fbpx

Η μεγαλύτερη ετησία Πορεία της Κύπρου «Όσο περισσότεροι, τόσο πιο δυνατοί»!

by Trends Team

Πέραν κάθε προσδοκίας και με τη συμμετοχή 10,000 και πλέον πολιτών, όλων των ηλικιών που έδωσαν και φέτος δυναμικά το παρών τους, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία που γίνεται κάθε χρόνο στην Κύπρο και που διοργάνωσε για 15η χρονιά η EUROPA DONNA Κύπρου.

Οι συμμετέχοντες, περπάτησαν κρατώντας 575 ροζ φιγούρες που αντιπροσώπευαν τα νέα περιστατικά με καρκίνο του μαστού που καταγράφηκαν το 2018 σε γυναίκες, 6 μπλε φιγούρες που αντιπροσώπευαν τα νέα περιστατικά που καταγράφηκαν σε άνδρες, και 135 λευκές Φιγούρες που αντιστοιχούσαν στο αριθμό των ασθενών που δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας του καρκίνου του μαστού τη χρονιά που πέρασε.

Για πρώτη φορά φέτος, οι πολίτες κρατούσαν επίσης 59 νέες γαλαζοπράσινες φιγούρες, οι οποίες αντιπροσώπευαν τις ασθενείς που διαγνώστηκαν με καρκίνο των ωοθηκών, το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι η EUROPA DONNA Κύπρου από φέτος, έχει ανοίξει την αγκαλιά της και σε όλες τις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, όπως αντιστοίχως έχει πράξει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία της Europa Donna.

Αμέσως μετά την Πορεία, η οποία κατευθύνθηκε όπως κάθε χρόνο στο κτίριο της Astro Bank στο κέντρο της Λευκωσίας, οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης και σχημάτισαν τη μεγαλύτερη ανθρώπινη Ροζ Κορδέλα, χαρακτηριστικό έμβλημα της Europa Donna, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας, ελπίδας και συμπαράστασης.

Διεκδικούμε εξειδίκευση, έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμούς, η Αντιπρόεδρος της Europa Donna Κύπρου κα Στέλλα Μάστορα, η οποία, απευθυνόμενη προς τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «φέτος περπατάμε για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Περπατάμε για κάθε γυναίκα και για κάθε άντρα που δίνει τη μάχη του με την ασθένεια και ζητάμε εξειδίκευση στην χειρουργική διαδικασία, έγκαιρη διάγνωση σωστή θεραπεία». Η Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, εξέφρασε παράλληλα της «θερμές ευχαριστίες της Europa Donna Κύπρου προς την Astrobank, η οποία ως στρατηγικός συνεργάτης της μεγάλης της Πορείας, στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά την μάχη κατά του καρκίνου μαστού».

Η κα Μάστορα, έκανε επίσης ξεχωριστή αναφορά και στην αείμνηστη Εύη Παπαδοπούλου, πρώην Πρόεδρο της Οργάνωσης, δίδοντας την υπόσχεση ότι «το έργο της θα συνεχιστεί με την ίδια ακριβώς αποφασιστικότητα και αφοσίωση, που και η ίδια επέδειξε στη διάρκεια της πολύχρονης σχέσης της με την Europa Donna Κύπρου».

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της Πρώην Πρόεδρου και ιδρυτικού μέλους της Europa Donna Κύπρου, κα Στέλλας Κυριακίδου. Σε σύντομο χαιρετισμό της, η κα Κυριακίδου, εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για το γεγονός ότι βρίσκεται ξανά μαζί με χιλιάδες κόσμου στην Πορεία της Europa Donna Κύπρου και επεσήμανε ότι η Πορεία αυτή, παραμένει η μεγαλύτερη πορεία που γίνεται κάθε χρόνο στην Κύπρο.

«Πρόκειται ίσως για τη μοναδική εκδήλωση που γίνεται στη χώρα μας και η οποία EUROPA DONNA ΚΥΠΡΟΥ καταφέρνει να μας ενώσει όλους. Είναι η πορεία της καρδιάς μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Κυριακίδου.

Στο δικό του χαιρετισμό του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της AstroBank, κ. Γιώργος Άππιος, επισήμανε ότι «η AstroBank συνεχίζει να περπατά κάθε χρόνο μαζί με τη Europa Donna Κύπρου και τις χιλιάδες του κόσμου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι ανίκητος». «Στόχος μας», σημείωσε, «είναι η γυναίκα – ασθενής με καρκίνο να βρει τη στήριξη, την κατανόηση, την πληροφόρηση που χρειάζεται, αλλά και την ουσιαστική αρωγή σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την υγεία της.

Ευχή μας, είναι να φτάσουμε στο σημείο όπου στην Κύπρο κανένα περιστατικό καρκίνου του μαστού δεν θα εντοπίζεται σε προχωρημένο στάδιο. Μέχρι τότε, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αντιμετωπίσουμε την άγνοια, τον φόβο και την προκατάληψη και να βοηθήσουμε τον κόσμο να κατανοήσει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης».

Η Πορεία διεξήχθη και φέτος, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, την οποία και εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, κα Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε σύντομο χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η κα Γιαννάκη, επαναβεβαίωσε την ισχυρή βούληση του κράτους να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Η κα Γιαννάκη, συνεχάρη επίσης την Europa Donna Κύπρου για την διοργάνωση της επιτυχημένης πορείας για 15η συνεχή χρονιά καθώς και για το πολυσχιδές έργο που η οργάνωση επιτελεί εδώ και 20 χρόνια, συμβάλλοντας δραστικά στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και στην εξασφάλιση ακόμη πιο αποτελεσματικών υπηρεσιών σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.