fbpx

Συμβουλές για τις τέλειες αφέλειες!

by Trends Team

Ίσως δεν υπάρχει καμία τάση που να είχε μεγαλύτερη αναγέννηση το 2020 και 2021 από τα curtain bangs ή αλλιώς τις αφέλειες, μια τάση που έχει ρίζες στη δεκαετία του ’60 και του ’70. Κολακεύουν οποιοδήποτε σχήμα προσώπου και φαίνονται εξίσου καλά σε ίσια, κυματιστά και σγουρά μαλλιά, καθώς και μακριά και κοντά μαλλιά. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα και μπορούν να συμπληρώσουν πολλά χτενίσματα ακόμη και αλογοουρά ή buns­. Χωρισμένες στη μέση (ή, μερικές φορές, προς μια πλευρά) πλαισιώνουν τέλεια το πρόσωπο και τα μάτια μας – όπως μια κουρτίνα σε ένα παράθυρο και προσθέτουν αυτή τη διακριτική πινελιά θερμότητας στην εμφάνιση μας.

Αυτό που θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα είναι ο κομμωτής σας να κατανοήσει την υφή των μαλλιών σας και να κόψει face-framing layers που να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου μας.

Παρόλα αυτά είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα hairstyle που απαιτεί λίγη επιπλέον προσπάθεια για να διατηρηθεί και συνεπώς υπομονή και αφοσίωση. Οι αφέλειες μακραίνουν γρήγορα και έτσι χάνουν εύκολα το σχήμα τους, φριζάρουν και συχνά δεν διατηρείται το styling τους. Δεδομένου ότι υπάρχει ένα κενό στη μέση, τα μαλλιά θα πρέπει να «εκπαιδευτούν» για να διατηρήσουν το σχήμα αυτό, κάτι που μπορεί να σημαίνει συχνό πιστολάκι ή/και σίδερο. Το συχνό πιστολάκι ή/και σίδερο συνεπάγεται την ανάγκη για προϊόντα μαλλιών τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των μαλλιών από τη θερμική ζημιά (Leave-In Pre-Iron Spray). 

Start longer

Η δήλωση αυτή ακούγεται οδυνηρά προφανής, αλλά μόλις τα άκρα των curtain bangs αρχίσουν να ενοχλούν τα μάτια σας, θα θυμηθείτε τον βασικό κανόνα οποιουδήποτε bang style: Μπορείτε πάντα να τα κόψετε περισσότερο, αλλά δεν μπορείτε να φέρετε τα μαλλιά σας πίσω. Ίσως να χρειαστούν μερικές επισκέψεις στο κομμωτήριο μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

How to style them?

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα spray bottle με νερό για να υγρανθούν. Έπειτα στεγνώστε τα με πετσέτα, ψεκάστε Leave-In Pre-Iron Spray και στη συνέχεια, χωρίστε τα μαλλιά σας στη μέση. Χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα – φροντίστε να κρατάτε τη βούρτσα κάθετα στην γραμμή των μαλλιών σας –  κάντε μερικά περάσματα με τον στεγνωτήρα, απομακρύνετε την θερμότητα και κρατήστε το τμήμα των μαλλιών στη βούρτσα για λίγα δευτερόλεπτα για να τις βοηθήσετε να διαμορφωθούν. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία, δουλεύοντας κυρίως σε τμήματα μιας ίντσας προς το κέντρο της αφέλειας για να διασφαλίσετε τον επιθυμητό όγκο, και μετά προχωρήστε στην άλλη πλευρά. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε σε ένα βουρτσάκι μάσκαρας ή φρυδιών λίγη λάκα και χτενίστε ελαφρά τις αφέλειες! 

How to deal with frizzy bangs?

Το φριζάρισμα είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή στο styling των bangs. Η υγρασία μπορεί να επηρεάσει πολύ εύκολα τις αφέλειες, και εμείς τείνουμε να τις ισιώνουμε πολύ συχνότερα για να τις διατηρήσουμε περιποιημένες. Οι ειδικοί προτείνουν θεραπείες ισιώματος και κατά του φριζαρίσματος, τις οποίες μάλιστα μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο στις αφέλειες.

Three Perfect Hairstyles

  1. MESSY BUN

Λαδωμένα μαλλιά αλλά περιορισμένος χρόνος? Τότε το messy bun είναι το ιδανικό hairstyle για εσάς! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν για όγκο για να αναζωογονήσετε γρήγορα τα μαλλιά σας αφαιρώντας τη βρωμιά στο τριχωτό της κεφαλής. Διαμορφώστε τα bangs σας όπως θέλετε και μαζέψτε τα υπόλοιπα μαλλιά σας σε ένα ακατάστατο bun. Τα curtain bangs θα πλαισιώσουν όμορφα το πρόσωπό σας και θα τραβήξουν όλη την προσοχή.

2. HALF UP, HALF DOWN

Το χτένισμα αυτό είναι ιδανικό για διάφορους τύπους και μήκη μαλλιών. Ξεκινήστε δημιουργώντας μισή αλογοουρά, μετατρέποντάς την σε ένα messy bun. Έπειτα κατεβάστε μερικά μαλλιά για να πλαισιώσετε το πρόσωπό σας.

3. BANDED HAIR

Εάν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση θερμότητας, δοκιμάστε να ενσωματώσετε τα αξεσουάρ μαλλιών στο curtain bang look σας. Για παράδειγμα, τα headbands (κορδέλες) είναι ένα αξεσουάρ με ατελείωτες επιλογές χρώματος και στυλ. Για τα curtain bangs, τοποθετήστε το headband στο κεφάλι σας και προσαρμόστε το στο σημείο που θέλετε. Στη συνέχεια, κατεβάστε τις αφέλειες και ίσως λίγο περισσότερα μαλλιά κοντά και στις δύο πλευρές των αυτιών σας για να δημιουργήσετε μια χαλαρή, δροσερή εμφάνιση.