Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Οι έρευνες έχουν δείξει πως το πρωί είμαστε πιο παραγωγικοί και όλο και κάτι θα ξέρουν! Αυτό που έχει μέγιστη σημασία είναι τα πρώτα πράγματα που κάνεις το πρωί να σε ωθήσουν σε μια παραγωγική μέρα!

Οι κινήσεις που κάνεις μόλις ξυπνήσεις μπορούν να καθορίσουν ολόκληρο το 24ωρο σου. Δε χρειάζεται να σηκωθείς πολύ νωρίς ή να “λιώσεις” στη γυμναστική για να είσαι πιο παραγωγική.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις ορισμένες συνήθειες σου και να προσαρμόσεις κάποιες άλλες, νέες! Συνήθειες που θα σου δώσουν την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεσαι για να «βγάλεις» ακόμη και τις πιο δύσκολες μέρες!

 Δες 5 πράγματα που σου προτείνουμε να κάνεις:

1Σήκω από το κρεβάτι

@brittanyxavier

Έχει κτυπήσει το ξυπνητήρι, και όσο κι αν θέλεις να κάνεις snooze το κινητό, δεν πρέπει! Μη χάνεις χρόνο, σήκω αμέσως και άρχισε τη μέρα σου.

Ακόμη κι αν θες ακόμη 5 λεπτά, το ξέρεις πως αυτά τα ελάχιστα λεπτά ύπνου δε θα σου προσφέρουν περισσότερη ξεκούραση. Άρχισε τη μέρα σου αμέσως και θα νιώσεις πιο ενεργητικός και παραγωγικός!

2Βάλε μουσική 

@urbanears

Ξεκίνα τη μέρα σου με μουσική και συγκεκριμένα με τα αγαπημένα σου τραγούδια! Είναι τα τραγούδια που πάντα σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα!

Άκουσε λοιπόν τη μουσική που σου αρέσει από το πρωί που ξυπνάς και άρχισε τη μέρα σου δυναμικά! Θα δεις πως στη συνέχεια θα έχεις περισσότερη ενέργεια για πιο πολλές δραστηριότητες!

3Απόφυγε τα social media

@songofstyle

Σίγουρα κι εσύ, όπως όλοι, με το που ξυπνάς κάνεις scroll στο Instagram, Facebook κλπ. Όμως, αυτή η συνήθεια σου κλέβει χρόνο από το πρωινό σου και σε καθυστερεί.

Πολλές φορές πέφτεις πάνω σε πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση και συνεπώς τη μέρα!

Προσπάθησε να αποφεύγεις αυτή τη πρωινή χρήση των social media μιας και δεν σου προσφέρει τίποτα, αντιθέτως χάνεις πολύτιμο χρόνο! Θα συνειδητοποιήσεις πως θα είσαι πολύ πιο συγκεντρωμένη και παραγωγική!

4Γυμναστική

@gabriellecausenil

Ξυπνάς το πρωί και ετοιμάζεσαι να κάνεις το πρωινό σου ντους, αφιέρωσε πριν από αυτό 10 λεπτά για να κάνεις γυμναστική! Όχι, δεν εννοώ να “λιώσεις” στο γυμναστήριο πριν καλά-καλά να έχεις ανοίξει τα μάτια σου.

Κάνε λίγες ασκήσεις stretching, κοιλιακούς και καθίσματα στο σπίτι έτσι ώστε να ξυπνήσεις με καλύτερη διάθεση και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση θα σε ωθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου πιο δυναμικά και παραγωγικά!

5Θέσε στόχους

@brittanyxavier

Ετοιμάζεσαι για τη δουλειά ή το πανεπιστήμιο και αναρωτιέσαι πώς θα ακολουθήσει η σημερινή μέρα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να θέσεις τον στόχο της μέρας σου και έτσι ώστε να ξέρεις πως ό,τι κι αν κάνεις σήμερα εξυπηρετεί αυτό τον στόχο.

Δεν χρειάζεται να θέσεις μεγάλους στόχους, αλλά μικρούς κι εφικτούς! Θα δώσεις νόημα στη μέρα σου και δεν θα νιώσεις στιγμή πως χάνεσαι μέσα στη ρουτίνα!

Εσύ τι από τα πιο πάνω κάνεις
για να έχεις μια πιο παραγωγική ημέρα; 

Δες επίσης: Δες πώς να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ήθελες!

Ονομάζομαι Ανθή Σακκά και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου! Η συγγραφή ήρθε στη ζωή μου από πολύ μικρή μα η αγάπη μου για τη μόδα ξεκίνησε σταδιακά και ακόμη εξελίσσεται ! Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να συνδυάζω χρωματικά τα ρούχα!