Τίποτα δε συγκρίνεται από ένα weekend χωρίς πλάνο! Δύο υπέροχες ημέρες χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως υποχρέωση και κανένα to-do list! Εάν λοιπόν είσαι σε αυτό το mood τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο!

Αν και η εύκολη λύση είναι το “ας ξεκινήσω καινούρια σειρά στο Netflix” ή το “ας κοιμηθώ 16 ώρες”, να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα από αυτό και λίγο πιο διαφορετικά από αυτά που κάνεις ως συνήθως!

Σήμερα σου βρήκα 5 πράγματα να κάνεις το weekend αν δεν έχεις ήδη πλάνο!

Πάμε να τα δούμε:

Πήγαινε πεζοπορία!

pexels.com

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έβαλες τα sporty άνετα ρούχα σου και βγήκες για βόλτα στη φύση; Δε θα το κάνεις μόνο για την φυσική σου κατάσταση γιατί ξέρω ότι θα μου πεις γυμνάζεσαι daily!

Θα το κάνεις για να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και να έρθεις λίγο πιο κοντά στη μητέρα-φύση, εφόσον η καθημερινότητά σου δεν το επιτρέπει! Makeup free, νερό και λίγα σνακς, την κολλητή σου (ή και μόνη σου) και έφυγες!

Είναι απίστευτη η ενέργεια που θα αποκτήσεις μετά την πεζοπορία. Θα με θυμηθείς!

Μαγείρεψε!

pexels.com

Ήρθε η ώρα να αποδείξεις σε όλους ότι εκτός από το να απολαμβάνεις ένα ωραίο φαγητό ξέρεις να το φτιάχνεις κιόλας!

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι υπάρχουν άπειρα βίντεο που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες! Βρες μια καινούρια συνταγή και κάνε έκπληξη στον σύντροφό ή τους φίλους σου!

Hey μην ξεχάσεις το καλύτερο part, το γλυκό!

Τουρίστας στην πόλη σου!

pexels.com

Είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις και πολύ συχνά την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα την πόλη σου! Είναι τώρα η στιγμή λοιπόν, να βάλεις τα sneakers σου, να πάρεις την φωτογραφική σου μηχανή και να περπατήσεις στην πόλη σου.

Δε θα πιστεύεις πόσα καινούρια πράγματα θα ανακαλύψεις! Από νέες καφετέριες και brunch spots, αλλά και πανέμορφες γωνιές που ίσως δεν πρόσεξες ποτέ! Περπάτησε και θα τα βρεις! Θα διαπιστώσεις ότι είναι super απολαυστικό!

Αποτοξίνωση από την τεχνολογία!

pexels.com

Βάλε για λίγο στην άκρη το κινητό σου, ή έστω αποσυνδέσου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείς να το θέσεις και σαν στόχο: αποτοξίνωση από την τεχνολογία το Σ/Κ!  

Είναι πολύ σημαντικό να βάζεις κάποια όρια στον χρόνο που καταναλώνεις με τις ηλεκτρικές συσκευές!

Θυμίσου πόσο όμορφα περνάς όταν πηγαίνεις για καφέ ή dinner με τους φίλους σου. Ακόμα πιο σημαντικό; Ο χρόνος που διαθέτεις για την ηρεμία και χαλάρωσή σου! Tech-free, go go go! 

Επισκέψου το φυτώριο της γειτονιάς σου!

pexels.com

Μια ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά την έχω. Έτσι, προτείνω και σε εσένα, να επισκεφθείς το κοντινότερο φυτώριο ή ανθοπωλείο της γειτονιάς σου.

Ένα όμορφο μπουκέτο με λουλούδια ή μια ωραία πρασινάδα θα σου φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση και θα μειώσουν τα επίπεδα άγχους.

Θα δεις αμέσως ότι τα λουλούδια και τα φυτά θα δώσουν μια αύρα θετικής ενέργειας στο σπίτι σου, σε εσένα και στους φιλοξενούμενούς σου!

Άσε που θα περάσεις όμορφα τον ελέυθερο σου χρόνο επιλέγοντάς τα! Win win!

Εσύ τι θα κάνεις αυτό το Σ/Κ;