fbpx

5 χρωματικοί συνδιασμοί που υπόσχονται εντυπωσιακές εμφανίσεις!

by Trends Team

 Είναι γενικά παραδεκτό ότι η επιλογή ενός outfit με ουδέτερα χρώματα είναι πάντα μια εύκολη λύση. Η ιδέα ότι όλα πάνε με το μαύρο και το άσπρο είναι κάτι που μας απαλλάσσει από διλήμματα. Με όλα τα άλλα που συμβαίνουν στη ζωή μας, η σιγουριά του απλού είναι ένα ευπρόσδεκτο συναίσθημα.

Εάν τα δυο τρίτα της ντουλάπας σας αποτελούνται από μαύρα και ουδέτερα items, οι έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί ίσως να φαντάζουν τρομακτικοί. Ένας συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει το outfit σου. Έτσι, είναι φυσικό να αισθανόμαστε λίγο άβολα όταν πειραματιζόμαστε με νέους τόνους.

Πλέον, όλες μπορούμε να αντιληφθούμε ότι δύο αντίθετα χρώματα – που πιθανόν να υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα μας – μπορούν απροσδόκητα να συνδυαστούν μαζί. Μερικοί άνθρωποι έχουν το δημιουργικό χάρισμα να συνδυάζουν χρώματα ή χρωματικές αποχρώσεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοί να καταγράψουμε για εσάς αυτούς τους τολμηρούς συνδυασμούς.

Όσο και αν μας αρέσει ένα μονοχρωματικό look, ένα σωστό απροσδόκητο colour pairing ενδέχεται να κάνει αξέχαστη την παρουσία σας. Από έντονα κόκκινα με παστέλ ροζ έως μουσταρδί σε συνδυασμό με μωβ, παρακάτω έχουμε καταγράψει 5 colour-coordinated looks που θα σας εμπνεύσουν την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε να συνδυάσετε έντονους χρωματισμούς.

Are you ready to embrace the rainbow?

Purple and Yellow

Source: @oliviaandalice

Οι αποχρώσεις του μωβ και του κίτρινου είναι συμπληρωματικά χρώματα – δύο χρώματα που είναι ακριβώς απέναντι το ένα από το άλλο – τα οποία με βάση την θεωρεία του της Χρωματικής Αρμονίας, αυτά τα αντίθετα χρώματα δημιουργούν μέγιστη αντίθεση και ταυτόχρονα μέγιστη σταθερότητα. Ο ζεστός τόνος του μουσταρδί αναδεικνύει κάτι απρόσμενα εντυπωσιακό στο μωβ.

Baby Blue and Purple

Source: @andriasdose

Σε αντίθεση με τα συμπληρωματικά, τα αναλογικά χρώματα αποτελούν αποχρώσεις που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στον χρωματικό τροχό – σαν δυο κολλητοί φίλοι. Για παράδειγμα, το γαλάζιο και το μωβ, σαν αναλογικοί «φίλοι» θα διασφαλίσουν ότι οι αποχρώσεις του outfit σας ταιριάζουν τέλεια. 

Orange and Green 

Source: @emilisindlev

Γενικά το πορτοκαλί θεωρείται ένα χρώμα δύσκολο να συνδυαστεί και ρούχα σε αυτή την απόχρωση είναι συνήθως no-go για τις περισσότερες από μας. Είναι ένα από αυτά τα χρώματα που δεν ταιριάζει με τίποτα, και επομένως, ταιριάζει με τα πάντα! Δίπλα στο βαθύ πράσινο, φαίνεται φρέσκο και μοντέρνο.

Red and Pink

Source: @nnennaechem

Όταν το κόκκινο και το ροζ συνδυαστούν, τα χρώματα αυτά αλληλοσυμπληρώνονται και το outfit μας πλέον είναι συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα αρμονικό. Κορυφαίοι σχεδιαστές απέδειξαν πως ο συνδυασμός αυτός πλέον δεν είναι περίεργος, αλλά αποπνέει μια φρεσκάδα, με μια retro υπόνοια αλλά ένα τόσο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Οτιδήποτε σε ζωηρό κόκκινο και ένα απαλό ροζ, μπορεί πια να αποτελέσει μια ασφαλή επιλογή. Η έντονη κόκκινη απόχρωση φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή δίπλα σε μια φωτεινή ροζ απόχρωση.

Orange and Yellow

Source: @annabelrosendahl

Αυτός ο αναλογικός χρωματικός συνδυασμός θα δώσει στο outfit σας μια αίσθηση – απρόσμενης ίσως – συνοχής χωρίς να είναι καθόλου βαρετό. Σ’ αυτή την περίπτωση, το κίτρινο αναδεικνύει το πορτοκαλί. Οι ζεστοί τόνοι των δύο αυτών χρωμάτων είναι κατάλληλοι για σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου.


Η δημιουργία ενός outfit που να έχει τέλεια συμβατότητα χρωμάτων είναι κάθε άλλο παρά απλή. Η ντουλάπα σου όμως μπορεί να κρύβει μικρούς θησαυρούς.

Εσύ θα ήθελες να βγεις από το comfort zone σου και να πειραματιστείς  με πιο playful αποχρώσεις και τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς;