fbpx

Τα 4 beauty tools που αξίζει όντως να εντάξεις στη ρουτίνα σου

by Eleni Kokkinou

Πάει καιρός από τότε που το μοναδικό skincare tool που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι, ήταν τα κρύα κουτάλια που τοποθετούσαμε στον καταψύκτη. Τόσο η ανάπτυξη της τεχνολογίας, όσο και η πιο έντονη από ποτέ ανάγκη μας για αυτοφροντίδα, μετέτρεψαν τα gadgets και τις τεχνολογίες που ήταν άλλοτε διαθέσιμες μόνο στις κλινικές ομορφιάς, σε προσιτά για όλους μας tools, που μπορούμε πλέον να χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας.

Σήμερα λοιπόν, η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας μπορεί να αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, με τη χρήση ενός και μόνο beauty tool το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Θαμπό δέρμα, ρυτίδες, πρήξιμο, μαύροι κύκλοι, λεμφική στασιμότητα και άλλα τόσα δερματικά ζητήματα, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την ενσωμάτωση των beauty tools στη ρουτίνα ομορφιάς μας.

Με τόσα πολλά beauty tools όμως να είναι διαθέσιμα στην αγορά, είναι πιθανόν να χρειάζεσαι μια καθοδήγηση για το ποιο αξίζει πραγματικά μια θέση στο skincare cabinet σου. Και ακριβώς γι’ αυτό εμείς συγκεντρώσαμε τα 4 skincare gadgets με τα καλύτερα customer reviews και το μεγαλύτερο hype. Keep scrolling!

Jade Roller

Είναι συνήθως κατασκευασμένο από χαλαζία, νεφρίτη ή αμέθυστο.

Το ίσως πιο διαδεδομένο beauty tool στο παγκόσμιο, το οποίο βοηθά στη λεμφική αποσυμφόρηση, καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών και μειώνοντας έτσι το πρήξιμο. Κάνοντας μασάζ με το συγκεκριμένο tool, ενισχύετε την κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας στο δέρμα σας μια ανανεωμένη, σφριγηλή και λαμπερή όψη, με μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και πρόληψη ή μείωση των ρυτίδων.

Χρησιμοποιήστε το μετά την τοποθέτηση των skincare προϊόντων σας, πάνω από το serum ή την ενυδατική σας ή ακόμη και μια sheet mask, κάνοντας μασάζ με ανοδικές και προς τα έξω κινήσεις.

Skinglow Amethyst facial roller (€38)

Skinglow Electric Jade Roller (€49)

Gua Sha

Είναι συνήθως κατασκευασμένο από χαλαζία ή νεφρίτη.

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στις φανταστικές ιδιότητες του συγκεκριμένου beauty tool. Προσφέρει πολύ παρόμοια αποτελέσματα, όπως αυτά του Jade Roller, μόνο που έχει διαφορετική μορφή, η οποία το καθιστά ελαφρώς πιο έντονο.

Χρησιμοποίησέ το μετά την ολοκλήρωση της skincare ρουτίνας σας, πάντοτε με ανοδικές και προς τα έξω κινήσεις, προωθώντας τα υγρά στους λεμφαδένες του προσώπου.

Skinglow Amethyst Gua sha stone (€34)

Contour Face Roller

Αρκετά παρόμοιο με τα δύο προηγούμενα tools που αναφέραμε, με άλλη όμως μορφή η οποία στοχεύει και πάλι στην ανόρθωση, το sculpting και το de-puffing του προσώπου. Οι δύο μπαλίτσες που έχει, αγκαλιάζουν υπέροχα τα σημεία του προσώπου και κυκλοφορούν σε μεταλλική μορφή, ή σε μορφή κρυστάλλου.

Χρησιμοποιώντας το με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε και για τα προηγούμενα tools και αγκαλιάζοντας το περίγραμμα του προσώπου σου, με συστηματική χρήση θα παρατηρήσεις σημαντική διαφορά στην όψη και τη λάμψη του δέρματός σου.

HeyBeauty Rose Quartz FACIAL ROLLER (€60)

RéVive Révolve Contouring Massage Roller (€155)

Κρυοθεραπεία – Cryoballs/Face Ice Cube

Η κρυοθεραπεία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες στις κλινικές ομορφιάς, με τα οφέλη της για το δέρμα να είναι τεράστια. Με τη βοήθεια των απλών, ειδικών tools, όπως τα cryoballs ή τα face ice cubes, μπορούμε πλέον να την πραγματοποιούμε και στο σπίτι, πανεύκολα.

Το κρύο είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη συστολή των μυών και των αγγείων του προσώπου, προσφέροντας σύσφιξη στο δέρμα και τους πόρους. Μειώνει παράλληλα το πρήξιμο και την εμφάνιση των μαύρων κύκλων δημιουργώντας έτσι μια πιο φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Σε καθαρό πρόσωπο, τοποθετήστε τα cryoballs ή το ice cube στο πρόσωπό σας και με κυκλικές κινήσεις καλύψτε όλη την περιοχή του προσώπου σας. Συνεχίστε κανονικά με την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας.

HeyBeauty Golden Touch CRYOBALLS (€75)

Skinglow Ice Cube lift (€27)

*Μην ξεχνάτε ότι μετά την χρήση των tools, είναι απαραίτητο να τα καθαρίζετε καλά, ούτως ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ακμής και μόλυνσης της επιδερμίδας σας.