fbpx

3+1 Οικονομικοί τρόποι να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται ανανεωμένο και κομψό!

by Eva Sarpetsa

Με την καραντίνα να «μπαινοβγαίνει» στην ζωή μας σαν απρόσκλητος επισκέπτης τα τελευταία δύο χρόνια, είμασταν θέλοντας και μη πολλές – πιο πολλές από ποτέ – ώρες περιορισμένοι στο σπίτι. Παρόλο που επιστρέψαμε σε μια κάποια κανονικότητα, τα δύο αυτά χρόνια έχουν επηρεάσει άμεσα το πως χρησιμοποιούνται ή καλύτερα αξιοποιούνται οι χώροι του σπιτιού μας. Και καθώς το μέλλον είναι ξεκάθαρα αβέβαιο, είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε καλύτερα τη διαμόρφωση των χώρων μας, να επαναπροσδιορίσουμε την χωροταξία των επίπλων και φυσικά την διακόσμηση.

Είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόσουμε το σπίτι μας με γνώμονα τις πραγματικές μας ανάγκες, αλλά είναι και αδιαμφισβήτητα σημαντικό να αντικατοπτρίζει την αισθητική μας. Ο χώρος, εάν διαμορφωθεί σωστά θα μας διασφαλίσει ηρεμία, θετική ενέργεια και κίνητρο. Και σήμερα η ηρεμία και η άνεση είναι σίγουρα ευπρόσδεκτο συναίσθημα.

Ένα όμορφο δωμάτιο όμως δεν χρειάζεται να κοστίσει μία περιουσία για να διακοσμηθεί ανάλογα. Με μικρές, προσιτές αλλαγές, μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας στον πιο πιστό σύμμαχο της ψυχικής σας υγείας. Αρκετές φορές οι πιο απλές αλλαγές μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο σε ένα χώρο, ενώ η διακόσμηση είναι ευρέως γνωστή ως μία μορφή ψυχοθεραπείας- άρα τι πιο ιδανικό για την κατάσταση που διανύουμε;

Εάν αποφασίσετε να ανανεώσετε με μικρές ή και μεγάλες αλλαγές το σπίτι σας και την διάθεση σας, πιο κάτω καταγράψαμε για εσάς 4 εύκολες και οικονομικές προτάσεις.

«Εξαφανίστε» όλα τα αντικείμενα που δεν έχουν αισθητική ή χρηστική αξία

First things first. Παρατηρήστε προσεχτικά τα αντικείμενα που διακοσμούν αυτή την στιγμή τους χώρους σας και αναρωτηθείτε: αντιπροσωπεύουν την αισθητική σας; Πολλές φορές συνυπάρχουμε με αντικείμενα που είναι συνδεδεμένα με στιγμές της ζωής μας που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας και κατευθύνουν την ψυχολογία μας. Απελευθερωθείτε, αποχαιρετήστε τα και αντικαταστήστε τα με πιο διακριτικά και καλαίσθητα.

Ανανεώστε τα χρώματα ή προσθέστε χρώμα σε ένα τοίχο

Με ταπετσαρίες, τεχνοτροπίες ή εξ αρχής νέα χρώματα, το χρώμα θα εξασφαλίσει μία πιο μοντέρνα διάθεση στον χώρο. Από την άλλη, εάν θέλετε κάτι πιο εύκολο, τότε μπορείτε να προσθέσετε χρώμα στα ριχτάρια, τα μαξιλάρια, τα χαλιά ή τις κουρτίνες σας.  Σας προτείνουμε όμως να διατηρήσετε ουδέτερες και απαλές τις αποχρώσεις στην κρεβατοκάμαρα, αφού μπορούν να δημιουργήσουν την αρμονία που αναζητάτε.

Αφήστε το φυσικό φως να κάνει το θαύμα του

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα τα οφέλη του φυσικού φωτός. Η θετική ενέργεια που συνοδεύει το φυσικό φως θα αντισταθμίσει το στρες και θα αυξήσει την δημιουργικότητα. Αυτό φυσικά σημαίνει όχι βαριές κουρτίνες και κλειστά παράθυρα!

Ενσωματώστε διαφορετικές υφές

When in doubt, mix it up. Οι interior designers προτείνουν να ενσωματώσετε μια ποικιλία από ξύλα, γυαλί, μέταλλα και υφαντά υλικά για να δημιουργήσετε μια συλλογική εικόνα, και όχι matchy-matchy. Η αίσθηση του μάλλινου καναπέ, το απαλό άγγιγμα ενός βελούδινου μαξιλαριού και το ποιοτικό leather είναι αδιαμφισβήτητα πολυτελή. Η πιο προσιτή προσέγγιση περιλαμβάνει faux-fur blanket στον καναπέ, δερμάτινες καρέκλες με fun knit μαξιλάρια και διατηρημένο vintage ξύλινο coffee table.

Τι λέτε, σας πείσαμε για μερικές αλλαγές στο σπίτι σας;