Πολλοί λένε ότι το άρωμα είναι αυτό που κάνει κάθε γυναίκα και κάθε άντρα να ξεχωρίζει. Πόσες φορές μύρισες ένα άρωμα ή μια κολώνια και σου ήρθε στο μυαλό το άτομο που βάζει τη συγκεκριμένη μυρωδιά;

Γι’ αυτό, κι εσύ σίγουρα θέλεις να κάνεις τη μυρωδιά να διαρκεί περισσότερες ώρες. Υπάρχουν κάποια tips που αν τα ακολουθήσεις θα κάνεις το άρωμα σου να κρατάει όλη μέρα!

Δες ποια είναι εδώ:

1Πρώτα ενυδάτωση στο δέρμα

Το ήξερες ότι το άρωμα διαρκεί πολύ περισσότερο πάνω στο πιο “λιπαρό” δέρμα; Και όμως! Γι’ αυτό και εσύ πριν ετοιμαστείς και βάλεις το άρωμά σου, φρόντισε να ενυδατώσεις αρκετά την επιδερμίδα σου.

2Ψέκασε σε αυτά τα σημεία το άρωμά σου

Σίγουρα, δεν πρέπει να ψεκάζεις παντού σε όλο σου το σώμα το άρωμά σου, γιατί πρώτο δε θα διαρκέσει πολλές ώρες και δεύτερο το σπαταλάς χωρίς λόγο.

Τα σημεία όπου το άρωμα διαρκεί περισσότερο και σίγουρα τα ξέρεις είναι στον καρπό, πίσω από τα αυτιά και πίσω από τον λαιμό.

Το ήξερες όμως ότι πίσω από τα γόνατα και πίσω από τους αγκώνες των χεριών, το άρωμα διαρκεί πολύ περισσότερο; Επίσης, το άρωμα δε διαρκεί καθόλου όταν το βάζεις πάνω στα ρούχα!

3Μην τρίβεις το άρωμα σου

Όταν τρίβεις το άρωμα που έβαλες στους καρπούς σου και στον λαιμό σου, εκτός από το ότι αλλάζει μυρωδιά, δε διαρκεί και τόσο πολύ.

Γι’ αυτό, προτίμησε να το “απλώνεις” με ταμποναριστές κινήσεις μεταξύ των δύο σου χεριών.

4Κάνε τα μαλλιά σου να μυρίζουν το άρωμά σου

Εννοείται πως δε θα ψεκάσεις απευθείας πάνω στα μαλλιά σου, μιας και τα αρώματα περιέχουν μέσα αλκοόλ, το οποίο θα κάνει τα μαλλιά σου να γίνουν πιο ξηρά.

Γι’ αυτό, ψέκασε λίγο άρωμα πάνω στη βούρτσα σου, άφησε το λίγα δευτερόλεπτα για να μειωθεί η δράση του αλκοόλ και μετά χτένισε τα μαλλιά σου. Έτσι θα μυρίζεις πολύ όμορφα συνεχώς!

Μπορείς όμως αν θέλεις να πάρεις ειδικά spray για μαλλιά που τα κάνουν και μυρίζουν καταπληκτικά.

5Μη φυλάς το άρωμα στο μπάνιο

Το ήξερες ότι το μπάνιο είναι το χειρότερο μέρος για να φυλάς το άρωμα ή την κολώνια σου; Αφού στο μπάνιο η θερμότητα και η υγρασία, επηρεάζουν αρνητικά τη μυρωδιά που έχει το άρωμα.

Κάποιοι λένε, ότι φυλάνε τα αρώματά τους στο ψυγείο. Ε λοιπόν, αυτή δεν είναι η καλύτερη ιδέα σύμφωνα με τους ειδικούς. Το ιδανικότερο μέρος για αποθήκευση του αρώματος είναι ένα δωμάτιο το οποίο δεν έχει καθόλου υγρασία μέσα, όπως το υπνοδωμάτιο.

Εσύ ποια από αυτά τα tips ήξερες;