Όταν ολοκληρώσεις το ντεμακιγιάζ σου πάντα ακολουθεί πλύσιμο και καθαρισμός του προσώπου σου. Κι εσύ πάντα ενστικτωδώς, για να στεγνώσει το δέρμα σου από το νερό παίρνεις μια πετσέτα.

Πόσες γυναίκες το κάνουμε αυτό; Νομίζω σχεδόν όλες χωρίς να ξέρουμε πόση ζημιά προκαλεί στο πρόσωπό μας, αν δεν το κάνουμε με τον σωστό τρόπο!

Η πετσέτα που έχεις κρεμάσει στο μπάνιο, είναι συχνά προσκολλημένη σε βακτήρια που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι και ως συνήθως είναι πολύ σκληρή για το πρόσωπο.

Επίσης, με τα βακτήρια που μεταφέρεις στο πρόσωπό σου με την πετσέτα, το πιο πιθανόν είναι ότι θα βγάλεις σπυράκια σε σύντομο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό καλύτερο να το αποφύγεις!

Δες πώς μπορείς να καθαρίσεις το πρόσωπό σου:

1Βαμβάκι ή δίσκος ντεμακιγιάζ

harpersbazaar.com

Πάρε το γαλάκτωμα καθαρισμού, βάλε λίγη ποσότητα στα δάχτυλά σου (με προϋπόθεση ότι έχεις πλύνει πρώτα τα χέρια σου) και άρχισε να κάνεις ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.

Μπορείς να αφαιρέσεις το γαλάκτωμα καθαρισμού ή να στεγνώσεις το πρόσωπό σου από το νερό με ένα βαμβάκι ή δίσκο ντεμακιγιάζ.

2Καθαρή πετσέτα

harpersbazaar.com

Αν και εφόσων δεν έχεις κάποια άλλη λύση, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δική σου προσωπική πετσετούλα για να στεγνώσεις το πρόσωπό σου. Φρόντισε όμως να είναι πετσέτα που χρησιμοποιείς μόνο για το πρόσωπο και όχι για να σκουπίσεις τα χέρια σου.

Επίσης πρέπει να θυμάσαι ότι στις 2 μέρες το πολύ πρέπει να την έχεις ήδη αντικαταστήσει με μια καινούρια!

Σίγουρα η πετσέτα, πρέπει να είναι είναι ιδιαίτερα μαλακή και απαλή, γιατί η τριβή της στο πρόσωπό θα ερεθίσει το δέρμα σου. Ο σωστός τρόπος χρήσης της πετσέτας είναι με ταμποναριστές και απαλές κινήσεις. 

3Χέρια – χλιαρό νερό

harpersbazaar.com

Χρησιμοποίησε και τα δύο σου χέρια ταυτόχρονα και με κυκλικές κινήσεις προσπάθησε να αφαιρέσεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έμεινε στο πρόσωπό σου από το γαλάκτωμα, το σαπουνάκι ή το νερό.

Φρόντισε η θερμοκρασία του νερού να είναι η κατάλληλη, ούτε πολύ ζεστό αλλά ούτε πολύ κρύο. Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικότερο για τους πόρους του προσώπου σου!

Εσύ ποιο τρόπο προτιμάς για να καθαρίζεις το πρόσωπό σου;

Δες επίσης: Αυτό είναι το “θαυματουργό” λαδάκι προσώπου που εξαφανίζει τα σημάδια στο πρόσωπο!

Ονομάζομαι Παντελίτσα και τελείωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Κλασικές Σπουδές και Φιλοσοφία. Φιλόλογος, αλλά και με ενδιαφέροντα: τη φωτογραφία, τη γυμναστική, το modeling, και τώρα τη συγγραφή άρθρων. Έζησα επίσης τη μοναδική εμπειρία του Erasmus Internship. Δούλευα για ένα εξάμηνο στα Κανάρια νησία στην Τενερίφη, το 2017-2018. Μόδα είναι ο τρόπος έκφρασης της κοινωνίας και η αντανάκλαση των κοινωνικών φαινομένων. Για εμένα είναι τρόπος ζωής. Είναι μια μορφή τέχνης που καθρεφτίζει τον χαρακτήρα μας. Μια εικόνα που αναδεικνύει ό,τι κρύβεται στις σκέψεις μας. Η μόδα βρίσκεται παντού γύρω μας.