fbpx

5 tips για να μεγαλώσετε το Instagram account σας με βάση κοπέλες που το πέτυχαν πρόσφατα!

by Eva Sarpetsa

Fact: Σήμερα τα Social Media, ή καλύτερα, το content creation αποτελεί δουλειά πλήρους απασχόλησης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ενώ για πολλούς άλλους αποτελεί το ψηφιακό βιογραφικό τους. Και για όσους δεν εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες, τα social media είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος στην ζωή τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.   

Case in point: Instagram. Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Και εάν ο απώτερος μας σκοπός είναι να μας εντοπίσουν τα αγαπημένα μας brands για πληρωμένες συνεργασίες, οι «σημαντικότεροι» αριθμοί στο Instagram μεταφράζονται σε follower base και engagement rate και τα σχετικά τους στατιστικά (χώρες, ηλικία, φύλο). 

Η πραγματικότητα είναι πως η δημιουργία ενός επιτυχημένου λογαριασμού με ένα σημαντικό follower base δεν είναι τόσο απλό σήμερα. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή. Υπάρχει ταυτότητα, αυθεντικότητα, αισθητική και συνέπεια. 

Και ενώ ξεκάθαρα δεν υπάρχει step-by-step guide για να αναπτύξετε το προσωπικό σας Instagram, υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε (reach) ένα ευρύτερο κοινό και να κερδίσετε νέους followers. 

Bio  

Είναι πολύ πιθανόν ένας χρήστης να σας εντοπίσει στο Explore page του από μια φωτογραφία. Πριν μετατραπεί όμως σε νέο follower, θα επισκεφθεί και θα εξερευνήσει το προφίλ σας. Ένα σημαντικό μέρος του προφίλ είναι το Bio Section Τo Section αυτό μας επιτρέπει να εκφράσουμε με λίγες λέξεις σε πιθανούς ακόλουθους ποιοι είμαστε, με τι ασχολούμαστε και μερικές πινελιές της προσωπικότητας μας. Αξιοποιήστε στο έπακρο αυτούς τους 150 χαρακτήρες.

Όπως λένε, έχεις μόνο μία ευκαιρία να κάνεις την πρώτη εντύπωση. Όταν κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σας, θα αποφασίσει σε δευτερόλεπτα αν θα ακολουθήσει ή όχι τον λογαριασμό σας.

TipΜην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε emojis. Ένα emoji μπορεί να επικοινωνήσει πολλά σε έναν μόνο χαρακτήρα.

Use 3-5 hashtags

Ο στόχος είναι να αλληλοεπιδρούμε με το κοινό μας σε τακτική βάση και να προσελκύουμε νέους followers. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να μας ανακαλύψουν πιθανοί followers είναι χρησιμοποιώντας τα σωστά hashtags! Η προσθήκη hashtags διευκολύνει τα άτομα που αναζητούν συγκεκριμένους όρους να καταλήξουν στην φωτογραφία μας.

Hashtag who?

Και μια εύλογη ερώτηση θα ήταν: ποια είναι τα hashtags που πρέπει να χρησιμοποιήσω; Όπως σε όλα τα κοινωνικά μέσα, έτσι και στο Instagram οι χρήστες επιλέγουν ορισμένα hashtags έναντι άλλων. Ανάλογα με το κοινό που θέλετε να προσελκύσετε, ανακαλύψτε τα πιο σχετικά και πολυχρησιμοποιημένα hashtags. Μην χρησιμοποιήσετε περισσότερα από πέντε. 

Μπορείτε επίσης τα ίδια hashtags να τα χρησιμοποιήσετε στα stories σας, κρυμμένα πίσω από την φωτογραφία. 

Tip: Μπορείτε στα stories κρυμμένο να προσθέσετε και ένα δημοφιλή προορισμό (geotag). 

Comment on other accounts – Spread love

Το Instagram είναι η ιδανική πλατφόρμα για να επεκτείνουμε το ψηφιακό μας network και να γνωρίσουμε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα ή ανησυχίες, που μπορεί να είναι από διαφορετική χώρα και ήπειρο.   

Μπορείτε έτσι να «μοιράσετε» likes και digital love σε φωτογραφίες που σας αρέσουν, είτε σχετίζονται άμεσα με εσάς είτε όχι. «Αφήστε» τα σχόλιά σας κάτω από άλλες αναρτήσεις, μοιραστείτε τη δική σας άποψη για το θέμα, ή πείτε τους απλά πόσο πολύ σας αρέσει το content τους ή πως τα πάνε περίφημα! Μην ξεχνάτε τα σχόλια στις δικές σας φωτογραφίες και τα εισερχόμενα μηνύματα σας. 

Post the right time

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη μας την ώρα που ποστάρουμε τις αναρτήσεις μας. Μια στοχευμένη προσέγγιση περιλαμβάνει την ανάλυση του τι έχει και τι δεν έχει δουλέψει για εσάς στο παρελθόν. 

Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες από τα αναλυτικά στοιχεία που προσφέρει η εφαρμογή, στο Followers section. Συγκεκριμένα μπορείτε να ανακαλύψετε ποιες μέρες και ώρες είναι οι followers σας περισσότερο active στην εφαρμογή.