fbpx

TOMASSO X EFIERI: Οι σχεδιαστές μας μιλάνε για την πρώτη τους κοινή συλλογή!

by Trends Team

Μια από τις πιο fashionable συνεργασίες για φέτος είναι αυτή του Τουμάζου Χαραλάμπους και των Έφη και Εριέττα Μελανίδου, γνωστές και ως EFIERI.

Η πρώτη τους κοινή συλλογή με το όνομα «Æther Resort 2019», είναι genderless και απευθύνεται στους boem ταξιδιώτες που έχουν πάθος για μόδα. Έμπνευση των δημιουργών ήταν τα ειδυλλιακά καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα, αλλά και το πανέμορφο Μαρόκο.

Πάμε να δούμε όσα μας είπαν:

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Έφη: Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά την πρόσφατη σχετικά, γνωριμία μας με τον Τουμάζο, που σηματοδότησε και το ξεκίνημα μιας υπέροχης φιλίας. Ήταν καρμικό μπορώ να πω το να γνωριστούμε και να ενώσουμε την δημιουργικότητά μας με σκοπό να παρουσιάσουμε κάτι μοναδικό και «αιθέριο».

Τουμάζος: Καταρχάς να πω και εγώ από την πλευρά μου, πως από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, που παράλληλα σηματοδότησε και το ξεκίνημα μιας υπέροχης φιλίας, ένιωσα ότι με τα κορίτσια έχουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας και αισθητικής. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Φαντάζομαι πως ο κάθε ένας από εσάς έχει το διαφορετικό του style. Πώς καταφέρατε να συνδυάσετε 3 διαφορετικά style σε μια κολεξιόν;

Έφη: Όντως έχουμε αρκετά διαφορετικό style στις προσωπικές μας συλλογές και εμείς ασχολούμαστε κυρίως με την γυναικεία μόδα, ενώ ο Τουμάζος με την αντρική.

Παρόλα αυτά, αυτό το γεγονός ήταν ακόμα ένα κίνητρο και πρόκληση για εμάς έτσι ώστε να πετύχουμε το τέλειο «πάντρεμα». Όλη η συλλογή σχεδιάστηκε από κοινού και το κάθε κομμάτι διαθέτει στοιχεία που εκφράζει και τα δύο brands.

Επίσης, η «Æther» είναι μια κατ’ εξοχήν genderless συλλογή που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως φύλου και σωματότυπου.

Τουμάζος: Οφείλω να πω ότι η γυναικεία μόδα ήταν κάτι το οποίο με ενδιέφερε ανέκαθεν και είναι κάτι το οποίο έχω σκοπό να προσεγγίσω και στο μέλλον. Ως εκ τούτου, αυτή η συνεργασία αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή και για ‘μένα προσωπικά ως δημιουργό.

Ποια ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης για την κοινή κολεξιόν σας;

Εριέτα: Ο σκοπός μας εξ’ αρχής ήταν η δημιουργία μιας αέρινης, καλοκαιρινής και classy συλλογής που είχε ως πηγή έμπνευσης εξωτικούς προορισμούς όπως το Μαρόκο και την απόλυτη ξεγνοιασιά και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του καλοκαιριού.

Τουμάζος: Κύρια πηγή έμπνευσης γι’ αυτή την κοινή κολεξιόν ήταν η δημιουργία μιας κολεξιόν την οποία θα χαρακτήριζε η υψηλή αισθητική και δημιουργικότητα.

Τι κάνει κατά τη γνώμη σας την κολεξιόν αυτή να ξεχωρίζει;

Έφη: Εννοείται η μοναδικότητα αυτής της συλλογής προέρχεται από το χαρακτηριστικό genderless ύφος της και ο συνδυασμός της υψηλής αισθητικής με το άνετο και καθημερινό ρούχο που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες από όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως.

Τουμάζος: Το ότι είναι μια συλλογή genderless, η οποία απευθύνεται σε κάθε σύγχρονο boem ταξιδιώτη, σε κάθε άνθρωπο που είναι λάτρης της μόδας, χωρίς να ξεχωρίζει φύλο και ταυτότητα.

Ποια χρώματα θα φορεθούν περισσότερο αυτό το καλοκαίρι; Στην δική σας κοινή κολεξιόν είδαμε να κυριαρχούν τα παστέλ. Αγαπάτε τα παστέλ γενικότερα;

Εριέτα: Πιστεύουμε ότι τα γήινα και παστέλ χρώματα είναι διαχρονικά και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν την τάση να αναδεικνύονται πολύ. Εμείς ως brand δεν χρησιμοποιούμε τόσο πολύ αυτούς τους χρωματισμούς, έτσι ήταν μια ευκαιρία και μια πρόκληση να εκφραστούμε μέσα από αυτά.

Τι ονειρεύεστε για τα brand σας TOMASSO και EFIERI ξεχωριστά;

Έφη: Για το brand μας EFIERI έχουμε πάρα πολλά όνειρα και στόχους που με πολλή δουλειά και επιμονή ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν.

Ένα όνειρο που καταφέραμε πρόσφατα να υλοποιήσουμε είναι η δημιουργία του πρώτου μας επίσημου EFIERI showroom στην Λευκωσία και τώρα στοχεύουμε στην ανέλιξη του οίκου τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Τουμάζος: Τα μεγαλύτερά μου όνειρα και στόχοι γι’ αυτό το brand έχουν να κάνουν κυρίως με την αναζήτησή μου σε νέα μονοπάτια όπως είναι η γυναικεία μόδας ως επίσης και με κάποια βήματα στο εξωτερικό.

Παραμένω προσγειωμένος και δουλεύω με πάθος και μεγάλη αφοσίωση για να πετύχω τους στόχους αυτούς. Εύχομαι ότι θα τα καταφέρω.

Βρείτε τη νέα συλλογή Æther Resort 2019 by TOMMASO x EFIERI στα showrooms των δημιουργών.

Για περισσότερες πληροφορίες: info@tommaso.studio & efieri.eu@gmail.com και στα τηλ. 99474334 & 97873874.