fbpx

Το μυστικό πίσω από τα eye-catching σύνολα στο “And Just Like That” – Είναι second-hand

by Eleni Kokkinou

And just like that, οι αγαπημένες μας ηρωίδες μεγάλωσαν και εξελίχθηκαν, ακριβώς όπως και οι γκαρνταρόμπες τους. Το πολυαναμενώμενο reboot της all-time favorite σειράς των γυναικών ανά το παγκόσμιο – Sex and the City – μόλις ολοκλήρωσε την προβολή της πρώτης σεζόν. Και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Πως είναι η ιδανικότερη στιγμή να ανασκοπήσουμε και να αναλύσουμε τα πάντοτε κομψά και μοναδικά outfits των Carrie, Miranda και Charlotte. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω πως σίγουρα η απουσία της Samantha και των outfit της, ήταν αισθητή.

Στροφή στη βιωσιμότητα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Sex and the City κυριαρχούσαν τα designer pieces και η καταναλωτική μανία των πρωταγωνιστριών με επίκεντρο τα designer shoes της Carrie. Τα χρόνια όμως πέρασαν, η πανδημία εισέβαλε στην ζωή μας και πολλές συνήθειες μας τροποποιήθηκαν, με μια από αυτές να είναι αναμφίβολα η αγοραστική μας συμπεριφορά. Η βιωσιμότητα και η προστασία του πλανήτη αποτελούν πλέον σημαντικές παραμέτρους τις οποίες λαμβάνουμε περισσότερο υπόψιν, όπως ακριβώς και οι αγαπημένες μας fashion-addicted ηρωίδες της σειράς.

Η Molly Rogers και ο Danny Santiago, οι οποίοι είναι οι σχεδιαστές των ρούχων της σειράς από την έναρξή της, ήθελαν να εντάξουν thrifted, second-hand και vintage ρούχα στα looks των πρωταγωνιστριών, για να αναδείξουν και να ενδυναμώσουν αυτή την αλλαγή που ανθίζει τα τελευταία χρόνια στον χώρο της μόδας. Για να φέρνουν εις πέρας αυτή την «αποστολή», συνεργάστηκαν για το styling με το ThredUp, το μεγαλύτερο online thrift shop και παράλληλα ανέτρεξαν στα αγαπημένα τους καταστήματα στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη – στο βαθμό βέβαια που το επέτρεψε η πανδημία – όπως και στο online shop, TheRealReal.

Second-hand is the new glam

Ένα μεγάλο μέρος των ρούχων που φόρεσαν οι τρεις κολλητές της σειράς, ήταν second hand, με το πρώτο επεισόδιο μάλιστα να περιλαμβάνει μόνο thrifted και second-hand ρούχα. Πολύ σημαντικό για τους designers βέβαια, ήταν να διατηρήσουν τα στοιχεία της προσωπικότητας της κάθε πρωταγωνίστριας, πράγμα που ξεκάθαρα κατάφεραν σε κάθε περίπτωση.

Photo: Instagram/@stylistmagazine

Η Carrie δεν έχει φυσικά ξεπεράσει την αγάπη της για τα designer pieces, αλλά ενσωματώνει με επιτυχία στα σύνολα της thrifted κομμάτια, δημιουργώντας πραγματικά μοναδικά looks . Φυσικά, φόρεσε ξανά statement κομμάτια από τη συλλογή της που είχαμε δει σε προηγούμενες σεζόν, όπως τα iconic Manolo Blahnik που φόρεσε στον γάμο της.

Η Miranda, που εγκατέλειψε την καριέρα της στο εταιρικό δίκαιο και παρακολουθεί μαθήματα στο πανεπιστήμιο Columbia, ντύνεται μεταξύ άλλων με boho dresses, maxi pieces και cropped jackets. «Είναι από το Brooklyn», ανέφερε η Rogers. «Σίγουρα θα υπάρχει ένα second-hand shop στη γειτονιά της που λατρεύει».

Η Charlotte από την άλλη, ως stay-at-home mom στο Upper East Side, επενδύει σε designer pieces – όπως τα Oscar de la Renta outfits που αγόρασε για τις κόρες της. Βέβαια οι σχεδιαστές της σειράς, φρόντισαν να ανακαλύψουν vintage pieces που ταιριάζουν τέλεια με την luxurious γκαρνταρόμπα της και αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα της.

Εμείς πάντως πραγματικά λατρέψαμε αυτή την προσπάθεια των designers να προσδώσουν μια νέα, οικολογική αλλά παράλληλα fashion-forward πνοή στις ντουλάπες των πρωταγωνιστριών, διώχνοντας το στίγμα γύρω από τα second-hand ρούχα. Κι εμένα προσωπικά η προσπάθεια αυτή κατάφερε να με πείσει. Αρχικά, μας έδειξαν ότι το thrifting είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσουμε, πέραν από οικολογικούς λόγους και λόγω των μοναδικών pieces που μπορείς να ανακαλύψεις και ακολούθως να δημιουργήσεις iconic σύνολα. Και έπειτα, ας αναλογιστούμε πόσο μειώθηκε το environmental footprint για την ίδια την παραγωγή του show, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα ρούχα αυτά συνήθως φοριούνται μια και μόνο φορά.