fbpx

Τα μεγαλύτερα trends του Χειμώνα που αναδείχτηκαν από το TikTok!

by Eva Sarpetsa

Ένα από τα μεγαλύτερα «debates» του διαδικτυακού κόσμου σήμερα είναι ποια από τις δύο μεγαλύτερες εφαρμογές κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης θα επικρατήσει στο τέλος: το TikTok ή το Instagram. Πρόκειται για δύο applications που είναι κυριολεκτικά trend setters με τους content creators να έχουν σημαντικές επιρροές στους πιστούς ακόλουθους τους.

Και ενώ ο υπόλοιπος κόσμος συζητά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του TikTok έναντι του Instagram, εμείς φροντίζουμε να εξερευνούμε και τα δύο και να σας παρουσιάζουμε τα μεγαλύτερα beauty, fashion και lifestyle trends που επικρατούν στον εικονικό κόσμο της μόδας.

Είναι γεγονός πως το TikTok είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών, και το γνωστό scrolling στην συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να αναδείξει τα μεγαλύτερα trends στο μακιγιάζ, tips and tricks, αλλά και πολλά microtrends που υιοθετούν οι μεγαλύτεροι digital creators της εφαρμογής. Και θεωρώντας το καθήκον μας, συγκεντρώσαμε για εσάς τις 5 μεγαλύτερες Χειμερινές (TikTok) τάσεις για να εμπνευστείτε. 

Colored button-downs

Και ενώ το άσπρο πουκάμισο ανέκαθεν αποτελούσε wardrobe-staple, φέτος εντοπίσαμε τις πολύχρωμες και oversized εκδόσεις του σε όλα τα IT-girls, και προβλέπουμε πως η τάση αυτή δεν θα φύγει σύντομα. Πρόκειται λοιπόν για oversized πουκάμισα με έντονες αποχρώσεις όπως πράσινο lime και φούξια. Και οι digital creators του Tiktok αλλά και τα fashion girls του IG (που πολλές φορές πρόκειται για τα ίδια άτομα), φρόντισαν να μας εμπνεύσουν για το πως να τα ενσωματώσουμε στα outfit μας. Και μπορούμε να δηλώσουμε με σιγουριά πως η απλή αλλά δροσερή επιλογή της Sophie Wood, που περιλαμβάνει ένα tank top, ένα tailored παντελόνι και πράσινο (φορεμένο ανοιχτό) πουκάμισο, είναι μια εγγυημένη outfit φόρμουλα.   

Cowboy boots

https://www.instagram.com/p/COal0tMn6Dq/

Η αλήθεια είναι πως οι cowboy μπότες δεν αποτελούν τάση, καθώς εμφανίζονται κάθε χρόνο σε διαφορετικά στυλ, χρώματα και σιλουέτες. Το Gen Z όμως τις ανακάλυψε πρόσφατα και οι σημερινές εκδόσεις τους στην αγορά είναι funky και μοντέρνες, όπως και η γενιά τους. Έχουμε επίσης εντοπίσει φέτος την Kendal Jenner να συνδυάζει τις δυτικές μπότες με το bikini της. 

Παρόλα αυτά η Andie Johnston, είναι μια 24-χρονη κοπέλα, η οποία το πρωί διευθύνει την EHJ Digital, μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ και παραγωγής περιεχομένου. Το βράδυ όμως είναι επαγγελματίας TikTok creator με περισσότερους από 131.000 ακόλουθους. Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές της είναι η δημιουργία πολύ συγκεκριμένων looks για «γεγονότα που δεν θα μου συμβούν ποτέ».

Saturated shades

@raeannlangas

This outfit was vetoed for my sisters bridal shower but I think it’s a vibe 🤷🏼‍♀️ #WelcomeBack #midsizefashion #midsize

♬ оригинальный звук – 贝贝舞蹈工作室

Περισσότερο styling trick παρά τάση, είναι ο τολμηρός συνδυασμός κορεσμένων αποχρώσεων (saturated shades). Ο επιτυχής απροσδόκητος συνδυασμός φωτεινών αποχρώσεων σε ένα outfit είναι πραγματικά ένας από τους πιο εγγυημένους τρόπους να κάνετε αξέχαστη την παρουσία σας. Το συγκεκριμένο styling trick είναι ευδιάκριτο και στα runways, με οίκους όπως Versace και Jacquemus να συνδυάζουν έντονα χρώματα from head-to-toe. 

Retro-prints  

Μοτίβα εμπνευσμένα από την δεκαετία του 60 και μαξιμαλισμός είναι ακόμη ένα trend που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Οι ρετρό εκτυπώσεις λοιπόν είναι και πάλι γεγονός και οι digital creators την έχουν υιοθετήσει σαν two-piece set ή ακόμη και συνδυάζοντας δύο διαφορετικά prints μαζί.  

Graphic printed pieces

@jordan_grant

My uber took a while yesterday ok

♬ original sound – Rizz

Και ενώ με την πάροδο του χρόνου έχουμε εντοπίσει πολλά κιτς μοτίβα και φλοράλς, η τελευταία τάση στα prints αισθάνεται αντάξια για να αντικαταστήσει. Και φυσικά αναφέρομαι στα bold φωτογραφικά και ζωγραφισμένα γραφικά που μοιάζουν να ανήκουν σε καμβά. Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα δεν πέρασε μέρα που να μην τα εντόπισα στο IG feed μου, με μάρκες όπως With Jéan και Ottolinger να έχουν ήδη κυκλοφορήσει τοπς και φορέματα με πολύ ιδιαίτερα, μεγάλης κλίμακας prints.