί κατά την διάρκεια της μέρας, διάβασε τους πιο κάτω λόγους, αλλά και τα tips που συμβαίνει αυτό, για να το αντιμετώπισεις!

Δες τους λόγους εδώ: 

1Αγγίζεις το πρόσωπό σου

Pinterest

Ένας από τους πιο συχνούς λόγους που δε διαρκεί το μακιγιάζ σου είναι επειδή αγγίζεις το πρόσωπό σου αρκετά συχνά, ειδικά στην περιοχή όπου είναι το πιγούνι.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τρίβεις το μακιγιάζ σου και να το αλλοιώνεις. Εκτός του ότι είναι και ανθυγιεινό, είναι μια κακή συνήθεια που καλό είναι να την αποφεύγεις, αφού μεταφέρεις τα μικρόβια στο πρόσωπό σου και δεν αργεί να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια ακμής.

2Δε χρησιμοποιείς primer

Αν μέχρι τώρα δε χρησιμοποιούσες primer πριν από το foundation σου, τότε καλό είναι να το δοκιμάσεις για να δεις τη διαφορά.

Είναι ειδικά φτιαγμένο ούτως ώστε να κρατάει πολύ περισσότερο το μακιγιάζ σου, για πολύ περισσότερες ώρες. Δες εδώ ποια σου προτείνουμε!

3Το foundation δεν κάνει για το δέρμα σου

Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ως συνήθως αντιμετωπίζεις προβλήματα με την ανθεκτικότητα του μακιγιάζ σου κατά την διάρκεια της μέρας.

Γι’ αυτό διάλεξε ένα foundation που να είναι oil-free και είναι κατάλληλο για τον τύπο δέρματός σου και δεν θα σε κάνει λιπαρή.

4Δεν εφαρμόζεις πούδρα

newbeauty.com

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο μακιγιάζ είναι η εφαρμογή της πούδρας η οποία θα κλειδώσει το foundation και θα διατηρήσει το δέρμα matte όλη μέρα.

Αν μέχρι τώρα δεν εφάρμοζες πούδρα, τότε ξέρεις γιατί διαρκούσε πολύ λίγο το μακιγιάζ σου.

5Δε βάζεις setting spray

Αφού τελειώσεις το μακιγιάζ σου, είναι πολύ σημαντικό να “ψεκάσεις” το πρόσωπό σου με setting spray! Θα δεις τεράστια διαφορά στο πόσο διαρκεί το μακιγιάζ σου!

Εσύ ποιο από αυτά τα βήματα δεν έκανες τόσο καιρό;