Εξαιτίας των ταινιών γύρω από τον χώρο της μόδας, αλλά και των social media έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μύθοι για τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό τον χώρο.

Δες εδώ τους 4 πιο διαδεδομένους μύθους για τα άτομα που δουλεύουν στον χώρο της μόδας:

 

1Είναι πάντα ντυμένοι με επώνυμα ρούχα όσοι δουλεύουν στον χώρο της μόδας:

Ο μεγαλύτερος μύθος που υπάρχει σε ό,τι άφορα τον χώρο της μόδας είναι πως όσοι δουλεύουν σε αυτό τον χώρο φοράνε πάντα κομμάτια με την υπογραφή μεγάλων οίκων. Πίστεψε με κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ειδικά γι’ αυτούς που μόλις έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους – εξαιρούνται βέβαια αυτοί που έχουν τραπεζικό λογαριασμό με πολλά μηδενικά.

2Οι γυναίκες που δουλεύουν στον χώρο της μόδας φοράνε πάντα ψηλοτάκουνα:

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως αυτό είναι ψέμα. Πέρσι συνάντησα την editor in Chief του περιοδικού Gentlewoman, Penny Martin, στο πάρτι που διοργάνωνε το περιοδικό και φορούσε sneakers. Οπότε όχι απλά δε φοράνε πάντα high heels εν ώρα εργασίας, αλλά όσες νιώθουν ότι δεν είναι στο στυλ τους τα ψηλοτάκουνα, τα αποφεύγουν ακόμη και στα πάρτι.

3Οι ώρες εργασίας τους συμπεριλαμβάνουν ψώνια σε μαγαζιά:

Εκτός από τους στυλίστες και τους personal shoppers για κανέναν άλλο οι ώρες εργασίας δε συμπεριλαμβάνουν μαγαζιά.

4Η εβδομάδα μόδας είναι ένα πάρτι:

Κι εγώ αυτό πίστευα πριν παρευρεθώ σε εβδομάδα μόδας για δουλειά. Εκείνες τις μέρες το ένα fashion show ακολουθεί το άλλο, και απαιτούν το 100% της προσοχής σου καθώς πρέπει να κρατάς σημειώσεις.

Ο δε χρόνος που μεσολαβεί από το ένα fashion show στο άλλο δε σου φτάνει ούτε για φαγητό, πόσο μάλλον για να αλλάξεις ρούχα. Δεν είμαστε όλες η Chiara Ferragni, που αλλάζει τρεις και τέσσερις φορές τη μέρα στην εβδομάδα μόδας! Μην ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη δε χρειάζεται να γράψει κάποιο ρεπορτάζ μετά από κάθε fashion show.

Όπως κατάλαβες ο χώρος της μόδας δεν παύει να είναι και αυτός ένας χώρος εργασίας.
Δεν είναι τόσο λαμπερός όσο μπορεί να φαίνεται!

 


Διάβασε επίσης: 11+1 πράγματα που πιθανόν δεν ξέρεις για την Anna Wintour!

Πεισματάρα, τελειομανής δημοσιογράφος που λατρεύει τη μόδα. Τελείωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στην Θεσσαλονίκη κι από ᾽κει έχω και τις ομορφότερες αναμνήσεις. Στο τρίτο έτος των σπουδών έφυγα για Erasmus στο Παρίσι-μεγάλη αγάπη και αυτή η πόλη- μόλις έφτασε το καλοκαίρι και τελείωσαν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι βρισκόμουν στην πρωτεύουσα της μόδας και να παρακολουθήσω σεμινάρια για την Επικοινωνία Μόδας, στο Ινστιτούτο μόδας του Παρισιού. Και ενώ ορκιζόμουν ότι θα ξανά γυρνούσα στο Παρίσι για μεταπτυχιακό, όταν έγινα δεκτή στο London College of Fashion στο κλάδο Δημοσιογραφία Μόδας, πέταξα από τη χαρά μου, μάζεψα τα πράγματά μου και να᾽ μαι τώρα στο Λονδίνο.