fbpx

Lazy to workout: 5+1 Τρόποι για να γυμναστείς ακόμη κι αν δεν είσαι “fan” της γυμναστικής

by Eleni Kokkinou

Είναι γεγονός πως δεν είμαστε όλοι λάτρεις της γυμναστικής και σίγουρα δεν ξυπνάμε όλοι πρωί πρωί με πρώτη μας έγνοια να ολοκληρώσουμε το workout session της μέρας. Αλλά ακόμη κι αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν γυμναστεί ούτε για μια ώρα στη ζωή τους, υπάρχει τρόπος να το κάνεις, “ξεγελώντας” τον εαυτό σου και χωρίς να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια και χρόνο.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που πολλοί δεν ξεκινάνε ποτέ τη γυμναστική, είναι η έλλειψη motivation, χρόνου και αφοσίωσης σε αυτό. Επομένως, εάν αυτή είναι η περίπτωση και για εσένα, τότε αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βρεις μερικές ασκήσεις που μπορούν να προσαρμοστούν πανεύκολα στο πρόγραμμά σου, ενώ δεν απαιτούν εγγραφή στο γυμναστήριο, αλλά ούτε και να προγραμματίζεις έστω και μισή ώρα γυμναστικής μέσα στη μέρα σου.

Πρόκειται για απλές και γρήγορες ασκήσεις που εάν όμως καταφέρεις και τις εντάξεις στη ρουτίνα σου συστηματικά, θα παρατηρήσεις σημαντικές αλλαγές στο σώμα σου! Εάν σε έχουμε δελεάσει λοιπόν έστω και λίγο, keep scrolling για να δεις τι σου προτείνουμε!

Stretching

Ό,τι πιο εύκολο να εντάξεις στη ρουτίνα σου. Απλά το πρωί, μόλις ξυπνήσεις, φρόντισε οι πρώτες σου κινήσεις να είναι πιο “mindful”, κάνοντας μερικές ασκήσεις stretching για να «ξυπνήσεις» κάθε κύτταρο του σώματός σου. Ξεκίνα με τα χέρια, απλώνοντάς τα και μετακινώντας τα από τη μια μεριά στην άλλη και έπειτα συνέχισε με τον κορμό σου. Ενώ ξαπλώνεις με την πλάτη στο κρεβάτι, λύγισε το κάτω μέρος του σώματός σου προς τα πάνω στο στήθος και διατήρησε αυτή τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα.

Leg lifts

Λίγο πριν σηκωθείς από το κρεβάτι και αμέσως μετά τις διατάσεις, μπορείς να κάνεις μερικές επαναλήψεις “leg lifts”, δηλαδή ανύψωσης ποδιών. Σήκωσε το ένα πόδι στον αέρα και στη συνέχεια το άλλο. Στόχος είναι οι 50 επαναλήψεις!

Wall sit

Είναι μια άσκηση που προσωπικά κάνω καθημερινά όταν βουρτσίζω τα δόντια μου κάθε πρωί. Είναι απλό: ακούμπησε με την πλάτη σου στον τοίχο σαν θέση “καρέκλας”, σχηματίζοντας 90 μοίρες στην ποδοκνημική, το γόνατο και τη λεκάνη.

Jumping jacks

Μια άσκηση που υπόσχεται να σε ξυπνήσει για τα καλά και θα αυξήσει αισθητά την ροή του αίματος σου, με μόνο 4 σετ των 40 επαναλήψεων. Πρόκειται για μια άσκηση που φυσικά μπορείς να επαναλάβεις κι άλλες φορές μέσα στη μέρα, όπου και αν βρίσκεσαι.

Squats

Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα μας. Πρόκειται για μια άσκηση που αν και εύκολη, ενδυναμώνει τετρακέφαλους, γλουτούς αλλά και κοιλιά, όλα με μια κίνηση. Κράτησε τα πόδια σου ανοιχτά, στο πλάτος των γοφών σου, τοποθέτησε το βάρος στις φτέρνες σου και χαμήλωσε τους γλουτούς σου σαν να πρόκειται να κάτσεις σε καρέκλα. Βεβαιώσου ότι κρατάς την πλάτη σου σε ευθεία γραμμή και επανέλαβε την άσκηση 20 φορές.

Πήγαινε μια βόλτα

Μια απλή συνήθεια που μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα σου οποιαδήποτε ώρα σε βολεύει. Βάλε τη μουσική σου και πήγαινε για ένα περπάτημα στη γειτονιά σου, ή σε ένα μέρος που σε ευχαριστεί. Καλό θα ήταν το βήμα σου να είναι σχετικά γοργό, για να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα!