fbpx

5 tips για να διαλέγετε το σωστό νούμερο όταν ψωνίζετε ρούχα online!

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι ευδιάκριτες στις περισσότερες διαστάσεις της ζωής μας, και έχει ξεκάθαρα καθιερώσει νέες πραγματικότητες. Με τα απανωτά lockdowns, οι «μη απαραίτητες» επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν, ενώ οι καταναλωτές απέφευγαν και πιθανόν ακόμη να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους. Έτσι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα – αιώνας βασικά – μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα και να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες. Και έτσι το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο ευδοκίμησε το 2020.

Και τελικά σήμερα, μπορείς να ντυθείς from head to toe, χωρίς να κάνεις βήμα έξω από το σπίτι σου. Και ακόμη κι αν δεν λατρεύετε τις διαδικτυακές αγορές, δεν μπορείτε να αρνηθείτε τις εκπληκτικές διαθέσιμες προσφορές και το πόσο «βολική» είναι η όλη εμπειρία.

Δυστυχώς όμως, οι διαδικτυακές αγορές για ρούχα (από e-shops που δεν ψωνίζουμε συχνά) μπορεί να είναι παιχνίδι τύχης. Τα μεγέθη ποικίλλουν ευρέως στα διαφορετικά καταστήματα και brands και μερικές φορές η επιστροφή προϊόντων – λανθασμένου μεγέθους –  συχνά είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Well, δεν μπορούμε να «εξουδετερώσουμε» την πιθανότητα να προβείτε σε επιστροφές ή αλλαγές, αλλά με λίγο προγραμματισμό και συγκεκριμένες μετρήσεις μπορούμε να σας διασφαλίσουμε ότι θα είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο.

Size chart

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε προτού ξοδέψετε χρήματα αγοράζοντας ρούχα στο διαδίκτυο είναι να προσδιορίσετε τις διαστάσεις των γοφών, του στήθους και της μέσης. Μόλις έχετε μια ιδέα για το size και τις αναλογίες σας, πέρα από το “Large”, “size 10” ή “42 waist”, θα μπορείτε να ψωνίζετε online χωρίς φόβο. Να προσέχετε να κρατάτε την μεζούρα μέτρησης άνετη και ελαφρώς χαλαρή. Φροντίστε επίσης να καταγράψετε τις αναλογίες σας, για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.

Στα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα υπάρχει πίνακας ο οποίος καταγράφει ποιές αναλογίες αντιστοιχούν στο κάθε size, ενώ κάποια άλλα μπορεί να διαθέτουν ένα page αφιερωμένο σε πληροφορίες μεγέθους. Μην το αγνοήσετε – εξερευνήστε το! Ακόμη κι αν είστε  size 6 σε ένα brand, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε αυτόματα size 6 σε κάθε brand.

Μερικά online καταστήματα όπως το Zara διαθέτουν μια λειτουργεία που σας επιτρέπει να εισαγάγετε το ύψος και το βάρος σας για να σας προτείνεται το σωστό fit, μαζί με το ποσοστό των ατόμων με παρόμοια χαρακτηριστικά που αγόρασαν το συγκεκριμένο κομμάτι σε αυτό το μέγεθος και δεν το επέστρεψαν. Το ASOS έχει παρόμοια λειτουργεία και μπορεί ακόμη και να συγκρίνει το μέγεθός σας για συγκεκριμένες μάρκες για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος.

The fabric

Είναι ασφαλές να δηλώσουμε πως το υλικό του υφάσματος σχετίζεται άμεσα με την εφαρμογή του ρούχου. Για παράδειγμα, εάν το ύφασμα είναι σταθερό όπως το βαμβάκι, και πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μεγέθη, τότε ίσως να πρέπει να επιλέξετε το μεγαλύτερο για λόγους άνεσης. Από την άλλη, εάν το ύφασμα είναι ελαστικό (πχ. Micro-Modal, Lycra) τότε μπορείτε να διαλέξετε το μικρότερο και να αναδείξετε και την σιλουέτα σας.

Customer Feedback and Reviews

Η επιλογή μεγέθους εξαρτάται και από τις προτιμήσεις σας για το fit που θέλετε να έχει το τελικό outfit – oversized is athing nowadays. Μπορείτε να ελέγξετε εάν το ρούχο έχει φαρδιά ή slim γραμμή διαβάζοντας προσεκτικά την περιγραφή και τα reviews (εάν υπάρχουν). Τα reviews ίσως είναι και ο πιο έγκυρος τρόπος να διαπιστώσετε εάν είναι «true to size» και τις όποιες δυσλειτουργίες μπορεί να έχει το e-shop.

Εάν το site επιτρέπει στους πελάτες να ανεβάζουν φωτογραφίες, τότε αυτές οι φωτογραφίες είναι ανεκτίμητης αξίας. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες πελατών που έχουν παρόμοιο σωματότυπο με τον δικό σας, οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν ως οπτική αναπαράσταση για το ρούχο που θα διαλέξετε. Είναι σαν κάποιος άλλος να δοκιμάζει τα ρούχα για εσάς.

Take into account the model’s fit

Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε μοντέλα – και αυτό είναι εντάξει – αλλά πολλά καταστήματα προβάλλουν τα ρούχα τους σε μοντέλα που είναι πολύ πιθανόν να έχουν εντελώς διαφορετικό τύπο σώματος από εμάς. Μην το αφήσετε να σας ξεγελάσει. Χρησιμοποιήστε τα χαραστηριστικά του μοντέλου, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του ρούχου που φορούν στην φωτογραφία και του ύψους τους για την ένδειξη μάκρους στο δικό σας ύψος.

Exchange policy

Παρά τη λήψη όλων των προφυλάξεων, πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να παραλάβετε ένα ρούχο που δεν σας ταιριάζει. Γενικά, τα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα παρέχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής ή επιστροφής του προϊόντος –  make sure it does. Επίσης είναι σημαντικό να διαβάσετε τους όρους αλλαγής και το χρονικό περιθώριο στο οποίο επιτρέπονται οι αλλαγές.

Related Articles

Μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου το καλοκαίρι έχει τελειώσει και ding ding, ο Σεπτέμβριος είναι εδώ για τα καλά. Και ενώ για τους περισσότερους από
Bomber jacket, varsity jacket, κολεγιακό jacket – you name it. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πανωφόρι αφού μας θυμίζει teen Αμερικάνικες ταινίες με πρωταγωνιστές μαθητές του Κολεγίου. Παρόλα αυτά, τα bomber jackets, όπως εμείς αναφερόμαστε σε αυτά σήμερα,