fbpx

Πόσο σημαντικές είναι οι μάσκες προσώπου στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος;

by Eva Sarpetsa

Στην προσπάθεια μας να αγκαλιάσουμε, ή καλύτερα να δώσουμε προτεραιότητα στην αυτό-φροντίδα μας, ο υπέροχος κόσμος των μασκών προσώπου έχει πραγματικά ανθίσει τα τελευταία χρόνια. 

Η ερώτηση όμως είναι: Αυτά τα ιδιαίτερα Instagram-friendly δημιουργήματα ωφελούν πραγματικά το δέρμα μας όπως ισχυρίζονται; Πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο και σταθερό μέρος της ρουτίνας περιποίησης του προσώπου μας; Η σύντομη απάντηση είναι: Φυσικά. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από τη συστηματική χρήση μιας μάσκας προσώπου. Εύκολες στην εφαρμογή, διασκεδαστικές στην χρήση, προσφέρουν  ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας χρήσεις. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ενώ η προτεραιότητα μας πρέπει να είναι ο καθημερινός καθαρισμός, το καθημερινό αντηλιακό και η ενυδάτωση, μια καλή μάσκα προσώπου είναι συμπληρωματική σε μια ολοκληρωμένη καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.  

Οι μάσκες προσώπου μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό τρόπο για να εξασφαλίσουμε στο δέρμα μας την παροχή των απαραίτητων θρεπτικών και θεραπευτικών συστατικών περιποίησης του δέρματος σε συμπυκνωμένη μορφή. Λειτουργούν καλύπτοντας το πρόσωπο με τη φόρμουλα για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο για να διεισδύσουν τα συστατικά στην επιφάνεια του δέρματος και να δράσουν.

Εμείς θεωρούμε πως η συχνή χρήση μάσκας προσώπου είναι μια δέσμευση, δέσμευση για βελτίωση του δέρματος αλλά και δέσμευση για να αφιερώσουμε χρόνο εστιάζοντας στην αυτό-φροντίδα μας, με επιπλέον πλεονέκτημα το stress relief. Το άγχος είναι μια από τις κύριες αιτίες δερματικών προβλημάτων και μπορεί να  προκαλέσει εξάρσεις λόγω της απελευθέρωσης της κορτιζόλης – ορμόνη του στρες. Έτσι, η συχνή χρήσης της μάσκας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για λίγο «mental downtime». Εκείνα τα δέκα-είκοσι λεπτά εκμεταλλευτείτε τα ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, παρακολουθώντας το αγαπημένο σας TV Show ή απλά παραμένοντας σιωπηλή και χαλαρή. 

Know Your Concern

Ο σημαντικότερος στόχος μιας μάσκας προσώπου είναι η συμπυκνωμένη, εστιασμένη θεραπεία. Έτσι όταν χρησιμοποιούμε μια μάσκα, είτε είναι βαζάκι είτε είναι sheet mask, το προϊόν αντιμετωπίζει μια συγκεκριμένη ανησυχία της επιδερμίδας μας. Και ένα ιδανικό skincare regimen περιλαμβάνει μάσκες προσώπου εβδομαδιαίας χρήσης (από μια έως τρεις φορές την εβδομάδα) για να πετύχει ορατά και αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Έτσι, εάν γνωρίζουμε τον τύπο δέρματος μας και την συγκεκριμένη ανησυχία που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, η εύρεση της ιδανικής μάσκας ξεκινά και τελειώνει στα συστατικά της. 

Τι πρέπει να αναζητήσετε:

Για διεσταλμένους πόρους, μαύρα στίγματα και ακμή (acneprone skin)

Αν και οι μάσκες προσώπου δεν αποτελούν μια μακροπρόθεσμη θεραπεία για την ακμή, μπορούν να βοηθήσουν στο να ηρεμήσουν το φλεγμονώδες δέρμα και να αποτρέψουν τα breakouts. Οτιδήποτε αφαιρεί την περίσσεια λιπαρότητα και βοηθά στη μείωση των φραγμένων πόρων είναι ιδανικό για λιπαρό acne-prone και μεικτό δέρμα. Αναζητήστε μάσκες προσώπου που περιέχουν συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ και charcoal. 

Oι beauty editors του Trends προτείνουν GlamGlow SuperMud Clearing Treatment. Η ισχυρή αυτή φόρμουλα λάσπης υποστηρίζει τη φυσική ισορροπία του ελαίου του δέρματος, ενώ ένα αποκλειστικό μείγμα έξι οξέων βοηθά στην ελαχιστοποίηση των πόρων και στη δημιουργία καθαρότερου δέρματος.

Για διεσταλμένους πόρους προτείνουμε την GlamGlow Instamud 60 Second Pore-Refining Treatment Mask, η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομα της εξαφανίζει τους πόρους και εξισορροπεί τις δυσχρωμίες του δέρματος σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα είναι μία αναζωογονημένη, ζωηρή επιδερμίδα. 

Fine lines

Συστατικά όπως το volcanic rock, λειτουργούν σαν πολυεπίπεδα απολεπιστικά σε μια επιφάνεια, απομακρύνοντας τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, λειαίνοντας την ανομοιόμορφη υφή του δέρματος και απαλύνοντας την όψη των λεπτών γραμμών. Παράλληλα, αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το Green Tea leaf λειτουργούν ως προστασία του δέρματος από αιτίες που προκαλούν τις λεπτές γραμμές, όπως η ρύπανση και sun-damage.  

Και φυσικά, προτείνουμε την GlamGlow YouthMud Glow Stimulating & Exfoliating Treatment Mask

Θαμπάδα και ανομοιόμορφη υφή

Όταν πρόκειται για θαμπάδα, η Βιταμίνη C και το σύμπλεγμα νιασιναμίδης είναι τα νέα hero ingredients σου και όταν πρόκειται για ανομοιόμορφη υφή. Επίσης συστατικά απολέπισης όπως τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs), το γαλακτικό οξύ και το Micro-fine Pumice (ελαφρόπετρα – φυσικό απολεπιστικό) μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του νεκρού, αποχρωματισμένου δέρματος από την επιφάνεια και να επιταχύνουν τον κυτταρικό κύκλο. 

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, προτείνουμε την Glamglow BRIGHTMUD™ DualExfoliation Treatment Mask, η οποία χρησιμοποιεί την συνδυαστική δύναμη της χημικής και μηχανικής απολέπισης για να προσφέρει λάμψη και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.