Ένα πολύ σημαντικό να αποκτήσεις υγιεινές διατροφικές και μη συνήθειες και να τις εφαρμόζεις στην καθημερινότητα σου. Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο μιας και οι πειρασμοί είναι πολλοί και καμιά φορά φαίνεται ακατόρθωτο να αντισταθείς.

Η διατήρηση μιας καλής διατροφής ή η απώλεια βάρους είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εφαρμογές πια που υπόσχονται να σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Αν θες να αποκτήσεις ή ακόμη να διατηρήσεις ένα healthy lifestyle τότε πρέπει να κατεβάσεις άμεσα τα πιο κάτω apps. Θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να αποκτήσεις ένα πιο υγιή σώμα αλλά και να χάσεις και κιλά!

Δες τα πιο κάτω:

1Waterlogged – Drink More Water

dailymail.co.uk

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική και η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της μέρας.

Τι γίνεται όμως αν ξεχνάς να πίνεις νερό μέσα στη μέρα; Θα μου πεις τώρα πώς γίνεται να ξεχάσεις; Μα έλα που όταν είσαι συνέχεια δουλειά κάποιες φορές αμελείς. Η λύση υπάρχει και είναι εφαρμογή!

Το Waterlogged app θα σου το υπενθυμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να σου γίνει συνήθεια! Η εφαρμογή μπορεί να σε βοηθήσει να καταγράψεις πόσο νερό καταναλώνεις.

2MyFitnessPal

instagram: chrismpo

Αν δεν έχεις το χρόνο αλλά ούτε τα χρήματα για γυμναστήριο, τότε κάνε γυμναστική στο σπίτι, οικονομικά και γρήγορα! Κι αν αυτό σου μοιάζει λίγο έξω από τα νερά σου, τότε το MyFitnessPal θα σε βοηθήσει!

Θα σου δείξει τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι και πώς θα τις εκτελέσεις. Σε περίπτωση που ξεχνάς, υπάρχει αυτόματη υπενθύμιση έτσι ώστε να μπει για τα καλά στο πρόγραμμα σου!

Αυτό το app είναι μια all-in-one λύση που θα σε σώσει από πολύ κόπο και χρόνο.

3Pacer Pedometer & Step Tracker

livestrong.com

Ακόμα μία σημαντική συνήθεια, για την υγεία σου, αλλά και την καύση του τοπικού λίπους είναι το περπάτημα.

Μια εφαρμογή που θα μετράει με ακρίβεια τα βήματα σου κατά τη διάρκεια της μέρας είναι απαραίτητη για να βεβαιώνεσαι και εσύ πως δε θα κάνεις ποτέ λιγότερα από 6000 βήματα ημερησίως!

Το Pacer Pedometer & Step Tracker καταγράφει τον αριθμό των βημάτων που έχεις περπατήσει και υπολογίζει πόσες θερμίδες καις, την απόσταση που διανύεις, το χρόνο που κάνεις και την ταχύτητα ανά ώρα.

4Calorie Counter by FatSecret

vitamedica.com

Το Calorie Counter by FatSecret είναι μια χρήσιμη εφαρμογή ιδιαίτερα όταν προσπαθείς να χάσεις κάποια περιττά κιλά!

Λειτουργεί σαν ημερολόγιο και καταγράφεις καθετί που τρως καθημερινά με αποτέλεσμα να υπολογίζει πόσες θερμίδες καταναλώνεις.

Θα σε βοηθήσει να μη ξεφεύγεις από το όριο και παράλληλα θα αναλύει τα γεύματα σου σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη έτσι ώστε να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή!

5Lifesum: Diet Plans & Recipes

Το Lifesum: Diet Plans & Recipes είναι μια εφαρμογή που θα βάλει για τα καλά την υγιεινή διατροφή στη ζωή σου! Έχει μεγάλη γκάμα από συνταγές και μπορείς να βρεις ό,τι χρειάζεσαι ακόμη κι αν είσαι vegetarian ή vegan.

Έκτος από το ότι μπορείς να πάρεις πολλές ιδέες, σε κάθε συνταγή καταγράφει τις θερμίδες για κάθε μερίδα και την περιεκτικότητα σε θρεπτικές ουσίες! Πράγμα χρήσιμο όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος

Εσύ ποιο app θα κατεβάσεις πρώτο;

Δες επίσης: 5 συνήθειες να υιοθετήσεις στις διακοπές σου για να μείνεις fit!

Ονομάζομαι Παντελίτσα και τελείωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Κλασικές Σπουδές και Φιλοσοφία. Φιλόλογος, αλλά και με ενδιαφέροντα: τη φωτογραφία, τη γυμναστική, το modeling, και τώρα τη συγγραφή άρθρων. Έζησα επίσης τη μοναδική εμπειρία του Erasmus Internship. Δούλευα για ένα εξάμηνο στα Κανάρια νησία στην Τενερίφη, το 2017-2018. Μόδα είναι ο τρόπος έκφρασης της κοινωνίας και η αντανάκλαση των κοινωνικών φαινομένων. Για εμένα είναι τρόπος ζωής. Είναι μια μορφή τέχνης που καθρεφτίζει τον χαρακτήρα μας. Μια εικόνα που αναδεικνύει ό,τι κρύβεται στις σκέψεις μας. Η μόδα βρίσκεται παντού γύρω μας.