fbpx

5+1 εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι!

by Trends Team

Η πανδημία του COVID-19 έχει αναγκάσει τον ever-changing κόσμο μας σε στασιμότητα για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο αντίκτυπος αυτής της πανδημίας είναι τεράστιος και η μόνη αποτελεσματική στρατηγική για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου είναι η κοινωνική απόσταση, με τις συνέπειες της να είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Και οι περισσότεροι από εμάς – not surprisingly – είναι λιγότερο δραστήριοι από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ρουτίνα. Κάποιοι άλλοι όμως καταφεύγουν σε outdoor workouts ή αναζητούν διαδικτυακές λύσεις.

Το πιο σημαντικό είναι πως η ενσωμάτωση της γυμναστικής στην καθημερινότητα μας δεν αφορά πλέον τα bikini goals, αλλά η πανδημία ώθησε τους ανθρώπους να αντιληφθούν την υγεία πιο ολιστικά, ακόμη και εάν σήμερα η σωματική άσκηση συνεπάγεται με virtual workouts και booking systems.

Στατιστικά, έρευνα αναφέρει πως το 75% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν τελικά σε προ-πανδημικές ρουτίνες και στο γυμναστήριο. Πολλοί όμως δήλωσαν ότι θα διατηρήσουν και ένα virtual μέρος.

Και αφού το μέλλον είναι αβέβαιο και η επιστροφή στην κανονική μας ρουτίνα φαντάζει μακριά, πιο κάτω καταγράψαμε για εσάς μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που θα αποτελέσουν τον fitness οδηγό σας κυριολεκτικά όπου και αν βρίσκεστε. Ένα app μπορεί να σας να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο σκληρά προπονείστε και εάν «πετυχαίνετε» τον ιδανικό καρδιακό ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα για σημαντική καύση θερμίδων.

GROKKER: YOGA, FITNESS, MIND     

Φυσικά, δεν είναι αρκετό να γνωρίζουμε μερικές ασκήσεις yoga και να αυτοαποκαλούμαστε fitness guru. Το  Grokker διαθέτει χιλιάδες βίντεο που καλύπτουν γιόγκα, προπονήσεις, φαγητό, διαλογισμό και πολλά άλλα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε συγκεκριμένους στόχους μέσω μιας ολιστικής αλλαγής του τρόπου ζωής σας.

YOGA WORKOUTS BY DAILY BURN

Το Daily Burn παρέχει customised εβδομαδιαία προγράμματα γιόγκα, που μπορείτε  να αποθηκεύσετε στο τηλέφωνο/iPad σας (download). Μπορείτε επίσης να  προσδιορίσετε συγκεκριμένους στόχους και να επιλέξετε one-on-one personal trainer time. Παρέχει επίσης και videos για καθημερινό stretching.

ASANA REBEL, IF YOU ARE LOOKING TO SWEAT

Η εφαρμογή αυτή συνδυάζει strength exercises και high-intensity intervals με yoga. Τα βίντεο είναι βιντεογραφημένα σε τροπικά τοπία, για να βεβαιωθούν πως κοιτάζετε κάτι όμορφο, όσο οι μύες σας φωνάζουν! Η εφαρμογή διαθέτει επίσης και low-key sequences που εστιάζουν σε αργό stretching, flow και ισορροπία.

MOTIFY, FOR ONE STOP SOLUTION

Take your sweat sessions σε εξωτερικό χώρο, στο γυμναστήριο ή στο σαλόνι του σπιτιού σας με το MOTIFY. Περιλαμβάνει cardio, strength workout, Pilates, γιόγκα, ευελιξία, διαλογισμό και διατροφή. Μπορείτε να καθορίσετε τους στόχους άσκησης σας, για παράδειγμα, “get ready for summer,” “ease back pain,” ή “strengthen your core”. Η εφαρμογή θα σας προτείνει workouts, strengthening και τεντώματα προσαρμοσμένα σε αυτούς τους στόχους. Μπορείτε επίσης να ανταγωνιστείτε με φίλους σας και να παρακολουθείτε την πρόοδο του άλλου.

FREELETICS, FOR QUICK HIIT WORKOUTS

Ιδανικό για γρήγορο ιδρώτα, αυτή η εφαρμογή προσφέρει ασκήσεις σωματικού βάρους από πέντε έως 30 λεπτά. Είναι ιδανική για workouts χωρίς εξοπλισμό και χωρίς πρόσβαση σε γυμναστήριο. H δωρεάν έκδοση της εφαρμογής διαθέτει 20 ΗΙΙΤ bodyweight workouts, 25 exercises, 20 audio sessions και ένα community από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη.

THE SCULPT SOCIETY, FOR DANCE CARDIO FANS

Η εφαρμογή αυτή είναι ιδανική για dance-based cardio fans και conditioning classes. Παρέχει workout videos πλήρους διάρκειας με τον εκπαιδευτή Megan Roup (ο δημιουργός του Sculpt Society), μαζί με γρήγορεςπροπονήσεις για κοιλιακούς, arms, γλουτούς και άλλα. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τα βίντεο, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά ακόμη και χωρίς WiFi.