fbpx

Παραγγείλτε φαγητό από το κινητό με οδηγίες διατροφολόγου!

by Eva Sarpetsa

Μετεξελισσόμαστε κυριολεκτικά σε ψηφιακούς νομάδες που ζούμε την εποχή της ψηφιακής επανάστασης, όπου οι τεχνολογικές δυνατότητες μας εξασφαλίζουν την δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε  ό,τι θέλουμε ή χρειαζόμαστε, με μόνο μερικά taps στα smart devices μας! Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση για τις επιχειρήσεις αφού έχει «δημιουργήσει» πολύ απαιτητικούς καταναλωτές.

Το online food delivery υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στην βιομηχανία εστιατορίων, με την πρώτη διαδικτυακή παραγγελία παγκοσμίως να έχει πραγματοποιηθεί το 1994. Οι συνέπειες της πανδημίας όμως είναι ξεκάθαρες και στον τρόπο κατανάλωσης φαγητού, με τους καταναλωτές να αναζητούν τις αγαπημένες τους γεύσεις, στην άνεση του σπιτιού τους και τα food delivery apps να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, μεταφέροντας το dine-in experience των αγαπημένων τους εστιατορίων στην πόρτα τους! Και ας μην ξεχνάμε πως το mobile app food delivery ήταν η απόλυτη ανάγκη για επιβίωση για πολλά από τα εστιατόρια του νησιού μας.

Είτε μας «αναγκάζουν» να μείνουμε σπίτι, είτε επιλέγουμε να μείνουμε, πολλοί από εμάς έχουμε υιοθετήσει για τα καλά την ευκολία που εξασφαλίζουν τα food delivery apps στην ζωή μας. Από την άλλη, η επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς  καθιστά για πολλούς την κατανάλωση υγιεινού φαγητού αδύνατη ή τουλάχιστον δύσκολη, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα.

Μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες εφαρμογές online food delivery είναι αυτή της Bolt, που μας συστήθηκε με την επωνυμία Bolt Food. H Bolt με μια γκάμα εφαρμογών (ride hailing, scouters, food delivery) λειτουργεί σε περισσότερες από 50 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή Bolt Food επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν το αγαπημένο τους φαγητό από τοπικά εστιατόρια και οι διανομείς της παραδίδουν το φαγητό στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Μέσα σε 30 λεπτά έχεις την δυνατότητα να  απολαύσεις ό,τι, μα ό,τι, θέλει η όρεξη σου, όπου και αν βρίσκεσαι – σπίτι, γραφείο, θάλασσα.

H Bolt και η Bolt Food είναι δύο διαφορετικές εφαρμογές, οι οποίες μοιράζονται πολλές παρόμοιες λειτουργίες, όπως συναλλαγές χωρίς μετρητά και πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την παραγγελία ή τον οδηγό. Εάνεμπιστεύεστε την Βolt για να σας μεταφέρει με ασφάλεια στην πόλη, τότε σίγουρα θα τους εμπιστευτείτε για να σας παραδώσουν το φαγητό σας.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή της Bolt Food, ένα από τα πιο προφανή οφέλη των καταναλωτών είναι η μοναδική εμπειρία του χρήστη ή αλλιώς το user experience. H εφαρμογή παρέχει επίσης στους χρήστες την δυνατότητα προσαρμογής των πιάτων – όπως ακριβώς σε ένα dine-in experience – καθώς επίσης και βελτιωμένη ακρίβεια στην ώρα αναμονής της παραγγελίας.

Είναι επίσης γεγονός πως μέσα από την πλατφόρμα της Bolt Food, οι χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 800 εστιατόρια, τα οποία συνοδεύονται με digital φωτογραφία μενού – η οποία μπορεί να λύσει πολλές απορίες σε σχέση με το κάθε πιάτο.

Το trends.com.cy λοιπόν, σε συνεργασία με την εφαρμογή Bolt Food και δύο εγκεκριμένους διατροφολόγους, την Σταύρη Κλεάνθους και την Χριστιάνα Παπακωνσταντίνου, θα παρέχουν στους αναγνώστες και followers του διατροφικές συμβουλές για αυτούς που θέλουν να παραγγείλουν αλλά να μην εκτροχιάσουν την προσπάθεια τους για υγιεινή διατροφή. Και ενώ οι επιλογές στην εφαρμογή της Bolt Food είναι ανεξάντλητες, για πρώτη φορά, θα μπορούμε να παραγγείλουμε φαγητό μέσω της delivery app του Bolt Food με οδηγίες διατροφολόγου!

Κάθε εβδομάδα λοιπόν, οι δύο συνεργάτες μας εγγεκριμένοι διατροφολόγοι, θα προτείνουν συγκεκριμένα πιάτα από τα εστιατόρια της εφαρμογής Bolt Food, έτσι ώστε να μπορούμε επιτέλους να παραγγείλουμε με ένα tap, υγιεινά, νόστιμα και ολοκληρωμένα γεύματα στο σπίτι μας.

Οι διατροφολόγοι μας θα προσδιορίζουν ποια είναι τα πιάτα που αποτελούν ιδανικές και πεντανόστιμες επιλογές ενώ ταυτόχρονα είναι ολοκληρωμένα και θα μας εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Θα προτείνουν επίσης τροποποιήσεις των πιάτων ή των συνοδευτικών που θα μειώσουν το θερμιδικό φορτίο ενός γεύματος.

Το delivery δεν είναι απαγορευτικό για κάποιον που ακολουθεί μία υγιεινή διατροφή. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να προσδιορίσουμε ποιες είναι οι θρεπτικές αλλά συγχρόνως νόστιμες επιλογές που μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής και φυσικά να καταλήξουν στην πόρτα σας τις μέρες που δεν θέλετε να μπείτε στην κουζίνα, καθιστόντας την εμπειρία αυτή μια απρόσκοπτη διαδικασία.

Η καινοτόμος αυτή συνεργασία θα καλύπτει αρχικά εστιατόρια στη Λευκωσία και Λεμεσό και στη συνέχεια θα προστεθούν και οι υπόλοιπες περιοχές του νησιού μας!