fbpx

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που προσέχουν οι άλλοι πάντα στο ντύσιμο σου με την πρώτη ματιά!

by Trends Team

«Dress to impress!» Moto ζωής για τις περισσότερες από εμάς και κατάλληλο για κάθε περίσταση, ακόμα και τις μέρες που δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση για έξαλλα σύνολα και απρόσμενους συνδυασμούς! Ρεαλιστικά και λογικά, καμία γυναίκα δεν θα φορέσει ένα outfit που δε την αντιπροσωπεύει, ακόμη και εάν είναι η τελευταία τάση στην μόδα.

Εστιάζουμε στα μάτια. Χαμογελούμε. Ίσως κάνουμε χειραψία. Στα έξι δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν να χαιρετήσουμε ο ένας τον άλλο, και οι δύο μόλις σχηματίσαμε μια πρώτη εντύπωση για το άλλο άτομο. Έτσι λοιπόν, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσω του στυλ μας είναι απαραίτητο να αναγνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα μας στοιχεία και να αναδείξουμε τα δυνατά ανάλογα.

Αρχικά όμως, σημαντικό είναι να «εντυπωσιάσεις» τον ίδιο σου τον εαυτό και μετά όλους τους υπόλοιπους. Είναι αποδεδειγμένο πως η ψυχολογία μας καθρεπτίζεται στο πρόσωπο μας, στις εκφράσεις μας και στην γλώσσα του σώματος μας. Σύμφωνα με τις αρχές της ψυχολογίας, η γλώσσα του σώματος αποτελεί αδιάψευστη ομολογία των συναισθημάτων και της ψυχολογικής κατάστασης ενός ατόμου.

Εάν λοιπόν αισθανόμαστε όμορφες και δυναμικές στο outfit μας αυτό θα είναι ευδιάκριτο και στην γλώσσα του σώματος μας. Αν λοιπόν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, το ντύσιμο και το στυλ μας είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας.

Από το πόσο σας κολακεύουν τα ρούχα μέχρι τα αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν το outfit, καταγράψαμε για εσάς τα 5 βασικά στοιχεία που τραβάνε την προσοχή at first sight, για να εστιάστε σε αυτά την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε  τον εαυτό σας στο καθρέφτη πριν φύγετε από το σπίτι.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά αξεσουάρ

 Σχεδόν κανένα outfit δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς έστω και διακριτικά αξεσουάρ. Είναι γεγονός πως ακόμη και το πιο απλό – βαρετό outfit μπορεί να αναβαθμιστεί αμέσως με ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια, chunky necklaces ή statement γυαλιά- οι ιδανικές επιλογές που προσδίδουν μία ultra stylisha πινελιά. Τα σωστά αξεσουάρ μπορούν να μεταμορφώσουν αμέσως κάθε σύνολο. (Tip: Δώσε «ταυτότητα» στο σύνολο με τα αξεσουάρ που θα επιλέξεις –  για παράδειγμα boho, urban, rock)

Sometimes, less is more

Photo: @lissyroddyy

Το layering είναι σημαντικό κομμάτι στην δομή του ντυσίματος μας και αποπνέει στυλ υψηλής αισθητικής. Αλλά στο layering ισχύει και το too much layering, που δεν είναι πάντα κατάλληλο, και ίσως υποδηλώσει υπερπροσπάθεια – και μπορεί να καταστρέψει ένα outfit. Το layering concept είναι πιο κατάλληλο όταν είναι κρύο και έτσι πιο πρακτικό. Μην το παρακάνετε με κομμάτια που είναι απλώς περιττά.

Ιδανική εφαρμογή για το σώμα σας

Photo: @haileybieber

Φτηνά, ακριβά, παλιά ή καινούρια το σημαντικό – το πιο σημαντικό- είναι η εφαρμογή τους με βάση τον σωματότυπο σας. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέγετε το σωστό νούμερο, την σωστή γραμμή, το σωστό μήκος – αν μιλάμε για παντελόνια για παράδειγμα. Ένα σύνολο που αναδεικνύει ιδανικά το σώμα μας, αναδεικνύει και το ίδιο το ρούχο κάνοντας το να φαίνεται πιο ακριβό και μοναδικό.

ChicStatement τσάντες

Photo: @hoskelsa

Για να (ξανα)τονίσουμε τη σημασία των αξεσουάρ, ένα στοιχείο-αξεσουάρ που ολοκληρώνει πάντα το outfit μας είναι φυσικά η τσάντα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να στοιχίζουν 5 ψηφία για να δημιουργήσουν ένα κομψό outfit. Στην αγορά πλέον υπάρχουν διαθέσιμες πολύ ποιοτικές, chic, θηλυκές και statement τσάντες που μπορείτε να αποκτήσετε χωρίς να πρέπει να ξοδέψετε μία περιουσία.

Σωστά μήκη

Όπως έχουμε προαναφέρει, το μήκος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την πρώτη εντύπωση ή αν θα μας προσέξουν για τους λάθους λόγους. Τα παντελόνια, οι φούστες και τα φορέματα μας πρέπει να τελειώνουν στο σωστό σημείο ανάλογα με το ύψος μας και τα ρεβέρ τους να είναι clean-cut έτσι ώστε να αναδείξουν σωστά το κάτω μέρος του σώματος μας.


Οι πιο πάνω λεπτομέρειες μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλή πρώτη εντύπωση για το ντύσιμο μας και να αναβαθμίσουν την κάθε μας εμφάνιση! Πρόκειται για μικρές λεπτομέρειες με μεγάλη σημασία!