fbpx

Οι καλύτεροι σύμμαχοι για έναν ξεκούραστο ύπνο!

by Trends Team

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Η ΙΚΕΑ πιστεύει στη δύναμη του ύπνου, γι’ αυτό μας βοηθά να βρίσκουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες του καθενός, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για έναν ποιοτικό ύπνο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου, αλλά οι πιο βασικοί είναι η άνεση, η θερμοκρασία και το φως.

Δες τα πιο κάτω:

Άνετο κρεβάτι και σωστό στρώμα! 

Το πρώτο βήμα για έναν καλό ύπνο! Η άνεση είναι το κλειδί για έναν καλό ύπνο. Όσο πιο άνετα νιώθουμε στο κρεβάτι μας, τόσο πιο ποιοτικά κοιμόμαστε. Το κατάλληλο κρεβάτι μας βοηθάει να ξυπνάμε ήρεμοι και ξεκούραστοι.

Τα Σχεδιαστικά Προγράμματα, Σχεδιαστής Κρεβατιού και Οδηγός Άνεσης, που προσφέρει η ΙΚΕΑ μέσα από την ιστοσελίδα της μας βοηθούν να βρούμε εύκολα το ιδανικό κρεβάτι, το κατάλληλο στρώμα, μαξιλάρι και πάπλωμα και να απολαύσουμε έναν ξεκούραστο ύπνο βάσει των αναγκών μας.

Το καλύτερο στρώμα είναι αυτό που ταιριάζει στις συνήθειες του ύπνου μας, γιατί ο καθένας προτιμά μία συγκεκριμένη στάση ύπνου και νιώθει καλύτερα σ’ ένα συγκεκριμένο επίπεδο θερμοκρασίας. Η ΙΚΕΑ παρέχει πολλές επιλογές στρωμάτων, όπως στρώματα αφρού ή ελατηρίων ή συνδυασμό των δύο.

Τα στρώματα με ελατήρια, προσφέρουν τη σωστή στήριξη κατανέμοντας το βάρος του σώματος και, παράλληλα, επειδή ο αέρας κυκλοφορεί, δεν ζεσταινόμαστε το βράδυ και τίποτα δεν διακόπτει τον ύπνο μας. Τα στρώματα αφρού είναι μία ακόμα καλή επιλογή, καθώς, δίνουν τη στήριξη που χρειαζόμαστε, ισιώνουν τη σπονδυλική μας στήλη και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στους μυς, στα χέρια και τον αυχένα για περισσότερη χαλάρωση.

Επίσης, η συλλογή στρωμάτων ΙΚΕΑ περιλαμβάνει στρώματα αφρού μνήμης τα οποία αγκαλιάζουν το σώμα και προσαρμόζονται στο σχήμα του και έτσι μας ανακουφίζουν από την πίεση.

Εργονομικό μαξιλάρι

Ένας από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου μας είναι το μαξιλάρι. Καλό είναι να επιλέξουμε ένα μαξιλάρι που συνεχίζει τη φυσική γραμμή της σπονδυλικής  στήλης, από το κάτω μέρος της πλάτης μας μέχρι το κεφάλι. Η κακή στάση ύπνου μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, αν το μαξιλάρι είναι πολύ ψηλό ή πολύ χαμηλό.

Είτε κοιμόμαστε ανάσκελα, είτε στο πλάι, είτε μπρούμυτα ή αν αλλάζουμε θέση πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ΙΚΕΑ παρέχει εργονομικά μαξιλάρια σε πολλά σχήματα και μεγέθη που ανταποκρίνονται στις προσωπικές μας ανάγκες, έτσι ώστε να έχουμε άνετο ύπνο και να ξυπνάμε αναζωογονημένοι.

Τακτοποιημένο δωμάτιο και σωστή οργάνωση

Το υπνοδωμάτιο πολλές φορές είναι το καταφύγιό μας. Όσο πιο οργανωμένο είναι, τόσο πιο εύκολα θα χαλαρώσουμε και θα κοιμηθούμε. Γι’ αυτό, επιλέγουμε αξεσουάρ και προϊόντα οργάνωσης για να καλύψουμε τις αποθηκευτικές μας ανάγκες.

Η ΙΚΕΑ έχει μεγάλη συλλογή συνθέσεων αποθήκευσης, που μας επιτρέπουν να έχουμε σε τάξη τα ρούχα και τα αντικείμενά μας, καθώς επίσης και κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους, ιδανικά για μικρά δωμάτια, γιατί είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αξιοποιούν όλο τον διαθέσιμο χώρο για αποθήκευση και υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη.

Ιδανικός Φωτισμός

Ο φωτισμός στο υπνοδωμάτιό μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου μας. Οι κουρτίνες συσκότισης και τα στόρια βοηθούν στο να δημιουργήσουμε το επιθυμητό περιβάλλον χαλάρωσης. Σε περίπτωση που το φως, μας είναι απαραίτητο για να κοιμηθούμε, ένα φωτιστικό δαπέδου είναι η ιδανική λύση για να μπει δίπλα στο κρεβάτι μας.

Για τους λάτρεις της ευκολίας και της τεχνολογίας, υπάρχουν τα προϊόντα «έξυπνου» φωτισμού, τα οποία είναι εύκολα στην τοποθέτηση και στη χρήση τους. Πρόκειται για προϊόντα με ασύρματο φωτισμό που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε ή ακόμα και να αυξομειώσουμε την ένταση και να προσαρμόσουμε το χρώμα του φωτός από το κρεβάτι μας.

Κατάλληλη θερμοκρασία

Η θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά κοιμόμαστε – και όχι μόνο επειδή μπορεί να ζεσταθούμε ή να κρυώσουμε στο κρεβάτι.

Όποια κι αν είναι η θερμοκρασία προτίμησής μας, το να διατηρούμε το σώμα μας σε μία σταθερή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, είναι ζωτικής σημασίας για έναν ποιοτικό ύπνο.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με επιλογή παπλώματος που επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει, όπως για παράδειγμα ένα πάπλωμα το οποίο περιέχει ίνες lyocell που απορροφά την υγρασία και παρέχει το ιδανικό επίπεδο θερμότητας όλο τον χρόνο. Η ΙΚΕΑ περιλαμβάνει παπλώματα για όλες τις εποχές, ελαφριά και δροσερά, πιο ζεστά ή μέτρια ζεστά, που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές μας ανάγκες.

Η επιλογή απαλών υφασμάτων, είναι μία καλή λύση προκειμένου να εξασφαλίσουμε έναν πιο άνετο ύπνο. Το λινό ύφασμα για παράδειγμα, βοηθά το σώμα να διατηρήσει ομοιόμορφη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς «αναπνέει» και απορροφά την υγρασία. Επίσης, ένα εργονομικό μαξιλάρι με δροσιστικό τζελ βοηθά στη διατήρηση ομοιόμορφης θερμοκρασίας και προσφέρει μια δροσερή, ευχάριστη επιφάνεια ύπνου.

Η ξεκούραση και ο καλός ύπνος θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για τον καθένα μας. Ας υιοθετήσουμε λοιπόν καλές συνήθειες, χαρίζοντας στον εαυτό μας αυτό το πολύτιμο δώρο και προσφέροντάς μας τη φροντίδα που μας αξίζει για μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι για εμάς και τους αγαπημένους μας.