Όσες γυναίκες ήταν addicted στις προηγούμενες δύο σεζόν Next Top Model που έγιναν πριν 10 χρόνια, σίγουρα θα ανυπομονούσαν για το πρώτο επεισόδιο του φετινού GNTM. Μαζί τους κι εγώ εννοείται!

Πήρα το notebook του κινητού μου και ξεκίνησα να παίρνω σημειώσεις! Και προσπαθώ να σκεφτώ από πού να ξεκινήσω, τι να γράψω και τι να αφήσω πίσω!

Δες εδώ όσα ξεχώρισα:

1Κριτική επιτροπή

Ας ξεκινήσω με κάτι θετικό. Πολύ ανανεωμένοι οι κριτές ως προς τον τρόπο σκέψης τους. Εντάξει δεν είναι τα ίδια άτομα που ήταν τότε στην κριτική επιτροπή, αλλά αν σκεφτείς πώς έκρινε η Βίκυ Καγιά και πώς κρίνει τώρα είναι τεράστια η διαφορά.

Αν θυμάσαι σε προηγούμενο μας άρθρο (δες εδώ) είχαμε αναφέρει πόσο λάθος μηνύματα έστελναν προς τους τηλεθεατές με την κριτική που έκαναν στα κορίτσια, λέγοντάς τους ότι πρέπει να χάσουν κιλά.

Φέτος, προσαρμοσμένοι στα δεδομένα της εποχής, αποφάσισαν να περάσουν στις επόμενες auditions petite και plus size κορίτσια και μπράβο τους.

Αυτό το πρόγραμμα το παρακολουθούν χιλιάδες μικρά κορίτσια που ακόμα είναι στη φάση που ψάχνουν τα πρότυπά τους. Με αυτό τον τρόπο περνούν τα σωστά μηνύματα προς τα έξω!

2Πλαστικές επεμβάσεις

Oh my God! Πραγματικά πόσο στεναχωριέμαι όταν βλέπω μικρά κοριτσάκια 18 χρονών να έχουν ήδη πειράξει το πρόσωπό τους και το σώμα τους.

Δυστυχώς, αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε σήμερα και η κάθε γυναίκα δεν προσπαθεί να ξεχωρίσει με την μοναδική ομορφιά της, αλλά προσπαθεί να κλωνοποιήσει μια ψεύτικη ομορφιά που βλέπει να κυκλοφορεί κάπου εκεί έξω στα social media και κυρίως στο Instagram.

Το κορυφαίο που συνέβηκε ήταν όταν ήρθε η σειρά της Ηρώς Δημητροπούλου. Οι κριτές με το που την είδαν, την ρώτησαν “Γιατί έχει επέμβει τόσο μικρή στο σώμα της”.

Ο Δημήτρης Σκούλος έγινε έξω φρενών και της είπε να φωνάξει στη μητέρα της να έρθει μέσα, για να την ρωτήσουν πώς και άφησε την κόρη της να κάνει πλαστικές σε τόσο μικρή ηλικία. Ήρθε η μητέρα της μέσα και… ξεκίνησαν οι ερωτήσεις “φωτιά”.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο η Ηρώ που είχε κάνει πλαστικές επεμβάσεις. Η Ιωάννα Μπέλα, είναι ακόμα ένα κορίτσι που έκανε πλαστική στο στήθος και στα χείλη. Δίχασε τους κριτές, αφού δεν ήξεραν αν πρέπει να την περάσουν ή όχι. Τελικά δεν την πέρασαν για να δώσουν τα σωστά μηνύματα στον κόσμο, όπως είπε και ο κ. Σκούλος.

3Οι Κύπριες που πέρασαν στην επόμενη φάση

Δύο κορίτσια από την Κύπρο πέρασαν στην επόμενη φάση. Η μια είναι η Εβελίνα, η οποία είναι μοντέλο κι έχει κάνει editorials, lookbooks, πασαρέλα. Στην Κύπρο την γνωρίζουμε, καιρός είναι να την μάθουν τώρα και στην Ελλάδα. Είναι γεννημένη μοντέλο και είναι μόλις 20 χρονών και είναι μητέρα.

Η άλλη Κύπρια που πέρασε στην επόμενη φάση είναι η Νάταλη, η οποία όπως είπε θέλει να γράψει τη δική της ιστορία στο Instagram.

Μπορεί να μην έχει τις τέλειες αναλογίες για μοντέλο (αφού είναι μόλις 1.55), το τέλειο πρόσωπο, αλλά φαίνεται να το θέλει πολύ και αυτό το έδειξε στους κριτές. Είναι πολύ γλυκιά και κατάφερε με το πείσμα της και τη θέλησή της να περάσει στην επόμενη φάση.

4Plus size κορίτσια

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από τις πρώτες auditions είναι ότι διάλεξαν κορίτσια με περισσότερα κιλάκια για να γίνουν το επόμενο plus size μοντέλο!

Σε αυτό που έφερα αντίρρηση είναι που είπαν στην Μαρία, “ότι κάνει για plus size μοντέλο”. Δε θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κοπέλα με τέτοια πόδια, μπορεί να θεωρηθεί plus size μοντέλο. Το βρήκα λίγο υπερβολικό αυτό που της είπαν.

Από την άλλη χάρηκα πολύ που τις διάλεξαν (τη Μαρία και την Ξάνθη) να περάσουν στην επόμενη φάση, γιατί δείχνουν ότι το κάθε μοντέλο μπορεί να είναι διαφορετικό.

5Επίπεδο κοριτσιών

Σε σχέση με τις δύο σεζόν του GNTM που είχαν γίνει 10 χρόνια προηγουμένως, η φετινή σεζόν θα είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα.

Από τα κορίτσια που μας είδαμε στο πρώτο επεισόδιο, φαίνεται ότι ξέρουν και να ντυθούν και να ποζάρουν και να περπατήσουν σωστά στο catwalk. 

Όπως θα δεις και στο πιο πάνω βίντεο με την Γαρυφαλλιά, έχουν αρκετή αυτοεποίθηση με τον εαυτό τους και πάνε με “φόρα” στην πρώτη οντισιόν. Για να δούμε όμως θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό;

Εσένα πώς σου φάνηκε η πρώτη εκπομπή;