fbpx

5 τρόποι να αντιμετωπίσεις το σύνδρομο “Δεν έχω τίποτα να φορέσω”

by Trends Team

Η φράση «Δεν έχω τίποτα να φορέσω» γεννήθηκε – κυριολεκτικά –  μαζί με τις γυναίκες. Έτσι αποτελεί ένα πρόβλημα που είναι τόσο παλιό όσο και οι γυναίκες. Και συνήθως το πρόβλημα αυτό προκύπτει κατά την διάρκεια της διαδικασίας επιλογής outfits και κυρίως όταν βιαζόμαστε. Πολύ πιθανόν είναι επίσης την ίδια στιγμή η ντουλάπα μας να αδυνατεί να χωρέσει τα ρούχα μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλές γυναίκες αισθάνονται σαν να έχουν μια ντουλάπα γεμάτη από τίποτα να φορέσουν. Γενικά είναι μια κατάσταση με την οποία ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών σε όλο το κόσμο μπορεί να ταυτιστεί αμέσως!

Πιο κάτω, καταγράψαμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε τίποτα να φορέσετε, μαζί με προτάσεις για το πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το συναίσθημα, μια για πάντα.

Πιθανοί λόγοι και λύσεις

Έλλειψη χρόνου

Η έλλειψη χρόνου δεν μας επιτρέπει να αφιερώσουμε χρόνο να ανακαλύψουμε τους, πιθανούς κρυμμένους θησαυρούς της υφιστάμενης γκαρνταρόμπας μας για να δημιουργήσουμε νέους συνδυασμούς με βάση τις τάσεις. Αντ ‘αυτού, επιλέγουμε να αγοράσουμε κάτι καινούργιο.

Με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που ακόμη υπάρχουν λοιπόν, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσετε με το closet audit and closet clean up – NO excuses girl! Ξεκινήστε από το να συνδυάζετε και να δοκιμάζετε ρούχα, χωρίς να το σκέφτεστε πολύ.

Είδη ρούχων

α. Motivational: Ρούχα ήδη δύο ετών, πιθανώς μικρά στο μέγεθος, αλλά τα χρησιμοποιούμε σαν motivation με την ελπίδα πως θα τα ξαναφορέσουμε κάποια στιγμή σύντομα.

β. OnceuponaTrend: Αυτά τα κρατάμε σε περίπτωση που η τάση επανέλθει. Έτσι θα είμαστε προετοιμασμένες – αλλά πραγματικά σήμερα δεν μπορούν να φορεθούν.

γ.  Emotional Value: Αυτά μας τα δώρισε κάποιος που είναι ή ήταν ξεχωριστός για εμάς για ένα διάστημα της ζωής μας. Όσο και αν αγαπούσαμε ή μισούσαμε να τα φοράμε, απλά δεν μπορούμε να τα πετάξουμε.

δ. What was I even thinking clothes. Δεν χρειάζεται περεταίρω εξήγηση για αυτή την κατηγορία.

ε. Mostly used: Το αγαπημένο μας τζιν, τα μπλουζάκια που λατρεύουμε και άλλα staples που έχουν φθαρεί και ξεθωριάσει στο σημείο αυτό, αλλά είμαστε πολύ συνδεδεμένες για να τα αλλάξουμε.

Έλλειψη οργάνωσης

Το πιο πάνω πρόβλημα ίσως να συνδέεται άμεσα με την μη-λειτουργική ντουλάπα σας, γιατί όταν τα πράγματα δεν είναι ορατά, είναι εκτός μυαλού, σωστά; Και η δόμηση μιας λειτουργικής ντουλάπας απαιτεί επένδυση χρόνου και χρήματος, δύο πράγματα που πάντα αισθανόμαστε πως δεν έχουμε ποτέ αρκετά.

Θα εκπλαγείτε όταν αντιληφθείτε τον όγκο των ρούχων που πραγματικά έχετε στην ντουλάπα σας. Και σίγουρα δεν μπορείτε να δείτε τι υπάρχει κρυμμένο κάτω από την ακαταστασία ή ακόμη και τις συγυρισμένες στοίβες ρούχων. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε την ντουλάπα σας και επαναπροσδιορίστε τι σημαίνει «έχω αρκετά».

Και όταν ο χώρος θα έχει αυξηθεί, τότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να την οργανώσετε. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας, επενδύστε σε κρεμάστρες με λεπτή υφασμάτινη επένδυση, και κρεμάστε όσα περισσότερα μπορείτε, έτσι ώστε να είναι στο ύψος των ματιών σας.

Παρορμητικές αγορές

Being bold είναι κάτι που πολύ συχνά ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας. Όμως τα statement piecesχρειάζονται πολύ σωστή διαχείριση. Για παράδειγμα, εάν μια πιο τολμηρή επιλογή ξεχωρίζει σαν  τη μύγα μέσα στο γάλα από τα υπόλοιπα ρούχα, τότε είναι πολύ πιθανόν να μην πρόκειται για σοφή επιλογή. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που αγοράζουμε καινούρια pieces που μας άρεσαν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη – απλά μας άρεσαν. Αυτό καταλήγει σε μία πλούσια γκαρνταρόμπα με ανόμοια ρούχα και ελάχιστες επιλογές για συνδυασμούς, η αλλιώς ρούχα που δεν «μιλάνε» μεταξύ τους. Τώρα το ρούχο της παρόρμησης σας είναι ακριβώς εκεί, αλλά η δυνατότητα να φορεθεί και να συνδυαστεί δεν ήταν ποτέ το κριτήριο.

Ψωνίζετε μόνο στις εκπτώσεις

«Παλτό από 200 τώρα μόνο €60» Είναι η στιγμή που το μυαλό μας ξαφνικά υπολόγισε σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα την σημαντική αυτή «αποταμίευση» που θα έχει η αγορά αυτή –  πρόκειται για ξεκάθαρη οικονομική νίκη.

Εάν όμως ψωνίζετε μόνο σε περιόδους εκπτώσεων, περιορίζετε πραγματικά τις επιλογές σας και πιθανόν να αγοράζετε κομμάτια που δεν θα σας εξυπηρετήσουν καλά στην πάροδο του χρόνου. Είναι επίσης πολύ πιθανόν να καταλήξετε να εξοικονομήσετε χιλιάδες ευρώ με την πάροδο των ετών εάν επενδύσετε σε καλύτερα βασικά κομμάτια και να αξιοποιήσετε τις εκπτώσεις για να ανακαλύψετε έναν κρυφό θησαυρό ή για να προσθέσετε διασκεδαστικά, καινοτόμα κομμάτια .

Σας λείπουν βασικά κομμάτια

Mπορεί να έχετε μια ντουλάπα γεμάτη άνετα και ευπροσάρμοστα ρούχα, αλλά να εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι δεν έχετε τίποτα να φορέσετε. Αλλά αυτό που πραγματικά μπορεί να συμβαίνει είναι η έλλειψη βασικών κομματιών που συνδέουν και ολοκληρώνουν τα outfit σας. Οπότε το θέμα δεν είναι ότι δεν έχετε τίποτα να φορέσετε αλλά ότι δεν έχεις τα wardrobe staples για να εξισορροπήσουν αυτά που έχετε ήδη. Τα πιθανά σενάρια είναι δύο: Μπορεί να έχετε μια ντουλάπα γεμάτη βασικά, ευέλικτα pieces, αλλά όχι κομμάτια που θα ολοκληρώσουν και θα απογειώσουν τα outfit σας. Ή μπορεί να έχετε μια ντουλάπα που αποτελείται από  boldκομμάτια, αλλά να μην έχετε τα πιο βασικά wardrobe staples που θα βοηθήσουν αυτά τα κομμάτια να ξεχωρίσουν.

Η λύση αρχίζει και πάλι από την προσεκτική «εξερεύνηση» της υφιστάμενης ντουλάπας που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιο εύκολα τις πραγματικές σας ανάγκες. Αφού έχετε αντιληφθεί και ίσως καταγράψει τα keybasics που χρειάζεστε, then and only then we go shopping!

‘Eνα μαύρο blazer, δύο μονόχρωμα πουκάμισα, ένα timeless τζιν (χωρίς σκισίματα ή διακοσμητικά στοιχεία), ένα tailored παντελόνι και μερικά απλά t-shirts είναι κομμάτια που αποτελούν την βάση για πολλά από τα καθημερινά μας looks.