fbpx

Ρώτησα 6 αγαπημένα Insta-girls ποιο είναι το είδος γυμναστικής που επιλέγουν και για ποιο λόγο

by Eleni Kokkinou

Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι, αισθανόμαστε κάπως σαν να ξεκινά ένα νέος χρόνος, και όλα τα resolutions που συνήθως τον συνοδεύουν. Νέα σεζόν, νέα αρχή, νέοι στόχοι. Και για μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, ο Σεπτέμβριος πιθανώς να συνεπάγεται με μια νέα συνδρομή στο γυμναστήριο ή γενικότερα επιστροφή στη γυμναστική.

Ίσως το προσπαθήσαμε και παλαιότερα αλλά στη βδομάδα τα παρατήσαμε, ίσως πάλι είναι μέρος του προγράμματος μας πού και πού χωρίς ιδιαίτερη ευχαρίστηση, ή ίσως απλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στον ιδανικό τρόπο γυμναστικής για εμάς, που θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε προσηλωμένοι τον στόχο μας.

Σίγουρα ο ιδανικός τρόπος γυμναστικής για τον καθένα και την κάθε μια από εμάς είναι πολύ προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτό συνήθως αντανακλάται στο πρόγραμμα μας, τις συνήθειες μας, τις αθλητικές μας ικανότητες και φυσικά τα ενδιαφέροντά μας. Εμείς, έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό για το πώς θα δημιουργήσεις μια ρεαλιστική ρουτίνα workout, καθώς και πώς θα γυμναστείς αποτελεσματικά στο σπίτι, στα οποία μπορείς επίσης να ρίξεις μια ματιά.

Οι τρόποι να γυμναστείς είναι πραγματικά πολλοί και αρκετοί για να ανακαλύψεις την κατάλληλη μέθοδο για εσένα, που να ανταποκρίνεται σε όλα τα δεδομένα της ζωής σου και μπορεί να ενταχθεί απρόσκοπτα στην καθημερινότητά σου.

Για να καταφέρουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τη σεζόν δυναμικά και να εντάξουμε αποτελεσματικά τη γυμναστική στη ζωή μας, αποφάσισα να ρωτήσω 6 κοπέλες που γνωρίζω πως διατηρούν… καλές σχέσεις με το fitness, για να ανακαλύψουμε με ποιο τρόπο επιλέγει να γυμνάζεται η κάθε μια, γιατί αποτελεί την ιδανική επιλογή για εκείνη και πόσο συχνά το έχει στο πρόγραμμά της.

Με αυτό τον τρόπο, θέλω να σε ωθήσω να αναλογιστείς ποιο είδος γυμναστικής είναι ιδανικό για τα δικά σου δεδομένα και να θέσεις στον εαυτό σου την πρόκληση να ξεκινήσεις με τη νέα σεζόν!

Ευελίνα Σκίτσκο

“Κάνω γυμναστική με βάρος σώματος, η οποία συνδυάζει δύναμη και αερόβιο. Το κάνω 3 με 4 φορές την εβδομάδα και ο λόγος που το επιλέγω είναι ότι αισθάνομαι πως το σώμα μου το χρειάζεται για εκτόνωση, αλλά παράλληλα μετά από κάθε προπόνηση αισθάνομαι πολύ καλά.”

Ανθή Φακιδάρη

“Κάνω pilates στην κλασική τους εκδοχή, αλλά και reformer. Γυμνάζομαι 3 με 4 φορές την εβδομάδα και είναι ο αγαπημένος μου τρόπος άσκησης, αφού μετά από καιρό έχω βρει κάτι που με κάνει να ηρεμώ και όχι να κουράζομαι. Το κάνω με τεράστια ευχαρίστηση.”

Γαλάτεια Αχιλλέως

“Η γυμναστική που επιλέγω να κάνω είναι personal training που περιλαμβάνει κυκλική και αερόβιο. Το κάνω 4 φορές την εβδομάδα περίπου και ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής είναι για να γυμνάζομαι με εξειδικευμένο πλάνο και πάντα με την καθοδήγηση κάποιου προσοντούχου γυμναστή. Έτσι, το πρόγραμμα που ακολουθώ είναι προσαρμοσμένο στο σώμα μου, τις ανάγκες μου αλλά και τους στόχους που θέσαμε.”

Βέλμα Ανδριανάκη

Σχεδόν κάθε πρωί, ξεκινώ με 30’ yoga γιατί με ηρεμεί, με γυμνάζει αλλά κάνω παράλληλα και meditatio. Κάνω επίσης χορό, περίπου τρεις φορές την εβδομάδα και πιο αραιά κάνω κυκλική προπόνηση και λίγα βάρη για να διατηρώ μια γράμμωση. Γενικότερα, θα έλεγα ότι βάζω ως προτεραιότητα τη ψυχική υγεία, που σημαίνει ότι επιλέγω meditation και ασκήσεις με πολλές αναπνοές και στη συνέχεια κοιτάω τη σωματική μου εικόνα γι’ αυτό και ασχολούμαι με βάρη κλπ πιο αραιά.”

Άντρεα Ταουξή

“Κάνω κυκλική προπόνηση σε semi-personal sessions, τρεις φορές την εβδομάδα. Παράλληλα πηγαίνω για χαλαρό τροχάδι ή περπάτημα μια με δύο φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο βοηθώ το σώμα μου να έχει μια καλή φυσική κατάσταση, διατηρώντας έναν γερό κορμό και μια αρμονία στο σώμα μου.”

Λιάνα Μιχαήλ

“Επιλέγω το γυμναστήριο, όπου κάνω ασκήσεις με βάρη και αερόβιο. Πηγαίνω περίπου τρεις φορές την εβδομάδα και παράλληλα μου αρέσει να πηγαίνω για τρέξιμο, περίπου μια φορά την εβδομάδα. Το καλοκαίρι, λόγω του ότι αγαπώ την θάλασσα, κάνω και watersports.”