fbpx

Τα 5 Haircut trends του 2021!

by Trends Team

Ας συμφωνήσουμε όλοι σε κάτι: το 2020 δεν ήταν banner year για το fashion industry και σίγουρα όχι για τα μαλλιά! Τα κομμωτήρια κλειστά, οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, τα ξενύχτια καταργήθηκαν και τα λοιπά και τα λοιπά. Πρέπει να ομολογήσω πως προσωπικά εγώ όταν είμαι σπίτι, τα χτενισμένα μαλλιά είναι από τα τελευταίο πράγματα που σκέφτομαι – Do you? Παρόλα’ αυτά, αντιλήφθηκα πως τα περιποιημένα μαλλιά, πολλές φορές, μπορούν να μας αλλάξουν πραγματικά τη διάθεση!

Παρά τα προφανή εμπόδια της πανδημίας, οι αγαπημένες μας διασημότητες κατάφεραν να λειτουργήσουν σαν haircut inspiration όλο το χρόνο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Lockdown, πολλοί πειραματίστηκαν και έκαναν την δική τους απόπειρα για haircut και όταν επαναλειτούργησαν τα κομμωτήρια, οι περισσότεροι έσπευσαν για post-covid ανανέωση.

Λόγω της ακινητοποίησης του κόσμου τον τελευταίο χρόνο, πολλές περσινές τάσεις διατήρησαν το momentum τους και το 2021, αλλά προέκυψαν και κάποιες νέες. Τα πιο δημοφιλή haircuts του 2021 αναδύονται από το παρελθόν με πρωταγωνιστή την δεκαετία του ’70.

Σκεφτείτε heavily-layered shags, curtain bangs, ακόμη και mullets. Και για όσες δεν αισθάνονται τα ρετρό vibes, τα χαμηλής συντήρησης cuts όπως blunt ends με ελάχιστα στρώματα είναι εξαιρετική επιλογή. Στα φετινά runways και τις καμπάνιες των μεγάλων οίκων εντοπίσαμε μακριές αφέλειες, φουσκωτά μαλλιά, μπλεξούδες, retro και pank διάθεση.

Για όσους δεν επισκέφθηκαν τον κομμωτή τους ακόμη, η θετική αύρα της Άνοιξης και η ανυπομονησία για ανανέωση καθιστά την αλλαγή στα μαλλιά αναγκαίο καλό.  Καθώς λοιπόν αναμένουμε τις πιο ζεστές μέρες και ευχόμαστε να επιστρέψουμε στην pre-covid πραγματικότητα, καταγράψαμε για εσάς 5 haircuts που θα αποτελέσουν ίσως τα πιο περιζήτητα looks του 2021.

Business in the front, party in the back – Mullet

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα hairstyle καλύτερα από την Rihanna, και σίγουρα όχι το Mullet. Η σύγχρονη εκδοχή του Mullet από την δεκαετία του 80 είναι πιο χαλαρή. Το μακρύτερο μέρος των μαλλιών στο πίσω μέρος πέφτει ίσια προς τα κάτω ή με ελαφριά μπούκλα, και το κοντό μέρος του haircut πλαισιώνει όμορφα το πρόσωπο και αναδεικνύεί το σχήμα του προσώπου.

The wash n’ go haircut

https://www.instagram.com/p/B9CGbHoJsyB/

Με βάση τον τελευταίο χρόνο, ο κόσμος πολύ πιθανόν να αντιλήφθηκε πως η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά μαλλιά και είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ για μεγάλες αλλαγές, από μεγάλα μήκη σε shag, ακόμη και pixie. Το κούρεμα αυτό κολακεύει όλα τα σχήματα προσώπου και είναι πραγματικά απελευθερωτικό.

Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για το είδος του pixie που θα αναδείξει καλύτερα το δικό σας σχήμα προσώπου. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα low-maintenance haircut – wash n’ go.

Shag shag

Οι εκδόσεις του shag πηγαινοέρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά με την επιστροφή των curtain bangs το 2020, οι άνθρωποι εξοικειωθήκαν με τα κοντύτερα στρώματα γύρω από το πρόσωπο. Το haircut αυτό περιλαμβάνει κοντά μαλλιά – λίγο μακρύτερα από το Mullet – αλλά με πιο απαλές άκρες και περισσότερα – πολλά –  layers για περισσότερη κίνηση και θηλυκότητα.

Η τάση αυτή αναδύεται κυρίως από τα 70s και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών (σγουρά μαλλιά, ίσια μαλλιά, μακριά, μεσαίου μήκους και ακόμη πιο κοντά μαλλιά). Είναι σέξι, ισχυρό και κολακευτικό κούρεμα.

Classic Bob

Ίσως είναι επειδή κανείς δεν είχε κουρευτεί το 2020, αλλά υπάρχει και κάτι με το τέλειο, ακριβές τελείωμα στα μαλλιά, που το καθιστούν πολύ ελκυστικό. Τα classic bobs ξεχωρίζουν πραγματικά όταν είναι τελείως ίσια και γυαλιστερά ή με πιο flirty άκριες. Το haircut αυτό είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και customisable. Έτσι, είτε είναι στο μήκος του ώμου, στο μήκος του πηγουνιού ή κάπου ενδιάμεσα, μπορείτε να το προσαρμόσετε στο δικό σας προσωπικό στυλ. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα high-maintenance haircut, αφού απαιτεί συχνά φρεσκαρίσματα.

Curtain bags

Ακόμη ένα style κατευθείαν από την δεκαετία των 70s & 80s είναι στον προσκήνιο των hair trends για το 2021. Πρόκειται φυσικά για τα curtain bangs ή αλλιώς τις αφέλειες. Είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα και μπορούν να συμπληρώσουν πολλά χτενίσματα ακόμη και αλογοουρά ή buns. Χωρισμένες στη μέση (ή, μερικές φορές, προς μια πλευρά) πλαισιώνουν τέλεια το πρόσωπο και τα μάτια σας – όπως μια κουρτίνα σε ένα παράθυρο –  και προσθέτουν αυτή τη διακριτική πινελιά θερμότητας στην εμφάνιση μας.

Αυτό που θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα είναι ο κομμωτής σας να κατανοήσει την υφή των μαλλιών σας και να κόψει face-framing layers που να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας. Όσο αφορά τα κλασσικά κοντά bangs, τα curtain bangs είναι σίγουρα lower-maintenance και επιτρέπουν την πιο ομαλή ανάπτυξη τους με την πάροδο του χρόνου.

Εσείς ποια αλλαγή θα τολμήσετε? Χαρίστε ένα αίσθημα ανανέωσης στον εαυτό σας και υποδεχτείτε την Άνοιξη ανανεωμένες!