fbpx

5 ρεαλιστικά tips για να πετύχεις τις πιο Instagrammable φωτογραφίες

by Eleni Kokkinou

Εν έτη 2022, όλοι πλέον -λίγο ή πολύ-, έχουμε μια ψηφιακή παρουσία, με το Instagram να αποτελεί την κύρια και “most used” πλατφόρμα ανά το παγκόσμιο. Και εμάς που μας απασχολεί -άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο- η γενικότερη αισθητική του προσωπικού μας λογαριασμού, προσπαθούμε πάντα να δημιουργήσουμε το λεγόμενο “instagram-worthy” περιεχόμενο, και συχνά αναρωτιόμαστε πώς το πετυχαίνουν οι creators.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως σήμερα, δεν χρειαζόμαστε μια επαγγελματική κάμερα για να τραβήξουμε καλής ποιότητας φωτογραφίες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το smartphone σου, που πλέον διαθέτει ένα resolution στην κάμερα που μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια τις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές.

Και όπως σε όλα, έτσι και στο «άθλημα» της φωτογραφίας, υπάρχουν μερικά tips & tricks που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να αναβαθμίσουμε πανεύκολα το Instagram-game μας. Και ο ευκολότερος τρόπος να τα ανακαλύψουμε, είναι φυσικά από ανθρώπους που εξασκούνται χρόνια στον χώρο, και οι φωτογραφίσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους. Εάν λοιπόν πρόκειται για ένα θέμα που σε απασχολεί, keep scrolling για να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που θα αναβαθμίσει το Instagram game σου!

No1 Όταν πρόκειται για φωτογραφίες που θέλεις να αναδείξεις ολόκληρη της φιγούρα σου ή το outfit σου, πάντοτε ο φακός πρέπει να είναι τοποθετημένος πιο χαμηλά. Τοποθέτησε το κινητό σου σε ένα χαμηλό σημείο, ούτως ώστε να επιμηκύνεται η φιγούρα σου και… say cheeese!

No2 Πρόκειται για ακόμη ένα tip που αφορά τη γωνία με την οποία κρατάς το κινητό και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Συχνά, έχουμε την τάση να κρατάμε το κινητό μας, με μια κλίση προς τα κάτω, κάτι που απευθείας μας κάνει να δείχνουμε πιο “συρρικνωμένες” και φυσικά – κοντές. Κρατώντας λοιπόν το κινητό με μια μικρή κλίση προς τα πάνω, η φιγούρα μας δείχνει αυτόματα πιο επιμήκης αλλά και η φωτογραφία γενικότερα, δείχνει πιο σωστή, τόσο αισθητικά, όσο και οπτικά.

@kyliekatich

HOW TO BE PHOTOGENIC 101!!!!!! Send this to your friends so they stop making you look like a short king💓

♬ original sound – Kyliekatich

No3 Όλα – πραγματικά όλα – καταλήγουν στον καλό φωτισμό και φυσικά πάντα επιλέγουμε το φυσικό φως, όπου είναι δυνατόν. Επέλεξε ένα σημείο όπου υπάρχει σκιά, με τον ήλιο απέναντι σου, έτσι ώστε να σε φωτίζει, σε ένα σημείο όμως που δεν θα δημιουργεί σκιές στο πρόσωπό σου. Στην περίπτωση που δεν μπορείς να βρεις σκιά, όπως προτείνει μια διάσημη tiktoker για photo-tips, επέλεξε ένα σημείο όπου το φως βρίσκεται πίσω σου, και φρόντισε και πάλι να μην σχηματίζονται στο πρόσωπό σου σκιάσεις.

@kyliekatich

PHOTOGENIC SERIES CONT: LIGHTING 101 ✨🙌🏼 soooo key for amazing photos

♬ original sound – Kyliekatich

Νο4 Έχε από πριν στο μυαλό σου διάφορες πόζες που θα αναδείξουν αυτό που φοράς, ή αυτό στο οποίο θέλεις να εστιάσεις. Μπορείς επίσης και να εξασκηθείς στον καθρέφτη. Αποφάσισε κατά πόσο θέλεις ένα κοντινό shot ή μακρινό και αναζήτησε στα social media τις πόζες που σε αντιπροσωπεύουν. Μερικά αγαπημένα accounts με inspiration και tips για πόζες είναι αυτά:

No5 Χρησιμοποίησε ένα background που θα αναδείξει τα χρώματα που φοράς και την αισθητική που θέλεις να πετύχεις. Για παράδειγμα ένα outfit που χαρακτηρίζεται από πολλή πληροφορία και χρώμα, θα ήταν ιδανικό να φωτογραφηθεί σε ένα background πολύ απλό, για να μη δημιουργήσει μια υπερφορτωμένη εικόνα.

Extra Tip: Προσπάθησε το feed σου σε γενικότερο επίπεδο, να είναι αρμονικό. Αυτό μπορεί να αφορά την χρωματική συνοχή (τα λεγόμενα colour presets), την εναλλαγή μακρινών και κοντινών shots και γενικότερα τη δημιουργία ενός περιεχομένου που σε ευχαριστεί αισθητικά και αναδεικνύει τον χαρακτήρα σου. Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή, όπως είναι το Preview, που σου επιτρέπει να προγραμματίζεις και να διαμορφώνεις το feed σου όπως θέλεις.