fbpx

5+1 tips να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί περισσότερο!

by Trends Team

Χωρίς αμφιβολία, από όλες τις αισθήσεις, η μυρωδιά είναι αυτή που προσαρμόζεται γρηγορότερα στο περιβάλλον της – ελπίζω αυτό να ισχύει και όταν δεν μυρίζουμε ωραία! Το γεγονός αυτό προκαλεί πολύ συχνά ένα συγκεκριμένο σχόλιο, ή καλύτερα παράπονο που πολύ πιθανόν να έχετε ξανακούσει:  «Λατρεύω το άρωμα μου, αλλά δυστυχώς δεν διαρκεί πάνω μου».

Αυτό το σχόλιο προέρχεται κυρίως από ανθρώπους που διαπιστώσαν ότι το άρωμα τους ξεθωριάζει μέχρι το μεσημεριανό γεύμα και όλες οι μάρκες φαίνεται να έχουν την ίδια απόδοση σε αυτό το θέμα. Αυτό συμβαίνει για τους ίδιους λόγους που αδυνατούμε να μυρίσουμε το δέρμα μας, παρόλο που είναι φυσικά αρωματικό.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό ότι η αναζήτηση για το «παντοτινά» αγαπημένο μας άρωμα να είναι μάταιη όταν, παρόλο που το έχουμε εντοπίσει, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την μυρωδιά του. Παρόλα αυτά, επειδή δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί με την μυρωδιά πάνω μας, ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε εάν το άρωμά σας είναι αισθητό μετά από ένα χρονικό διάστημα, είναι καλύτερα να ρωτήσετε τρίτο άτομο εάν μπορεί να το μυρίσει.

Γενικότερα όμως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πού και πώς να εφαρμόσετε το άρωμα σας και που να το αποθηκεύσετε, ώστε να διατηρεί την μυρωδιά του. Καταγράψαμε για εσάς παρακάτω 6 εύκολα και απλά tips που θα ενισχύσουν τη δύναμη του αρώματός σας και θα προσθέσουν πολύτιμες ώρες στη ζωή του.

Perfume concentration

Perfume concentration είναι η fancy ορολογία για την αναλογία αρώματος προς αλκοόλ. Το αλκοόλ βοηθά στην ευκολότερη διασκόρπιση ενός αρώματος και καθορίζει πόσο χρονικό διάστημα ενδέχεται να διαρκέσει η μυρωδιά στο δέρμα σας. Τα Eau de perfumes έχουν πιο έντονη μυρωδιά και  διαρκούν μέχρι και πέντε ώρες. Τα Εau de toilettes είναι ελαφρύτερα σε μυρωδιά και διαρκούν συνήθως τρεις ώρες.

Storage

Αποφύγετε την αποθήκευση των αρωμάτων σας σε υγρά, ζεστά μέρη όπως το μπάνιο σας, καθώς αυτή η ατμόσφαιρα και οι θερμοκρασίες μπορούν να διασπάσουν το συστατικά του αρώματος και να αποδυναμώσουν την ένταση και την ποιότητά του. Καλό θα ήταν επίσης να περιορίσετε την έκθεση του αρώματος στο φως της ημέρας.

Vaseline

Η βαζελίνη είτε το πιστεύετε είτε όχι μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο χρονικό διάστημα που διαρκεί το άρωμά σας. Εφαρμόστε λοιπόν βαζελίνη στα σημεία σφυγμού σας προτού ψεκάσετε το άρωμά σας. Εάν δεν θέλετε να εφαρμόσετε βαζελίνη τότε μπορείτε να ψεκάσετε το άρωμά σας αμέσως μόλις βγείτε από το μπάνιο, πριν στεγνώσει το σώμα σας. Η υγρασία στο δέρμα σας θα  σας βοηθήσει να «κλειδώσετε» το άρωμα. Αυτό επίσης θα περιορίσει την πιθανότητα το άρωμα να λεκιάσει εξαιρετικά ευαίσθητα ρούχα ή κοσμήματα.

Spritz but no rub

Τα σημεία σφυγμού, όπου οι φλέβες και οι αρτηρίες είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, είναι θερμότερα από το υπόλοιπο σώμα. Το άρωμα αντιδρά στη θερμότητα και η εφαρμογή στα σημεία σφυγμού σας μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση του αρώματος κατά την διάρκεια της μέρας. Επίσης, αυτή η ζεστασιά βοηθά τα αρώματα να «αναπτυχθούν» πλήρως, ώστε να μπορούν να παραμείνουν στις πλούσιες, μακράς διαρκείας μέσες και βασικές νότες.

 Όταν ψεκάζετε το άρωμα στον καρπό σας όμως, αποφύγετε να τρίβετε τους καρπούς μαζί, γιατί αυτό θα «αναγκάσει» τις ψηλές νότες (top notes) του αρώματός σας να εξασθενίσουν γρηγορότερα και κατά συνέπεια, το άρωμά σας θα διαρκέσει λιγότερο.

Layer your fragrance, but don’t over-apply

Υπάρχει λόγος που τα περισσότερα αρώματα έχουν αντίστοιχα σαπούνια, aftershaves, body creams και τα λοιπά. Χρησιμοποιώντας αυτά τα συμπληρωματικά προϊόντα, αφαιρείτε ανταγωνιστικές μυρωδιές από το «ρεπερτόριο» του φυσικού αρώματός σας, το οποίο διαφορετικά θα μπορούσε να μειώσει και να επηρεάσει την μυρωδιά του αρώματος σας.

Συχνά θεωρούμε πως η μεγάλη ποσότητα αρώματος θα διατηρήσει την μυρωδιά περισσότερο και λογικά, αυτό έχει νόημα. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι θα είσαστε «άοσμη» ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι άλλοι θα σας μισούν για την υπερβολική μυρωδιά του πρωινού τους.

Moisturise, moisturise, moisturise

Το λάδι ή η ενυδατική κρέμα δημιουργεί μια εξαιρετική βάση για το άρωμά σας, με τον ίδιο τρόπο που ένα primer δημιουργεί μια εξαιρετική βάση για το foundation σας. Τα αρώματα είναι πιο ανθεκτικά σε μια λιπαρή βάση, οπότε βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, χρησιμοποιώντας πρώτα μια oily ενυδατική κρέμα που θα σας βοηθήσει να «κλειδώσετε» το άρωμα.