fbpx

Δοκίμασα να καταναλώνω 2 λίτρα νερό τη μέρα για ένα μήνα και αυτά είναι τα αποτελέσματα

by Eleni Kokkinou

Λίγα είναι τα θέματα για τα οποία όλοι έχουν μια κοινή άποψη και το πόσο σημαντικό είναι το νερό για τη γενικότερη υγεία μας, αποτελεί σίγουρα ένα από αυτά. Προσωπικά, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι αρκετά “κακοί” σε ό,τι αφορά τη συνήθεια να καταναλώνουν την αναγκαία ημερήσια ποσότητα σε νερό. Συχνά, αντιλαμβάνομαι προς το τέλος της μέρας πως έχω καταναλώσει ελάχιστο νερό – από μισό λίτρο, μέχρι ένα στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και θέλοντας να θέσω στον εαυτό μου ένα challenge που θα βελτιώσει την υγεία μου και γιατί όχι, να προσπαθήσω να το εντάξω στην καθημερινότητά μου, επέλεξα να δοκιμάσω ένα challenge όπου θα καταναλώνω 2 λίτρα νερό την μέρα. Κάπου εδώ, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η ποσότητα νερού που χρειαζόμαστε, διαφέρει κατά πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο και γι’ αυτό θα πρέπει να προσδιορίσουμε πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε challenge, τι χρειάζεται ο δικός μας οργανισμός και να αγνοήσουμε τις γενικότερες συστάσεις. Ένα ακόμη “disclaimer” είναι πως πολλές φορές αγνοούμε το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της μέρας, λαμβάνουμε νερό και από διάφορες τροφές, αλλά και υγρά που καταναλώνουμε. Προσωπικά, επέλεξα τα δύο λίτρα καθώς ήταν παραπάνω από τη διπλάσια ποσότητα που συνήθιζα να πίνω σε μια συνηθισμένη μέρα, και με βάση μια φόρμουλα που εντόπισα, η οποία υπολιγίζει την προσωπική σου συνιστώμενη ποσότητα.

Και φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην μοιραστώ τα αποτελέσματα αυτού του challenge μαζί σου. Κάπως έτσι συγκέντρωσα πιο κάτω όλα όσα πιστεύω πως θα ήθελες να μάθεις.

Αρχικά, να αναφέρω πως τις πρώτες μέρες ήταν αρκετά δύσκολο να καταφέρω να καταναλώνω 2 λίτρα νερό,. Γι’ αυτό, τις πρώτες 2-3 μέρες αύξανα σταδιακά την ποσότητα του νερού, με daily reminders και alarms και φυσικά παίρνοντας παντού μαζί μου το reusable water bottle μου.

The Outcome:

*Αυτό που είμαι σίγουρη πως όλοι αναμένετε και θα το εντάξω ως “extra” outcome, είναι πως με τη δέσμευσή σου στο challenge, έχεις αναπόφευκτα και μια δέσμευση με την τουαλέτα. Something to keep in mind!

#1 Παρατήρησα από τις πρώτες κιόλας μέρες πως το δέρμα μου έδειχνε αρκετά πιο ζωντανό και λαμπερό, ενώ στα μισά περίπου του challenge, τα λίγα σπυράκια που είχα από την ήπια ακμή που εμφανίζω κατά καιρούς, άρχισαν να υποχωρούν. As it turns out, it is actually valid!

#2 Στην καθημερινότητά μου, είμαι ένας άνθρωπος που “τσιμπολογάει” αρκετά συχνά, με αρκετές λιγούρες κατά την διάρκεια της μέρας. Η αυξημένη κατανάλωση νερού, παρατήρησα πως είχε ως αποτέλεσμα οι λιγούρες αυτές να μειωθούν και να μην αισθάνομαι τόσο συχνά την ανάγκη “to snack around”. Παράλληλα, λόγω του ότι άρχισα να αισθάνομαι πιο υγιής (έστω και στο μυαλό μου εφόσον έκανα πρόοδο με το νερό), αυτό βοήθησε την προσπάθειά μου να επιλέγω πιο υγιεινές τροφές μέσα στη μέρα.

#3 Τα επίπεδα της ενέργειάς μου και η διάθεσή μου ήταν αναμφίβολα η πιο αισθητή αλλαγή. Παρατήρησα πως τις ώρες που συνήθως η ενέργεια μου ήταν ελάχιστη για να ανταπεξέλθω στα όσα περιλαμβάνει η μέρα μου, είχα περισσότερη ενέργεια και δεν αισθανόμουν αυτή την ανεξήγητη κούραση από το μεσημέρι και μετά.

Ένα μήνα μετά λοιπόν, προτρέπω όλες και όλους να δοκιμάσουν το challenge έστω και για μια εβδομάδα, καθώς είμαι πεποισμένη πως τα αποτελέσματα θα σας ωθήσουν να το συνεχίσετε για περισσότερο χρονικό διάστημα. Προσωπικά, είναι ένα challenge που θα προσπαθήσω να το καθιερώσω σε τρόπο ζωής, αφού όπως παρατήρησα, πρόκειται ξεκάθαρα για θέμα συνήθειας. Και μέσα από αυτό το challenge μπορείς να ανακαλύψεις τον δικό σου μοναδικό τρόπο να ξεκινήσεις και να διατηρήσεις μια υγιεινή συνήθεια, που θέλεις να γίνει τρόπος ζωής. Και μην ξεχνάς – κάθε αρχή και δύσκολη!