fbpx

5 hair-colours που θα επικρατήσουν το 2021!

by Trends Team

Το φετινό “New Year, New Me” ήταν διαφορετικό. Παρόλη την αισιόδοξη προσέγγιση στην νέα μας «πραγματικότητα», γενικά ο τελευταίος ένας χρόνος χαρακτηρίζεται από μια αισθητή στασιμότητα, στην οποία μέχρι και μια βόλτα στην φύση ή το καθιερωμένο μας ραντεβού στο κομμωτήριο φαντάζει αρκετά ιδιαίτερο. Από Δευτέρα λοιπόν, με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων είναι η κατάλληλη στιγμή να πειραματιστούμε με το χρώμα των μαλλιών μας και να ανανεωθούμε, με την θετική σκέψη ότι οι καλύτερες μέρες πλησιάζουν.

Ενώ οι μεγαλύτερες τάσεις χρωμάτων στα μαλλιά το 2020 επιτάσσαν τα φυσικά χαμηλότερης συντήρησης χρώματα, οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2021, ο πειραματισμός και η χαρά της επιστροφής στη κανονικής μας ζωής, πρόκειται να αντικατοπτρίζεται και στα χρώματα των μαλλιών. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι το 2020 αποτέλεσε μάθημα εκτίμησης ακόμη και των πιο απλών πραγμάτων, όπως η επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάψετε τα μαλλιά σας ροζ (αλλά αν θέλετε, go for it). Αντίθετα, υπάρχουν πολλές απροσδόκητα κλασικές αποχρώσεις που θα αποτελούν trend για το 2021. Screenshot τα πιο κάτω inspired looks πριν το ραντεβού σας στο κομμωτήριο και μην ξεχάσετε να στείλετε μήνυμα στο 8998 (!)

Face framing

Photo: @bellahadid

Οι δύο φωτεινές “λωρίδες” γύρω από το πρόσωπό επέστρεψαν και αυτή τη φορά ονομάστηκαν – από τους Gen-Zers – “ e-girl λωρίδες”. Οι δίχρωμες λωρίδες της Bella Hadid αναμένονται να αποτελέσουν έμπνευση για πολύ πιο δημιουργικά looks.  Θεωρείται πολύ εύκολο να υιοθετηθεί η τάση αυτή, καθώς είναι εξαιρετικά διασκεδαστική και μοντέρνα χωρίς να απαιτεί πειραματισμό σε όλα τα μαλλιά μας. Ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι λωρίδες πλαισιώνουν το πρόσωπο, προσδίδουν αμέσως ζεστασιά και φωτεινότητα.

Golden blonde is back

Photo: @sonyaesman

Η μεγάλη επιστροφή! Οι χρυσαφί ξανθές αποχρώσεις στα μαλλιά αποτελούν το ιδανικό «φρεσκάρισμα» για τις πιο σκούρες αποχρώσεις μαλλιών. Για μια πιο διακριτική μετάβαση από το σκούρο στο πιο ανοιχτό, η συγκεκριμένη απόχρωση του ξανθού είναι η ιδανική – σε αντίθεση με το ξανθό πλατίνε ή τις πιο κίτρινες αποχρώσεις.

Baby lights

Photo: @matildadjerf

Η τάση αυτή έχει ήδη υιοθετηθεί από τις fashionistas του Instagram από το καλοκαίρι του 2020. Τα “baby lights” λοιπόν είναι η πιο φυσική προσέγγιση στις ανταύγειες, οι οποίες «κουβαλούν» μαζί τους summer nostalgia και προσδίδουν λάμψη στα μαλλιά μας. Οι διάσπαρτες ίσως πιο διακριτές ανταύγειες θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο βάθος και διάσταση στο στυλ σας.

Colour Blocking

Photo: @kaiagerber

Η αλλαγή χρώματος είναι μια μεγάλη απόφαση, αφού συνεπώς η περιποίηση των μαλλιών θα πρέπει να περιλαμβάνει ακόμη πιο συχνές θρεπτικές και ενισχυτικές θεραπείες (όπως Olaplex) και χρήση σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για να διατηρηθεί το φωτεινότερο αποτέλεσμα χρώματος. Η τάση αυτή είναι για εσάς που χρειάζεστε αλλαγή, αλλά ίσως όχι all the way. Το colour blocking λοιπόν είναι η πιο έντονη εκδοχή των ανταυγειών η οποία μπορεί να γίνει με έντονα (μπλε, ροζ, μοβ) ή και πιο φυσικές αποχρώσεις. Το χρώμα ίσως να είναι πιο έντονο στο κάτω μέρος των μαλλιών σας.

Back to black

Photo: @dualipa

Το βαθύ μαύρο χρώμα επιστρέφει κατευθείαν από τα 00s. Ένα χρώμα που αποπνέει αβίαστα ένα δυναμισμό, είναι χρώμα το οποίο αναδεικνύεται ανάλογα με το χρώμα τις επιδερμίδας. Φέτος λοιπόν είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το all-time-classic χρώμα που ίσως διστάζατε τόσο καιρό.

Είστε έτοιμες για την πρώτη φετινή ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών σας?