fbpx

‘And Just Like That’: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το «Sex and the City» reboot

by Eva Sarpetsa

23 χρόνια μετά από το πρώτο επεισόδιο της πολυαγαπημένης και πολυβραβευμένης σειράς Sex and the City (SATC), μετράμε αντίστροφα για τον νέο κύκλο ‘And just like that’. To 1998 λοιπόν, η HBO μας παρουσίασε για πρώτη φορά, τέσσερεις γυναίκες στα 30(ish) τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης να διεκδικούν και να κοπιάζουν για το τρίπτυχο που απαρτίζει την ζωή της σύγχρονης γυναίκας – σεξ, καριέρα, φιλία.

Photo: Moviestore/Shutterstock

Η πλοκή των νέων επεισοδίων του Reboot θα εστιάσει στην καθημερινότητα και φιλία των Miranda, Charlotte και Carrie όσο αυτές διανύουν τα 50s, η οποία καθημερινότητα είναι ακόμη πιο περίπλοκη από την ζωή τους στα 30. Περιγράφεται ως ‘new chapter’ για τον κόσμο του Sex and the City και είναι βασισμένο στο βιβλίο της συγγραφέας Candice Bushnell και της τηλεοπτικής σειράς του Darren Starr (δημιουργός του Emily in Paris).

Photo: Moviestore/Shutterstock

Ωστόσο η Samantha, η γυναίκα-σύμβολο της πρώτης εποχής, δεν θα συμμετέχει. Με την πάροδο των ετώv, η «Filthy Rich» star είχε διαμηνύσει σε κάθε τόνο σε κάθε συνέντευξη τα τελευταία χρόνια ότι έχει τελειώσει  με το franchise, αποκαλώντας την Parker «cruel» το 2018. “Samantha isn’t part of this story. But she will always be part of us. No matter where we are or what we do,” έγραψε η Parker ως απάντηση σε έναν σχολιαστή ο οποίος αναφέρθηκε στην φήμη για την ένταση της Parker με την Cattrall. 

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Ο νέος κύκλος λοιπόν θα προσθέσει ακόμη μερικές ώρες στο Sex and the City canon –  πέντε, για να είμαστε ακριβείς. Συγκεκριμένα ο νέος κύκλος θα αποτελείται από 10 επεισόδια μισής ώρας.

Το show ξεκίνησε την παραγωγή τον Ιούνιο του 2021

Στις 11 Ιουνίου, η Parker δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram από το πρώτο τραπέζι (table read) του σόου. Η Parker δήλωσε επίσης πως η πανδημία COVID-19 «θα είναι προφανώς μέρος της ιστορίας, γιατί αυτή είναι η πόλη στην οποία [οι χαρακτήρες] ζουν» Μερικοί θαυμαστές υποθέτουν ότι o COVID-19 μπορεί να είναι η εξήγηση για την απουσία της Samantha στην πλοκή του έργου. 

Photo: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images

Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας, αυτή παραμένει άγνωστη. Η νέα σεζόν επιβεβαιώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, χωρίς όμως επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τη συνέντευξη της Parker στη Vanity Fair, η σειρά ακόμη γράφεται. 

Photo: New Line Cinema/Hbo/Village Roadshow/Kobal/Shutterstock

Όσον αφορά τον Chris North aka Mr.Big θα επιστρέψει στον ρόλο του αιώνιου εραστής της Carrie. Για ένα χρονικό διάστημα, η παρουσία του Noth δεν ήταν εγγυημένη αφού το 2018, ο δημοσιογράφος James Andrew Miller ισχυρίστηκε ότι στην τρίτη ταινία Sex and the City – η οποία δεν έγινε ποτέ – σχεδίαζε να παρουσιάσει το θάνατο του Mr. Big.

O Aidan (John Corbett) θα έχει εμφανή και μεγάλο ρόλο στο reboot. “I think I might be in quite a few [episodes]. I like all those people, they’ve been very nice to me,” δήλωσε. Τώρα ανυπομονούμε να δούμε εάν θα ξεκινήσει ξανά αυτό το έντονο ερωτικό τρίγωνο με την Carrie. Και το Just Like That casting update τον Ιούνιο του 2021 επιβεβαίωσε ότι οι σύζυγοι της Miranda και της Charlotte εξακολουθούν να είναι στην εικόνα μέχρι κάποιο βαθμό.

Και φυσικά η σειρά θα φιλοξενήσει και νέους χαρακτήρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπομπή θα έχει τρεις νέους κύριους χαρακτήρες, οι οποίοι είναι όλοι έγχρωμοι, σε μια προσπάθεια να γίνει η σειρά πιο ρεαλιστική και χωρίς αποκλεισμούς.