fbpx
Ημέρα-της Γυναίκας

Σου προτείνουμε 5 ξεχωριστούς τρόπους για να γιορτάσεις την Ημέρα της Γυναίκας

by Georgia Germanakou

Μητέρα, αδελφή, σύντροφος, κολλητή φίλη. Όλοι μας ανεξαρτήτως έχουμε στην ζωή μας μια γυναικεία φιγούρα που αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι του κόσμου μας και του ποιοι είμαστε σήμερα. Και αυτό από μόνο του είναι ένας τρανταχτός λόγος για να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη και να γιορτάζουμε καθημερινά τις significant γυναίκες της ζωής μας.

Η 8η Μαρτίου ωστόσο, έχει καθιερωθεί επισήμως ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και συνεπώς δίνει το έναυσμα για να μεταφερθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας η γυναικεία υπόσταση, λαμβάνοντας την τιμητική που αξίζει. Και σίγουρα, μία ημέρα που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη σε εμάς δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει τα ιδανικά celebrations που όχι μόνο είναι διασκεδαστικά αλλά αποτελούν και ένα ισχυρό reminder της απεριόριστης δύναμης που έχουμε εμείς οι γυναίκες -αρκεί να αγαπάμε και να υποστηρίζουμε η μία την άλλη! 

Αν λοιπόν σκέφτεσαι ότι θέλεις η μέρα αυτή να έχει ξεχωριστό χαρακτήρα , η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τον ιδανικό τρόπο να τον εξασφαλίσεις, με βάση της δικές σου προτεραιότητες, ανάγκες και προτιμήσεις.

Κάνε ένα καλό δώρο στον εαυτό σου

Επειδή είμαστε σίγουρες ότι εργάζεσαι σκληρά για να πετύχεις όσα ονειρεύεσαι, πιστεύουμε ότι η Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου. Χάρισε λοιπόν σε εσένα ένα ξεχωριστό δώρο: αγόρασε εκείνη την τσάντα που θέλεις τους τελευταίους 6 μήνες, κλείσε επιτέλους εισιτήρια για το dream-trip που θέλεις να πραγματοποιήσεις εδώ και χρόνια ή αφιέρωσε ολόκληρη την ημέρα στο self-care!

Φόρεσε κάτι μοβ

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το μοβ αποτελεί το «επίσημο» χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Φορώντας το συγκεκριμένο χρώμα είναι ένας τρόπος για να δηλώσεις την υποστήριξή σου στο κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών – το μοβ υιοθετήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τις σουφραζέτες. Και εκτός από τα παραπάνω, πρόκειται για μία υπέροχη, ανοιξιάτικη και in-trend απόχρωση, οπότε why not? 

Πρόσφερε δώρα στις γυναίκες της ζωής σου

Εκτός από τον εαυτό σου, σήμερα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να γιορτάσεις και τις υπόλοιπες σημαντικές γυναίκες της ζωής σου. Και πιστεύουμε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφράσεις την αγάπη και την εκτίμησή σου από ένα thoughtful gift. Διάλεξε λοιπόν κάτι ξεχωριστό για κάθε μία από αυτές και προσπάθησε να διατυπώσεις την ευγνωμοσύνη σου και λεκτικά, ίσως με μια κάρτα!

Οργάνωσε μία δραστηριότητα με τις κολλητές σου

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι ίσως η ιδανικότερη αφορμή για να οργανώσεις μία διαφορετική αλλά διασκεδαστική δραστηριότητα με τις φίλες σου ή τις γυναίκες της ζωής σου. Και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να μην περιοριστείτε σε ένα girls night out αλλά επιχειρήστε να οργανώσετε κάτι διαφορετικό. Μερικές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές που προτείνουμε είναι να πάτε όλες μαζί για χαμάμ, να παρακολουθήσετε ένα μάθημα χορού ή να εγγραφείτε μαζί ένα σεμινάριο -μαγειρική, οινογνωσία, κατασκευές DIY! Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσω μιας νέας εμπειρίας θα δημιουργήσετε ισχυρές αναμνήσεις που θα σας συνοδεύσουν για πολλά χρόνια!

Κάνε κάτι καλό για τις γυναίκες που έχουν ανάγκη

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική για να γιορτάσεις την Ημέρα της Γυναίκας, η οποία έχει πραγματικό νόημα και σίγουρα όχι μόνο για εσένα. Ένα στοχευμένο online research θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τρόπους με τους οποίους μπορείς να προσφέρεις βοήθεια και υποστήριξη σε γυναίκες που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Αυτή η ενέργεια είναι βέβαιο πως θα σου προκαλέσει πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα  γυναικείας αλληλεγγύης και συμπαράστασης.