Το άρωμα είναι η ίσως η πιο σημαντική πινελιά σε κάθε σου outfit. Μπορεί να μην είναι ορατό, αλλά μπορεί να το μυρίσει οποιοσδήποτε. Kι εδώ να σημειώσουμε ότι η μυρωδιά είναι η δυνατότερη αίσθηση του ανθρώπου. Και έχει μάλιστα και αυτή τη μαγική ικανότητα να ανακαλεί μνήμες.

Σκέψου μόνο πόσες φορές μυρίστηκες ένα συγκεκριμένο άρωμα και σου ήρθε στο μυαλό ο συγκεκριμένος άνθρωπος που το φοράει.

Το άρωμα μας είναι κάτι σαν ένα μικρό κομμάτι της ταυτότητας μας για τους άλλους γι’ αυτό και πρέπει να μυρίζουμε πάντα ωραία.

Αν θες το άρωμα σου να διαρκεί περισσότερο διάβασε τα παρακάτω tricks:

 

1Χώρος φύλαξης του αρώματος

Η ποιότητα του αρώματός σου αλλοιώνεται αν δεν το φυλάς σε δροσερό μέρος όπου δεν υπάρχει υγρασία και δεν το βλέπει ο ήλιος. Η ντουλάπα σου είναι ένας πολύ καλός χώρος για να το φυλάξεις.

2Eau de Parfume ή Eau de Toilette;

Αν θέλεις να αγοράσεις ένα άρωμα που σίγουρα θα έχει διάρκεια, τότε πρόσεξε να είναι Eau de Parfume, μιας κι έχει μεγαλύτερη διάρκεια από το Eau de Toilette.

3Πότε πρέπει να βάλεις άρωμα;

Βάλε το άρωμά σου μόλις βγεις από το μπάνιο γιατί οι πόροι του δέρματος είναι ανοικτοί κι έτσι η μυρωδιά θα κρατήσει περισσότερο.

4Ενυδάτωσε το δέρμα σου


Εναλλακτικά ενυδάτωσε το δέρμα σου με μια άοσμη κρέμα πριν βάλεις το άρωμα σου για να διαρκέσει περισσότερη ώρα!

5Μην τρίφεις τα χέρια σου

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνεις (και το κάνουμε σχεδόν όλοι και όλες) είναι να τρίψεις τα χέρια σου μετά τον ψεκασμό. Με αυτό τον τρόπο χάνεται η μυρωδιά.

6Βάλε άρωμα και στη βούρτσα μαλλιών

Ψέκασε με ελάχιστες σταγόνες τη βούρτσα των μαλλιών σου και μετά χτένισε τα. Θα μυρίζεις σε κάθε σου κίνηση!

 

Την επόμενη φόρα πριν βάλεις το άρωμα σου θυμίσου τα πιο πάνω!

 


Διάβασε επίσης: Roza Perfume Oil: Λουλουδένια μυρωδιά που διαρκεί όλη μέρα!collages-696x435

Πεισματάρα, τελειομανής δημοσιογράφος που λατρεύει τη μόδα. Τελείωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στην Θεσσαλονίκη κι από ᾽κει έχω και τις ομορφότερες αναμνήσεις. Στο τρίτο έτος των σπουδών έφυγα για Erasmus στο Παρίσι-μεγάλη αγάπη και αυτή η πόλη- μόλις έφτασε το καλοκαίρι και τελείωσαν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι βρισκόμουν στην πρωτεύουσα της μόδας και να παρακολουθήσω σεμινάρια για την Επικοινωνία Μόδας, στο Ινστιτούτο μόδας του Παρισιού. Και ενώ ορκιζόμουν ότι θα ξανά γυρνούσα στο Παρίσι για μεταπτυχιακό, όταν έγινα δεκτή στο London College of Fashion στο κλάδο Δημοσιογραφία Μόδας, πέταξα από τη χαρά μου, μάζεψα τα πράγματά μου και να᾽ μαι τώρα στο Λονδίνο.