fbpx

Vintage Beauty: 5+1 Μυστικά ομορφιάς από τα παλιά

by Trends Team

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς έχει εξελιχθεί, και η κάθε περίοδος στην ιστορία χαρακτηρίζεται από τα δικά του πρότυπα ομορφιάς.

Η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση επιτρέπει σε εμάς τις γυναίκες να πειραματιστούμε με την άφθονη ποικιλία προϊόντων που είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα, με τις φόρμουλες σε καλλυντικά και skincare να γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικές και η λύση σε κάθε «μοναδικό» πρόβλημα. Και είναι σήμερα ευκολότερο από ποτέ να μάθεις να τα χρησιμοποιείς – ή καλύτερα να τα αξιοποιείς. Τα YouTube videos, το Tiktok και οι γκουρού ομορφιάς παρέχουν μέσα από τις διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες τις δικές τους συμβουλές για την δημιουργία ενός flawless glam look.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι καλλωπίζονται και βάφονται, πολύ πριν τα Kylie cosmetics were a thing. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα beauty icons σε όλη την ιστορία, που σίγουρα δεν είχαν στην διάθεση τους τόσο πολλά προϊόντα. Κατάφερναν όμως να φαίνονται πάντα πανέμορφες, εφαρμόζοντας απλά και προσιτά beauty tips που ανακάλυψαν με τα χρόνια!

Και ευτυχώς, πολλά από τα beauty icons μοιράστηκαν τα «μυστικά» τους. Εμείς εντοπίσαμε και καταγράψαμε για εσάς 5 αποτελεσματικά vintage beauty tips που εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα και έχουν επάξια αποδείξει την ανθεκτικότητα τους στο χρόνο.

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι το σημερινό άρθρο είναι βασισμένο στην Marilyn Monroe, η οποία αν ζούσε σήμερα, σίγουρα θα είχε το δικό τους beauty blog.

Λευκό μολύβι στην εσωτερική γραμμή του ματιού

Η Audrey Hepburn ήταν γνωστή για τα μεγάλα γατίσια μάτια της. Το μυστικό της ήταν να εφαρμόζει λευκό μολύβι στην εσωτερική γραμμή του ματιού της για να τα κάνει να φαίνονται πιο ξεκούραστα, μεγαλύτερα και εντυπωσιακά. Μέχρι και σήμερα πολλές γνωστές make-up artists χρησιμοποιούν και προτείνουν αυτό το trick για πιο ξεκούραστο βλέμμα και «μεγαλύτερα» μάτια.

Εφαρμόστε το άρωμα σας στα μαλλιά και όχι στα ρούχα σας

Αυτός ο κανόνας προέρχεται από τις Γαλλίδες , οι οποίες παραμένουν πιστές σε αυτόν και τον μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά. Η Coco Chanel δήλωσε πως οι γυναίκες πρέπει να φορούν άρωμα όπου θα ήθελαν να φιληθούν. Η θηλυκή μυρωδιά ήταν εξαιρετικά σημαντική την τότε εποχή – και παραμένει. Έτσι οι γυναίκες ψέκαζαν την βούρτσα των μαλλιών τους με άρωμα για να το μεταφέρουν σε κάθε τρίχα. Δοκιμάστε να επενδύσετε σε ένα άρωμα σχεδιασμένο ειδικά για τα μαλλιά ή ψεκάστε με άρωμα το μαξιλάρι σας προτού κοιμηθείτε. Μην ψεκάζετε απευθείας στα μαλλιά σας.

Επιστροφή στα ρολά-μαλλιών

Παλαιότερα, η χρήση ρολών για την δημιουργία μπουκλών ήταν αναπόσπαστο κομμάτι στην ρουτίνα ομορφιάς των γυναικών. Η πραγματικότητα είναι πως ακόμη και αν χρησιμοποιείτε λαδάκι για προστασία από την θερμότητα, η καθημερινή χρήση του σίδερου στα μαλλιά σας είναι αναμφίβολα επιβλαβής για τα μαλλιά σας, και σε αυτήν την περίπτωση το vintage hack είναι εύκολο και καθόλου επιβλαβές. You will never know until you try!

Μειώστε το πρήξιμο στο πρόσωπο σας με παγωμένο νερό

Η γνωστή Joan Crawford ισχυριζόταν πως το μυστικό της για λείο και σφιχτό δέρμα ήταν το παγωμένο νερό που έριχνε κάθε πρωί συγκεκριμένα 25 φορές στο πρόσωπο της. Αν και δεν έχει αποδειχτεί πως το παγωμένο νερό έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, είναι σίγουρα πολύ αποτελεσματικό στην μείωση του πρηξίματος – κυρίως στην περιοχή των ματιών και στην συρρίκνωση των πόρων.

Sometimes simplicity is key

Τα vintage pin-up girl που αγαπάμε από τα παλιά, τα αναγνωρίζουμε από την φρεσκάδα του make-up τους που αναδείκνυε την φυσική τους ομορφιά. Το παραδοσιακό vintage make-up περιλαμβάνει κόκκινα χείλη και όμορφα τονισμένα μάτια με μάσκαρα και voila! Κλασσικό, απλό και διαχρονικό μακιγιάζ, το οποίο τονίζει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο πρόσωπο μας.

Olive oil miracles

Η Sophia Loren εξωτερικεύει εξωτική ιταλική ομορφιά όπως καμία άλλη, και οι συμβουλές ομορφιάς της είναι ριζωμένες στην ιταλική κουλτούρα. Πολύ σοφά γνώριζε πως η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Για αυτό η καθημερινή της διατροφή περιλάμβανε τουλάχιστον δύο κουταλιές ελαιόλαδου. Το χρησιμοποιούσε όμως και για ενυδάτωση του προσώπου, του σώματος αλλά και ως μάσκα μαλλιών, εφαρμόζοντας το στο δέρμα και στα μαλλιά στη γνήσια του μορφή. Η σύγχρονη εκδοχή αυτού είναι τα leave-in conditioners και η ενυδατικές μας κρέμες.

Πιο από αυτά τα vintage beauty tips  θα υιοθετήσεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου;