Το δέρμα μας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος πάνω μας. Απαλό, λαμπερό, και χωρίς ρυτίδες είναι το ιδανικό δέρμα που όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν.

Τι γίνεται όμως όταν εμείς οι ίδιες δεν φροντίζουμε το δέρμα μας για να είναι υγιής; Πιο κάτω σας δείχνω τα do’s και τα don’ts για ένα υπέροχο και νεανικό δέρμα.

Ας αρχίσουμε με τα Don’ts με αυτά δηλαδή που δεν πρέπει να κάνετε:

1Ύπνος – Μακιγιάζ

Μην κοιμηθείτε ποτέ με το μακιγιάζ σας. Είναι ό,τι χειρότερο για το δέρμα σας και προκαλεί ακμή. Μπορεί να είστε πολύ κουρασμένες, αλλά θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά.

2Κάπνισμα 

Το κάπνισμα γερνά το δέρμα πρόωρα και η νικοτίνη φράσσει τα αιμοφόρα αγγεία, αποτρέποντας έτσι την σωστή οξυγόνωση του δέρματος.

3Αντηλιακή προσώπου και σώματος 

Ποτέ μην ξεχνάτε την αντηλιακή προσώπου, αλλά και του υπόλοιπου σώματος. Ειδικά ο λαιμός και τα χέρια, που έχουν την τάση να γερνούν γρηγορότερα, γι’ αυτό και πρέπει να προστατεύονται ιδιαίτερα από τον ήλιο.

Μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι το δέρμα μας. Είναι πολύ ευαίσθητο αφού είναι το μόνο που είναι εκεθειμένο στο εξωτερικό περιβάλλον.

Συνεχίζουμε με τα don’ts:

4Προϊόντα μακιγιάζ  

Διαλέξτε μακιγιάζ των οποίων τα συστατικά τους είναι φιλικά για το δέρμα και δεν κλείνουν τους πόρους, αφήνοντας το έτσι να αναπνέει.

5Απολέπιση στο δέρμα

 

Κάνε απολέπιση στο δέρμα σου μια φορά την εβδομάδα. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να φύγουν διάφορα σημάδια που είχατε.

6Περιποίηση προσώπου

Ακολουθήστε μια ρουτίνα περιποίησης προσώπου δηλαδή σωστό καθαρισμό την νύχτα, εφαρμογή κρέμας ημέρας και νύχτας, εφαρμογή κρέμας για ρυτίδες, αλλά και κρέμα ματιού.

Πρέπει να προσέχουμε και να φροντίζουμε το δέρμα μας,
ακολουθώντας όλα τα do’s και don’ts για ένα υγιές δέρμα!