fbpx

Τα fashion items που θα καθορίσουν τα 2020s

by Trends Team

Βρισκόμαστε στη δεύτερη χρονιά των 2020s και έχουν άρχισαν να αναδεικνύονται οι τάσεις που θα επικρατήσουν ολόκληρη την δεκαετία. Γενικότερα, αυτή η δεκαετία του στυλ θα ταυτιστεί με δημιουργικές τάσεις που απαιτούν out-of-the-box προσέγγιση, είτε αυτό συνεπάγεται με κατάργηση των gender norms είτε με την ενσωμάτωση τεχνολογίας στα outfit μας – wait, what?

Πολλές τάσεις θα αναγεννιόνται από τις δεκαετίες 1960, 1970, 1980, 1990, ακόμη και τη δεκαετία του 1920, άλλες θα είναι εντελώς νέες και εννοείται πως θα συναντήσουμε και τις  all time classics τάσεις.

Χιλιοειπωμένο, αλλά η μόδα είναι αναμφισβήτητα κυκλική, με τις παλιές τάσεις να επανεμφανίζονται συνεχώς με νέους, καινοτόμους τρόπους – και αυτό ακριβώς προβλέπουν οι ειδικοί ότι θα συμβεί ξανά τα επόμενα 9 χρόνια. Λόγω αυτής της κυκλικής φύσης της μόδας, το στυλ κάθε δεκαετίας συνδέεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για παράδειγμα, κάποιες τάσεις είναι ταυτισμένες με την δεκαετία των 90s, αλλά στην πραγματικότητα πρωτοεμφανίστηκαν την δεκαετία των 60s. Απλά κάθε φορά εξελίσσονται και προσαρμόζονται στα δεδομένα της κάθε δεκαετίας.  Έτσι και αυτή δεκαετία λοιπόν, είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως οι τάσεις θα αναπαραχθούν – ήδη αναπαράγονται – με βάση την πανδημία και τις δραστικές της επιπτώσεις.

Κάποιοι άλλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν σημαντικά το fashion industry είναι η περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση. Ενδεχομένως λοιπόν να παρατηρήσουμε  μία σημαντική στροφή σε πιο οικολογικούς και ηθικούς τρόπους παραγωγής των συλλογών.

Είναι σίγουρα μία καθοριστική δεκαετία, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να υιοθετούν διαφορετικά mindsets και μερικές τάσεις έχουν είδη κερδίσει σημαντικό momentum και φαίνεται ότι δεν θα αποχωρήσουν σύντομα.

Keep scrolling λοιπόν και κρατήστε σημειώσεις για τις παρακάτω τάσεις που οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα κυριαρχήσουν αυτή τη δεκαετία.

Oversized Blazers

Φυσικά τα oversized blazers αποτελούν μία από τις πιο must smart επιλογές για να επενδύσετε. Είναι το απόλυτο cover up και μπορεί να ολοκληρώσει οποιοδήποτε outfit, ακόμη και τα tracksuits. Το oversized fit τους τα καθιστά effortesly chic και άνετα. Γενικότερα, το body-positive movement, ενθάρρυνε τους περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν πιο artistic και oversized τάσεις, δίνοντας λιγότερη έμφαση στο αν φαίνονται πιο λιγνοί ή αν το κομμάτι είναι πιο λίγο κολακευτικό για τον σωματότυπό τους.  Οι λιγότερο δομημένες σιλουέτες – παντελόνια με φαρδιά πόδια και σακάκια κοστουμιών χωρίς ευδιάκριτη μέση – είναι σημάδι απελευθέρωσης των γυναικών. Παρόμοια τάση κατέγραψε το fashion industry τη δεκαετία του 1920, όταν οι γυναίκες σταμάτησαν να φορούν δομημένα κορσέ και φορέματα.

Chunky Gold Necklaces

Τα χαριτωμένα και διακριτικά κολιέ ανήκουν στο παρελθόν εδώ και αρκετό καιρό. Τα bolder κοσμήματα όπως για παράδειγμα οι χοντρές αλυσίδες και τα τολμηρά δακτυλίδια ενδέχεται να κυριαρχήσουν τα 2020s. Είναι ίσως το αξεσουάρ που μπορεί αμέσως να μετατρέψει ένα white-basic t-shirt σε κάτι ξεχωριστό και να ολοκληρώσει ένα outfit με ευδιάκριτα details.

Logo Accessories and designer labels

Μια σημαντική τάση που εντοπίσαμε πολλές φορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν η αφοσίωση των καταναλωτών σε επώνυμες μάρκες – σκεφτείτε φόρμες Juicy Couture και designer bags. Σήμερα, οι fashionistas εξακολουθούν να αγαπούν τα designer labels και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Πολλές influencers επιλέγουν να ολοκληρώσουν τα outfit τους με διάφορα logo-accessories και designer bags. Τα designer accessories όπως κάλτσες, καπέλα, hair accessories & scarves έχουν πιο προσιτές τιμές και μπορούν να απογειώσουν το outfit σας. Είναι σημαντικό όμως να μην υπερφορτώσετε το outfit  σας με πολλά και διαφορετικά logo-accessories.

FashionTech

Fashion items
Photo: Jeremy Moeller / Getty Images

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τον τελευταίο ένα χρόνο είναι πιο αισθητή από ποτέ. Τα επόμενα χρόνια όλο και περισσότεροί τομείς «θα αναγκαστούν» να ενσωματώσουν στα προϊόντα τους την τεχνολογία. Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές εκεί έξω που ασχολούνται αποκλειστικά με το FashionTech industry, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα υλικά που φορτίζουν το τηλέφωνο.

The Daytime Clutch

Η τάση αυτή αναφέρεται στη χρήση των clutch bags πέρα από επίσημες περιστάσεις. Από πιο μαλακά pouches σε πιο δομημένα σχήματα, με handle (λουρί) ή όχι, τα clutch bags τώρα κυκλοφορούν σε πανέμορφα υφάσματα και χρώματα που μπορούν να ολοκληρώσουν ένα daytime casual outfit. Η τάση αυτή πρωτοεμφανίστηκε το 2019 από τον Daniel Lee —  δημιουργικό σκηνοθέτη της Bottega Veneta και τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τη «νέα Bottega», με το λανσάρισμα των pillow-like pouches.


Ας μην ξεχνάμε ότι στο τέλος, η μόδα είναι μια μορφή self-expression και ο καθένας μας έχει το δικό του προσωπικό στυλ που ίσως να μην βασίζεται και να μην αλλάζει με βάση τα trends. Feel free να εντάξεις κάποιο από αυτά τα fashion items στην συλλογή σου, or not!