fbpx

Ο TOMMY HILFIGER ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

by Trends Team

Ο Tommy Hilfiger είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις νέες συνεργασίες μέσω του People’s PlaceProgram, συνεχίζοντας τη μακρά ιστορία και δέσμευση του brand να συνεργαστεί με ένα diverse castανθρώπων και να δώσει φωνή σε εκπροσώπους της BIPOC κοινότητας.

«Το People’s Place Program αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στις προσπάθειες μας να ανοίξουμε την πόρτα σε οποιονδήποτε έχει μείνει εκτός της βιομηχανίας της μόδας», δήλωσε ο Tommy Hilfiger. «Αυτό το πνεύμα φιλοξενίας πάντα βρισκόταν στην καρδιά του brand και σήμερα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λανσαρίστηκε τον Ιούλιο του 2020, λαμβάνοντας έμπνευση από το πρώτο ομώνυμο κατάστημα του Tommy Hilfiger το 1969 στη γενέτειρά του, Elmira Νέα Υόρκη. Το πρόγραμμα ενισχύει τις προσπάθειες της εταιρίας να αυξήσει τις ευκαιρίες και την προβολή των κοινοτήτων που υπο-εκπροσωπούνται στη βιομηχανία της μόδας ανά τον κόσμο. Η πλατφόρμα ενεργεί μέσω τριών πυλώνων: Συνεργασίες & Εκπροσώπηση, Career Support & Πρόσβαση και Industry Leadership, με σκοπό να επιτύχει μία μακροπρόθεσμη και ουσιαστική αλλαγή.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πραγματική δράση», δήλωσε η Avery Baker, President & Chief Brand Officer, Tommy Hilfiger Global. «Η ισότητα και η ένταξη δε μπορούν να επιτευχθούν μέσω βραχυπρόθεσμης αναγνώρισης – πρέπει να τα φέρνουμε στο προσκήνιο κάθε μέρα».

To People’s Place Program ανακοινώνει επομένως τον πρώτο γύρο συνεργασιών με αναγνωρισμένους ηγέτες, γνωστοί για τις δράσεις τους υπέρ του inclusivity και του diversity.

Το «Fashion And Race Database» (FRD)

Το «Fashion Αnd Race Database» είναι μια πλατφόρμα που επεκτείνει την αφήγηση της ιστορίας της μόδας και προκαλεί το fashion system. Δημιουργημένο από τον Kim Jenkins, Assistant Professor of Fashion Studies στοRyerson University, η πλατφόρμα στρέφει την προσοχή σε ανθρώπους που έχουν βρεθεί στο περιθώριο της ιστορίας της μόδας.

Το People’s Place Program θα συνεργαστεί με το FRD προκειμένου να υποστηρίξει και να χρηματοδοτήσει μία νέα έρευνα με το όνομα “The Unsung History of American Sportswear”, που θα αποκαλύψει influencers της Black American κουλτούρας με εμβληματικά TOMMY HILFIGER looks. Μέσα στο 2021, η έρευνα θα εξελιχθεί σε σειρές περιεχομένου που θα είναι διαθέσιμες σε ειδικούς της βιομηχανίας αλλά και καταναλωτές. Το υλικό θα είναι σχεδιασμένο να αλληλοεπιδρά με το κοινό γύρω από τους μη αναγνωρισμένους κλάδους του Αμερικάνικου στυλ και θα ανοίξει ένα νέο διάλογο για το πώς η περιθωριοποιημένη ιστορία μπορεί βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής μέσω ουσιωδών συνεργασιών.

«Το FRD είναι πολύ ενθουσιασμένο για αυτή τη νέα συνεργασία με την εταιρία Tommy Hilfiger», δήλωσε ο KimJenkins. «Σαν καθηγητής και ιδρυτής της πλατφόρμας, ήταν ο απώτερος σκοπός μου να παροτρύνω τους ιδιοκτήτες ανάλογων εταιριών να ‘αγκαλιάσουν’ όλα όσα έχει να προσφέρει στον κλάδο το κομμάτι του fashioneducation. Ο Tommy Hilfiger κατανοεί και σέβεται αυτή τη δύναμη και ηγείται της αλλαγής, δείχνοντας τί είναι εφικτό να γίνει χτίζοντας ένα πιο συμπονετικό σύστημα μόδας».

Η έρευνα θα περιλαμβάνει μία αναλυτική μελέτη του Αμερικάνικου sportswear μέσω του denim, του εμπορίου βαμβακιού, την προέλευση του preppy style, τη στιλιστική έκφραση στις σημαντικές κοινωνικές ακτιβιστικές στιγμές της ιστορίας μας, την κουλτούρας του street style και τυχόν επιπλέον κατηγορίες που θα έρθουν στο φως κατά τη διάρκεια της έρευνας.

«Harlem Fashion Row» (HFR)

Το Harlem Fashion Row είναι ένα agency με έδρα τη Νέα Υόρκη που υποστηρίζει την BIPOC (Black, Indigenous, People of Color) κοινότητα στη βιομηχανία της μόδας, ιδρυμένο από την Brandice Daniel που εμπνεύστηκε από την ίδια της την κοινότητα.

Η Tommy Hilfiger είναι χορηγός υποστήριξης για το 3ο ετήσιο HRF Digital Fashion Summit που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2021. Ο κ. Hilfiger και ο κ. Cousin μαζί με την Brandice θα συζητήσουν για το πώς η Tommy Hilfiger δημιουργεί ευκαιρίες πρόσβασης υπέρ των BIPOC κοινοτήτων στη βιομηχανία της μόδας. Επίσης, θα συνεργαστούν προκειμένου να ανακαλύψουν νέους τρόπους παροχής mentorship και networking για τα ανερχόμενα ταλέντα του χώρου.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνέργεια με σκοπό να στραφεί η προσοχή στην εύρεση λύσεων και πρακτικών υπέρ του diversity και του inclusivity στη βιομηχανία της μόδας», δήλωσε η BrandiceDaniel. «Με τις κοινές μας προσπάθειες, στοχεύουμε στην ουσιαστική αλλαγή, μέσω μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων».

Καμπάνιες Tommy Hilfiger, Social Media και Συνεργασίες

Η Tommy Hilfiger αξιοποιεί την παγκόσμια εμβέλεια που διαθέτει προκειμένου να ενώσει τις κοινότητες και να επιτύχει μία θετική αλλαγή. Στις Ανοιξιάτικες TOMMY HILFIGER και TOMMY JEANS καμπάνιες πρωταγωνιστεί ένα diverse cast influencers με κοινωνικό και κοινωνικό background, όπως ακτιβιστές, μουσικοί, ποιητές, χορευτές κλπ, το έργο των οποίων εμπνέει ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Αυτόν το μήνα ταλέντα που εκπροσωπούν την BIPOC κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων του μουσικού Sabaκαι της κολεκτίβας Θεραπευτικής Ιππασίας Compton Cowboys, θα αναλάβουν τα social media κανάλια του brand προκειμένου να δώσουν έμφαση σε σημαντικές στιγμές του Black American history.

Μέσα στο καλοκαίρι, η Tommy Hilfiger θα λανσάρει capsule collections με την ηθοποιό και ακτιβίστρια IndyaMoore και με τον σχεδιαστή Romeo Hunte. Μέσω αυτών των συνεργασιών η Indya και ο Romeo θα δώσουν φωνή στο αυθεντικό πνεύμα της μοναδικότητας και του self-expression.

Το People’s Place Program αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της αποστολής της Tommy Hilfiger να δημιουργήσει μόδα που Δεν Σπαταλά Τίποτα και Καλωσορίζει τους πάντες – τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του brandμπορείτε να επισκεφθείτε το sustainability.tommy.com.

Σχετικά με τη SARKK ΑΒΕΕ

Η εταιρεία SARKK ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1998 με στόχο την αποκλειστική διανομή της Tommy Hilfiger στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Μολδαβία. Τα προϊόντα διατίθενται μέσα από καταστήματα TOMMY HILFIGER, Shop-in-Shop, Outlet, το tommy.com καθώς και ένα ευρύ δίκτυο επιλεγμένων σημείων πώλησης.

Από την 1η Ιουλίου 2019, η SARKK ΑΒΕΕ ανέλαβε αποκλειστικός διανομέας και Franchise Partner για το brand CALVIN KLEIN στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Έχοντας πάντα ως στόχο την υγιή ανάπτυξη και με γνώμονα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η SARKK ABEE με σταθερά και σίγουρα βήματα αποτελεί μία από τις πιο υγιείς εταιρίες του κλάδου, που εξαπλώνεται κερδίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Σχετικά με την Tommy Hilfiger

Στο brand portfolio της Tommy Hilfiger, περιλαμβάνονται οι σειρές TOMMY HILFIGER και TOMMY JEANS. Οι συλλογές TOMMY HILFIGER είναι από τις πιο αναγνωρισμένες premium designer lifestyle συλλογές στον κόσμο. Εστιάζουν στον σχεδιασμό και την εμπορία ποιοτικών ειδών ένδυσης και ειδικότερα tailored και sportswear συλλογές για άνδρες, capsule και sportswear συλλογές για γυναίκες, παιδικές συλλογές, συλλογές denim, underwear (εσώρουχα και πιζάμες), υποδήματα, τσάντες και αξεσουάρ. Ακόμα, μέσω επιλεγμένων licensees, η Tommy Hilfiger προσφέρει lifestyle προϊόντα όπως γυαλιά, ρολόγια, αρώματα, μαγιό, κάλτσες, μικρά δερμάτινα είδη, οικιακά προϊόντα και είδη ταξιδιού. Η σειρά TOMMY JEANS αποτελείται από προϊόντα jeanswear καθώς και υποδήματα για άνδρες και γυναίκες. Η συλλογή συμπληρώνεται από μία ευρεία γκάμα από τσάντες, αξεσουάρ και αρώματα.