Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα σε αποτρέψουν να πας για ψώνια.

Αντιθέτως πιστεύω στις μαγικές ιδιότητες του shopping σε ό,τι αφορά την ψυχολογία (αυτό μεταξύ μας, μην το πεις σε κανένα ψυχολόγο) – πριν δούμε φυσικά το υπόλοιπο της πιστωτικής μας κάρτας.

Και ξέρεις πώς μπορεί να γίνει χειρότερη η στιγμή που κοιτάς το υπόλοιπο της πιστωτικής; Όταν συνειδητοποιείς ότι τα ρούχα που αγόρασες θα καταλήξουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας.

 

Sale-Shopping-e1367305235425

 

Αν θες λοιπόν να μην ξαναβρεθείς σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, κάνε αυτές τις 4 απλές ερωτήσεις στον εαυτό σου πριν αγοράσεις καινούρια ρούχα.

 

1. Είναι one-season piece;

article-2313691-19735622000005DC-819_306x456

Ότι είμαι λάτρης των κλασσικών κομματιών είναι γεγονός, αλλά το καλύτερο κομμάτι σ’ ότι αφορά τα ψώνια είναι να παίρνεις ένα ρούχο που είναι λίγο ως πολύ διαφορετικό και είναι το απόλυτο trend της σεζόν. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, ωστόσο μη χαλάς πολλά χρήματα σε τέτοιου είδους κομμάτια.

 

2. Θα το φορέσω ποτέ;

changing-room_2829208b

Η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αγοράσεις οτιδήποτε. Το ότι είναι κάτι στην μόδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζει σε σένα και στο στυλ σου. Να επιλέγεις κομμάτια που είσαι σίγουρη ότι δεν θα καταλήξουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας.

 

3. Ταιριάζει με ρούχα που ήδη έχω;

Fashion-Closet

Είσαι έτοιμη να ξοδέψεις τα τελευταία σου χρήματα σε εκείνο το υπέροχο top, αλλά δεν ταιριάζει με κανένα ρούχο που βρίσκεται ήδη στη ντουλάπα σου; Αν η απάντηση είναι ναι τότε βάλε το πίσω στη θέση του και κατευθύνσου προς την έξοδο.

 

4. Αγοράζεις το προϊόν ή το brand;

fa68a00937a2bd0f0f76408a7ad94607

Το ότι μπορεί να υπάρχουν το logo ή τα αρχικά ενός brand ή σχεδιαστή σε ένα κομμάτι, αυτό δεν το κάνει και απαραίτητα ωραίο. Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται να το βάλεις ποτέ αν το αγοράσεις μόνο και μόνο για τον πιο πάνω λόγο.

 

Την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια,
θυμήσου να κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις απλές ερωτήσεις.
 

 

Όλα τα tips για τη μόδα με ένα κλικ μόνο: Κάνε like στο Facebook page μας!

Πεισματάρα, τελειομανής δημοσιογράφος που λατρεύει τη μόδα. Τελείωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στην Θεσσαλονίκη κι από ᾽κει έχω και τις ομορφότερες αναμνήσεις. Στο τρίτο έτος των σπουδών έφυγα για Erasmus στο Παρίσι-μεγάλη αγάπη και αυτή η πόλη- μόλις έφτασε το καλοκαίρι και τελείωσαν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι βρισκόμουν στην πρωτεύουσα της μόδας και να παρακολουθήσω σεμινάρια για την Επικοινωνία Μόδας, στο Ινστιτούτο μόδας του Παρισιού. Και ενώ ορκιζόμουν ότι θα ξανά γυρνούσα στο Παρίσι για μεταπτυχιακό, όταν έγινα δεκτή στο London College of Fashion στο κλάδο Δημοσιογραφία Μόδας, πέταξα από τη χαρά μου, μάζεψα τα πράγματά μου και να᾽ μαι τώρα στο Λονδίνο.