fbpx

Fit in time for Summer: Oι αποτελεσματικοί τρόποι για να τονώσεις το σώμα σου λίγο πριν το καλοκαίρι

by Eleni Kokkinou

It’s almost bikini season, ladies. Και εννοείται πως είμαστε πανέτοιμες για όλα όσα σημαίνουν καλοκαίρι, για την κάθε μια ξεχωριστά. Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να έχουμε κατά νου λίγο πριν εμφανιστούμε στην παραλία, είναι πως «κάθε σώμα, είναι σώμα για παραλία» και δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να αλλάξουμε το παραμικρό. Είναι όμως πολύ πιθανό, και απόλυτα φυσιολογικό, καθώς πλησιάζουν αυτές οι ζεστές, ξέγνοιαστες μέρες, να αναζητούμε τρόπους με τους όποιους μπορούμε να τονώσουμε το σώμα μας, για να αισθανθούμε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση μέσα σε αυτό.

Και είναι γνωστό πως η συνταγή για το επιθυμητό αποτέλεσμα – για την κάθε μια μας ξεχωριστά – προϋποθέτει τρία βασικά «συστατικά»: Πρωτίστως, αγαπώ το σώμα μου σήμερα, αύριο και κάθε μέρα, υιοθετώ υγιεινές διατροφικές συνήθειες και εντάσσω την γυμναστική στην καθημερινότητα μου.

The goods news είναι πως ακόμη και αν το πιο πάνω δεν ισχύει στην περίπτωση σου και θέλεις να τονώσεις το σώμα σου just in time για το καλοκαίρι, τις εξόδους στην παραλία και τα tiny clothing pieces που αναδεικνύουν τη σιλουέτα σου, υπάρχουν διάφοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για να το πετύχεις.

Πιο κάτω λοιπόν συγκεντρώσαμε για εσένα συμβουλές από αναγνωρισμένους personal trainers, με μόνο σκοπό να σε βοηθήσουν να πετύχεις το δικό σου επιθυμητό αποτέλεσμα.

Don’t try too hard

Ειδικά εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα η γυμναστική δεν αποτελούσε μέρος της ρουτίνας σου, είναι σημαντικό να την εντάξεις σταδιακά. Ξεκίνησε με μερικές ημέρες την εβδομάδα, «εξέτασε» πως αισθάνεσαι το σώμα σου και έπειτα προσάρμοσέ το ανάλογα. Φρόντισε να δίνεις στο σώμα σου χρόνο για ανάπαυση και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Stay hydrated and keep it healthy

Η ενυδάτωση του οργανισμού μας μαζί με μια θρεπτική διατροφή, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα. Το σημείο αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν μαθαίνεις πρώτη φορά, αλλά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Find what works for you

Ιδανικά, πρέπει να «ανακαλύψεις» το είδος γυμναστικής που ταιριάζει στο πρόγραμμα σου, τα ωράρια και γενικότερα το lifestyle σου, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να είναι κάτι που απολαμβάνεις. Αυτό μπορεί να είναι από ένα πρωινό περπάτημα ή τρέξιμο, ένα pilates class το απόγευμα μετά την δουλειά, ο χορός, το γυμναστήριο ή ακόμη και ένα hobby που περιλαμβάνει σωματική κίνηση.

Ποιο είδος άσκησης να επιλέξεις;

Ανάλογα με τον στόχο σου, υπάρχει και ο ιδανικός τύπος άσκησης για να τον πετύχεις:

· Για σύσφιξη – Επέλεξε ασκήσεις με λάστιχο που με τη βοήθεια της αντίστασης (resistance) θα βοηθήσουν στη σύσφιξη του σώματος σου και την ενδυνάμωση των μυών σου. Οι pilates είναι επίσης μια πολύ καλή μέθοδος γυμναστικής για να ενδυναμώσεις ολόκληρο το σώμα σου.

· Για να μειώσεις το λίπος – Η αερόβια άσκηση είναι γνωστό πως είναι πολύ αποτελεσματική στην καύση του λίπους και συστήνεται να ενταχθεί στο πρόγραμμά της γυμναστικής σου περίπου τρεις φορές την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το τρέξιμο και το περπάτημα είναι δύο από τις πιο απλές και γνωστές μορφές αερόβιας άσκησης που μπορείς εύκολα να ξεκινήσεις.

Γενικότερα το πιο σημαντικό είναι να εντάξεις την κίνηση στην καθημερινότητα σου. Με όποιο τρόπο κι αν επιλέξεις να το κάνεις, για όση διάρκεια και αν είναι εφικτό, για όσες φορές την εβδομάδα, η αλλαγή θα είναι εμφανής στο σώμα σου. Η γυμναστική δεν πρέπει να αποτελεί αγγαρεία αλλά ένα μέσο εκτόνωσης και ενδυνάμωσης που με τον καιρό σου προσφέρει ενέργεια, δύναμη και πάνω απ’ όλα συμβάλλει στην υγεία του οργανισμού σου.

Γι’ αυτό, καλό είναι να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε και για μετά το καλοκαίρι! Και μην ξεχνάς: κάθε σώμα κουβαλά την δική του ιστορία και δεν πρέπει να συγκρίνεται με κανένα άλλο! Ready to hit the beach?