fbpx

Mascara but… coloured!

by Trends Team

Η χρήση συμπληρωματικών αποχρώσεων όπως μπλε, πράσινο, καφέ, μοβ, μπορντό (και τα λοιπά) δεν αποτελεί «καινοτομία» για τους make-up artists. Αμέτρητοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο χώρο του beauty έχουν δηλώσει ότι μια μικρή ποσότητα μάσκαρας με χρώμα, εφαρμοσμένη στις πάνω ή κάτω βλεφαρίδες μπορεί να αποδειχτεί πολύ αποτελεσματική όταν θέλουμε να ενισχύσουμε το χρώμα και το λευκό των ματιών.

Και ενώ το αποτέλεσμα είναι αρκετά διακριτικό, εξακολουθεί να αποτελεί «εμπορικό μυστικό» στην δημιουργία αυτών των εντυπωσιακών στιγμών των red carpet. Οι make-up artists ισχυρίζονται πως η μάσκαρα με χρώμα μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και σε μακρινές φωτογραφίες.

Και φυσικά, όπως σε όλα τα make-up trends, χρειάζεται στρατηγική για την εκτέλεση τους, όπως αυτή χρησιμοποιείται και συστήνεται από τους ίδιους τους make-up artists. Με αφορμή το άρθρο αυτό, επικοινωνήσαμε με την Άντρια Μαυρουδή, make-up artist στην Κύπρο μας, για να καταγράψουμε για εσάς χρήσιμες πληροφορίες, προτάσεις και tips: από τις πιο κολακευτικές επιλογές χρωμάτων – με βάση τα χαρακτηριστικά σας- έως συμβουλές εφαρμογής. Keep scrolling!

«Η μάσκαρα με χρώμα είναι ένα από τα προϊόντα που όλες μας μπορούμε να φορέσουμε αφού ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Γενικότερα, το χρώμα των ματιών, ο τόνος του δέρματος και η προσέγγιση στο υπόλοιπο μακιγιάζ θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, εάν η σκίαση των ματιών είναι έντονη, τότε ίσως το αποτέλεσμα να είναι πιο διακριτικό, καθώς θα υπερισχύει η σκιά. Έτσι, η επιλογή της σωστής coloured mascara για τον εαυτό μας, θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών μας, της επιδερμίδας μας αλλά και των ματιών μας» μας είπε η Άντρια.

Photo: @makeupby.amavroudi

The magic behind it

Όλες είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την διαφορά που δημιουργεί στο βλέμμα μας η ‘συμβατική’ μαύρη ή καφέ μάσκαρα. Φανταστείτε τώρα την μάσκαρα με χρώμα σαν την αναβαθμισμένη έκδοση της, η οποία προσθέτει ένα χρωματιστό ‘πέπλο’ στο βλέμμα μας που δημιουργεί ένα eye-opening effect. Γενικά, η εφαρμογή μάσκαρας με συμπληρωματικό τόνο όσο πιο κοντά στο χρώμα της ίριδας μπορεί να κάνει το χρώμα των ματιών να φαίνεται πιο φωτεινό και πιο πλούσιο. Σε γυμνό ή ουδέτερο βλέφαρο, το εφέ είναι ακόμα πιο έντονο.

Η ομορφιά του beauty market είναι η ελευθερία για πειραματισμό. Άλλα όσον αφορά τις μάσκαρες με χρώμα και το αποτέλεσμα που θα έχει με βάση το χρώμα των ματιών, χρειάζεται μια στρατηγική.

Photo: IMaxTree

Οι πιο δροσεροί τόνοι όπως το μπλε, το πράσινο ή το μοβ δημιουργούν μια απρόσμενη αντίθεση με τα καστανά μάτια και έτσι ένα φυσικό αποτέλεσμα φωτεινότητας. Αναδεικνύουν το βάθος των σκούρων ματιών ενώ αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα μπλε και πράσινα μάτια.

«Όταν εφαρμόζουμε έγχρωμη μάσκαρα, συστήνουμε μια ελαφρώς πιο «χοντρή» στρώση, για να διασφαλίσουμε ότι κάθε βλεφαρίδα καλύπτεται πλήρως με την απόχρωση που χρησιμοποιείται! Και φυσικά πρέπει να φροντίσουμε οι βλεφαρίδες να είναι curled (γυρισμένες προς τα επάνω) – πριν την εφαρμογή της μάσκαρας – και να αφήνουμε κάθε στρώση να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των εφαρμογών», μας εξηγεί η Άντρια.

Ακόμη ένα τελευταίο αλλά σημαντικό tip είναι η χρήση μιας καθαρής lash comb (χτένα βλεφαρίδων) για να μας διευκολύνει να απλώσουμε την μάσκαρα από τη ρίζα έως την άκρη, αποφεύγοντας την υπερφόρτωση, στην πρώτη εφαρμογή.

50 shades of blue

Photo: ImaxTree

Η μπλε μάσκαρα είναι η ευκολότερη μη ουδέτερη απόχρωση μάσκαρας που κυκλοφορεί στην αγορά – μερικές έχουν navy αποχρώσεις και άλλες έχουν πιο φωτεινές αποχρώσεις cobalt. Ταιριάζει με τις περισσότερες επιδερμίδες και χρώματα ματιών. «Στα καστανά ή μαύρα μάτια, διάλεξε το βαθύ μπλε για την τέλεια ανάδειξη τους», η Άντρια συνεχίζει.

Hazel eyes

Photo: Ruben Chamorro

Για τα καστανά μάτια, η Άντρια συστήνει μοβ και πράσινη μάσκαρα. Η απόχρωση του μοβ τονίζει την ίριδα του ματιού, με αποτέλεσμα τα μάτια να φαίνονται ελαφρώς μεγαλύτερα. Το καφέ, από την άλλη, από μόνο του έχει κάποιες πράσινες γήινες «νότες», που η πράσινη μάσκαρα μπορεί να τονίσει.

Smokey-eye vibes

Photo: IMaxTree

Για ένα πιο έντονο look, για παράδειγμα smokey eyes, μπορείτε να επιλέξετε μπορντό. Το αποτέλεσμα θα είναι διακριτικό αλλά ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρον.

White lash primer

Urban Decay SUBVERSION LASH PRIMER (€21,50)

Εάν δυσκολεύεται να αναδειχθεί το χρώμα, απλώστε πρώτα μια στρώση white lash primer στις βλεφαρίδες, αφήστε τις να στεγνώσουν και μετά εφαρμόστε τη χρωματιστή μάσκαρα.

Put a Wing On It

Photo: @bybrookelle

Ένα από τα πιο κλασσικά cat-eye looks είναι το winged eyeliner – that never goes out of style. «Μπορείτε να συνδυάσετε λοιπόν ένα έντονο χρώμα μάσκαρας με το κλασικό winged eyeliner – το οποίο μπορεί να είναι ένα χρώμα από την ίδια παλέτα με την μάσκαρα –  ή μια τονικά παρόμοια σκιά ματιών, για να δώσουμε βάθος σε ένα μονόχρωμο μάτι. Όσο αφορά το υπόλοιπο make-up lοοk, μπορεί να είναι διακριτικό με ένα lipstick ή lipgloss σε ουδέτερους τόνους!», συμπλήρωσε. 

«Η μάσκαρα με χρώμα μπορεί επίσης να φορεθεί χωρίς κάποια σκιά στο βλέφαρο μας. Με 2-3 στρώσεις χρωματιστής μάσκαρα, τα μάτια μας θα έχουν ήδη τονιστεί. Είναι γεγονός όμως, that you can never go wrong with a black eyeliner! Το μαύρο eyeliner είναι μια σίγουρη λύση για την ανάδειξη των ματιών μας που ταιριάζει εξαιρετικά και με χρωματιστή μάσκαρα», ολοκλήρωσε η Άντρια.


Οι χρωματιστές βλεφαρίδες μπορούν να μεταμορφώσουν το βλέμμα σου, αρκεί να ανακαλύψεις την απόχρωση που θα αναδείξει ιδανικά τα δικά σου μάτια.

Εσυ θα το δοκιμάσεις;

Εάν ναι, τότε μην ξεχάσεις να μας κάνεις tag!