Στο θέμα μακιγιάζ δεν είμαι expert και εννοείται πως είμαι κι εγώ ανάμεσα στις Κύπριες που κάποιες φορές κάνουν τα συγκεκριμένα λάθη.

Μετά από πολλές ώρες σκέψης, συνειδητοποίησα τι κάνουμε λάθος και τι όχι εδώ στην Κύπρο όσον αφορά την ομορφιά και το μακιγιάζ και είπα να τα μαζέψω όμορφα και ωραία σε ένα post.

Δες τα εδώ: 

1Έντονο lipstick

Xannsplace.com

Δεν είμαι αντίθετη με το έντονο lipstick, εννοείται πως όχι. Καλύτερα όμως να το βάζουμε απόγευμα ή βράδυ παρά πρωί. Ο λόγος είναι πολύ απλός: το πρωί κάνει υπερβολική ζέστη στην Κύπρο και το μακιγιάζ μας “λιώνει” και δε φαίνεται ωραίο.

Όταν φοράμε έντονο lipstick το κάνουμε να φαίνεται ακόμα πιο έντονο, γι’ αυτό καλύτερα να επιλέγουμε πιο nude αποχρώσεις.

2 Λάθος απόχρωση foundation

SHEmazing.net

Εγώ πάντα προτιμώ να παίρνω μια απόχρωση λίγο πιο σκούρα από το δέρμα μου αντί πιο ανοιχτόχρωμη, απλώς φροντίζω να το απλώνω παντού και στον λαιμό.

Γι’ αυτό το foundation μας πρέπει να είναι ή λίγο πιο σκούρο ή ακριβώς στο χρώμα του δέρματός μας για να μη φαίνεται τόση αντίθεση σε σχέση με το υπόλοιπο μας σώμα.

3Δεν απλώνουμε το foundation μέχρι τον λαιμό 

Marieclaire.com

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι ότι σταματάμε να βάζουμε foundation μέχρι το σημείο που σταματά το πηγούνι μας. Ειδικά όταν το χρώμα του foundation μας είναι σε λάθος απόχρωση, τότε φαίνεται πολύ άσχημο και πολύ ψεύτικο ταυτόχρονα. Φαίνεται ότι φοράμε μάσκα.

4Νύχια μυτερά

Fashionist.gr

Δε μιλάω για τα νύχια που είναι οβάλ, αλλά για εκείνα που καταλήγουν να είναι μυτερά. Νιώθω ότι δεν κολακεύουν καθόλου τα χέρια μιας γυναίκας.

Είναι καλύτερο το τελείωμά τους να είναι πιο στρογγυλεμένο αφού κάνει τα δάχτυλα να φαίνονται πιο μακριά! Πλέον ανάμεσα στα trends είναι τα μικρά μονόχρωμα περιποιημένα νύχια.

5Έντονο άρωμα

Birmingham Mail

Είναι λογικό ότι δε φοράμε το ίδιο άρωμα το καλοκαίρι με αυτό που φοράμε τον χειμώνα. Το καλοκαίρι καλό είναι να επιλέγουμε πιο ανάλαφρες, φρουτώδεις μυρωδιές.

Διαφορετικό άρωμα θα φορέσουμε στη Χριστουγεννιάτικη ρεβεγιόν και διαφορετικό άρωμα θα βάλουμε για μια βόλτα στην παραλία. Ιδανικό για το καλοκαίρι είναι ένα fruity body spray για το σώμα, το οποίο δεν είναι τόσο βαρύ, θυμίζει καλοκαίρι και τους παρασέρνει όλους με τη μυρωδιά του!

Κάνεις κι εσύ αυτά τα λάθη;