fbpx

Συμβολή της Cryos International στο Σχέδιο Επιδότησης κρυοσυντήρησης ωαρίων για αντιμετώπιση της Υπογονιμότητας

by Trends Team

Η Cryos International, η μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος και ωαρίων, με δραστηριότητα και στην Κύπρο από το 2018, ανακοίνωσε τη διεύρυνση των υπηρεσιών της και στην παροχή κρυοσυντήρησης ώριμων ωαρίων για ιατρικούς ή κοινωνικούς λόγους, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας στον τομέα θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μέσω σχεδίου επιδότησης που εφαρμόζεται για μόνιμους κάτοικους Κύπρου, δικαιούχους του ΓεΣΥ.

Κατά τη διαδικασία αυτή, τα ωάρια μιας γυναίκας λαμβάνονται, καταψύχονται και αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση, επιτρέποντας σε νεαρές γυναίκες να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους πριν εξαντληθεί η ωοθηκική τους εφεδρεία. Με την κρυοσυντήρηση ωαρίων στην ηλικία των 20-30, μειώνονται οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα όταν αποφασίσει να αποκτήσει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία. Καθώς οι γυναίκες  μεγαλώνουν, τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα των ωαρίων που παράγει ελαττώνεται. Με τη μέθοδο της κρυοσυντήρησης, η ποιότητα των ωαρίων παραμένει αμετάβλητη στον χρόνο, επιτρέποντας στη γυναίκα να τα χρησιμοποιήσει μελλοντικά.

Η Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos, Saghar Kasiri,  ανέφερε σχετικά: «Με τη μέθοδο της κρυοσυντήρησης ωαρίων, η Cryos International δίνει ένα πλεονέκτημα χρόνου στις γυναίκες που εναποθέτουν τις ελπίδες τους για δημιουργία οικογένειας στο μέλλον. Χάρη στην επιστημονική μας πείρα στον τομέα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και στην εξειδίκευση της Cryos στην κρυοσυντήρηση ωαρίων, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τη σύγχρονη γυναίκα να προχωρήσει σε μια επένδυση ζωής, στηρίζοντάς την σε κάθε βήμα της διαδικασίας.»

Στις μέρες μας, η κρυοσυντήρηση ωαρίων αποτελεί μια δημοφιλή μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με εξαιρετικά αποτελέσματα ανά το παγκόσμιο. Απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας – πρόωρης εμμηνόπαυσης, σε γυναίκες που για ιατρικούς λόγους (π.χ. διάγνωση κακοήθειας) πρόκειται να υποβληθούν είτε σε αφαίρεση των ωοθηκών τους, είτε σε διενέργεια ακτινοθεραπείας – χημειοθεραπείας, ή ακόμα και σε γυναίκες που για προσωπικούς λόγους επιλέγουν να αποκτήσουν παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια ασφαλής μέθοδος και η Cryos χρησιμοποιεί τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες για τη συλλογή, κατάψυξη και αποθήκευση ωαρίων για μελλοντική χρήση. H εξειδικευμένη ομάδα της Cryos στην Κύπρο, που αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες στον κλάδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ακολουθεί όλες τις διεθνώς αναγνωρισμένες πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία παγκοσμίως. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στη Λευκωσία, ανταποκρίνονται σε όλα τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, όπως συστήνονται από την κυπριακή νομοθεσία και από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας Ιστών και Κυττάρων (EUTCD).

Σημειώνεται πως η ομάδα της Cryos μπορεί επίσης να κατευθύνει τις γυναίκες που υποβάλλονται σε κρυοσυντήρηση ωαρίων στην Κύπρο, ως προς την συμπλήρωση των απαραίτητων εντύπων,  για να λάβουν την επιχορήγηση των 2000 ευρώ που μπορεί να δικαιούνται από το Υπουργείο Υγείας, βάσει του Σχεδίου Επιδότησης για αντιμετώπιση της Υπογονιμότητας.


Για την Cryos International

Η Cryos International ιδρύθηκε το 1987 στη Δανία, ξεκινώντας ως τράπεζα σπέρματος. Σταδιακά επεκτάθηκε σε τέσσερις τοποθεσίες στη Δανία, μία στις ΗΠΑ και ακόμα μία στην Κύπρο. Τα τελευταία 5 χρόνια διεύρυνε τον τομέα των δραστηριοτήτων της στη δωρεά ωαρίων και στην κρυοσυντήρηση ωαρίων για ιατρικούς ή κοινωνικούς λόγους. Αποστολή της είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας σπερματοζωάρια και ωάρια από επιλεγμένους και ελεγμένους δότες ανεξαρτήτως φαινoτύπου και εθνικής καταγωγής. Σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Guinness, παρέχει τη μεγαλύτερη επιλογή δοτών παγκοσμίως με πάνω από 1000 ανώνυμους και μη ανώνυμους δότες. Η Cryos International διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων εγκυμοσύνων στον κόσμο, που μέχρι στιγμής έχουν ως αποτέλεσμα τη γέννηση πάνω από 70.000 παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα στο: cryos.cy/eggfreezing