fbpx

5 Key S/S21 Sunglasses Trends

by Trends Team

Τα γυαλιά είναι ίσως το πιο προσωπικό αξεσουάρ, καθώς δεν είναι ένα one-size-fits-all accessory. Έτσι η εύρεση των κατάλληλων γυαλιών ηλίου που κολακεύει το σχήμα του προσώπου μας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, όμως μέχρι τώρα πιθανόν να έχετε διευκρινίσει ποια -περίπου- σχήματα σας ταιριάζουν. Είτε αναζητάτε γυαλιά ηλίου που προσφέρουν δράμα στο outfit σας είτε προτιμάτε ένα κλασικό σχήμα με γωνιές, το σημαντικό είναι να ταιριάζει στο πρόσωπο σας και να είναι ευέλικτα για να συμπληρώνουν, ή καλύτερα να απογειώνουν τα outfit σας.

Ιστορικά, η μόδα αντανακλά την κατάσταση της κοινωνίας και φέτος αυτό αποδείχτηκε σε όλους τους τομείς της. Οι τάσεις των γυαλιών για το 2021 επικεντρώνονται στην ισορροπία της καινοτομίας, statement σκελετούς και  διαχρονικά σχέδια. Οι καταναλωτές έχουν υιοθετήσει την νοοτροπία του «mindful shopping», αγοράζοντας ευέλικτα και διαχρονικά κομμάτια  με διακριτικές trendy λεπτομέρειες. Έχοντας υπόψη μας αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό να αναλύσουμε λίγο τις φετινές τάσεις στα γυαλιά και να επισημάνουμε ποιες είναι για εμάς και ποιες δεν μας ταιριάζουν και τόσο.

Αυτή τη σεζόν, οι σχεδιαστές αναδημιούργησαν όλες τις αγαπημένες, διαχρονικές σιλουέτες των γυαλιών με σημαντικά updates. Σκεφτείτε ένα κλασικό cat-eye σχήμα, αλλά με ένα μοντέρνο twist – στενότερο, γωνιακό σχήμα. Οι διάδρομοι μόδας αγκάλιασαν σιλουέτες εμπνευσμένες από ρετρό, όπως τους στρογγυλούς φανταχτερούς σκελετούς Miu Miu και τα angular aviators της Bottega.

Από τα φανταχτερά καλοκαιρινά χρώματα που ενισχύουν αμέσως τη διάθεση και  XXL oversized σκελετούς έως φουτουριστικά σχέδια και διακριτικές ρετρό αναφορές, καταγράψαμε για εσάς τα σχήματα τις τάσεις γυαλιών που θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν – και ακόμη καλύτερα, αυτά που μπορείτε να αγοράσετε τώρα.

Fair and slimline

Photo: @alyssainthecity

1. http://theofanides.com/ve4361-gb1.html

2. http://theofanides.com/ve4361-5319.html

3. http://theofanides.com/ve4361-5217.html 

Εάν προτιμάτε κάτι με δομή και έχετε το κατάλληλο σχήμα προσώπου να το υποστηρίξετε, τότε αυτό το σχέδιο είναι για εσάς. Και ενώ το ορθογώνιο σχήμα είχε την στιγμή του και το 2020, φέτος σκεφτείτε acetate (διαφανή πλαστικό) σκελετό και έντονα χρώματα. Και εάν τείνετε προς μίνιμαλ , επιλέξτε χοντρό λευκό σκελετό. Μπορείτε να επιλέξτε φακούς που είναι εξαιρετικά δομημένοι και γεωμετρικοί: λεπτοί και ορθογώνιοι ή μεγάλοι και τετράγωνοι.

Retro cat-eyes and angular-shaped

Photo: @deborabrosa

1. https://theofanides.com/bv1031-s.html,

2. http://theofanides.com/bv1018s.html,                              

3. http://theofanides.com/mu10vs.html 

Το cat-eye και το angular σχήμα είναι αναμφίβολα forever-shapes όταν πρόκειται για γυαλιά. Αυτή τη σεζόν, το cat-eye ενημερώθηκε και επανακυκλοφόρησε μειώνοντας το μέγεθος των φακών για να δημιουργήσει ένα πιο δυναμικό, γωνιακό look. Φέτος, το σχήμα αυτό είναι πιο ρετρό από ποτέ, με μια υπόδειξη από αέρα ’70s. Το σχέδιο αυτό συνιστάται για στρογγυλά πρόσωπα.

Τα angular γυαλιά είναι ιδανικά για round faces (Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός κυκλικού προσώπου είναι παρόμοιο μήκος και πλάτος, απαλά χαρακτηριστικά και στρογγυλό jaw-line) αφού θα προσθέσουν definition ενώ οι φακοί με κλίση θα βοηθήσουν στην επιμήκυνση του προσώπου.

Strange, XL or XXL

Photo: @tostos_

1. http://theofanides.com/gg0809s.html

2. http://theofanides.com/bb0106s.html                         

3. http://theofanides.com/gg0808s.html 

Ακόμη μια ωδή από την δεκαετία των 70s, οι τετραγωνικοί ή απροσδιόριστου σχήματος XXL φακοί, αποτελούν fashionstatement αυτή τη σεζόν, και προσδίδουν μια αναμφισβήτητη υποψία playfulness σε ένα outfit.  Επενδύστε σε στυλ με πολυτελείς ουδέτερους τόνους, όπως πλούσιο καφέ και μαύρο ή όμπρε σχέδια και άχρωμα (as see-through as you can) στυλ.

Futuristic, mono lens and bold

Photo: @lissyroddyy

1. https://theofanides.com/946201.html

2. https://theofanides.com/gg0785s-001.html

3. https://theofanides.com/mq0259-s.html 

Τα mono lens sunglasses, που μας θυμίζουν J.Lo, επέστρεψαν με μάξι φακούς αλλά και μίνιμαλ σκελετούς σε Matrix style. Γυαλιά ηλίου, ιδανικά για τον κρυμμένο εκκεντρικό μας εαυτό, που είναι λιγότερο για τους φακούς και περισσότερο για τη συνολική σιλουέτα, είναι πραγματικά διασκεδαστικά και εντυπωσιακά. Φακοί με καθρέφτη ή όχι, το σχέδιο αυτό αποτελεί instant fashion flex σε ένα  outfit.

Sleek half-moons

Photo: @maggie_mccormack

1. https://theofanides.com/gv7156s.html

2. https://theofanides.com/vb609s-215.html

3. https://theofanides.com/vb609s-001.html 

Ο σκελετός αυτός εμπίπτει στο oversize trend και χωρίς να πούμε πολλά, θα ήθελα να ονομάσω αυτά τα γυαλιά from tennistobrunch γυαλιά. Με ελαφρώς πιο sport αλλά κομψό σκελετό, συνδυάστε το με ένα άσπρο μπλουζάκι και light denim και το look σας είναι ολοκληρωμένο. Κομψό και bold.


Τα καθοριστικά χαρακτηριστικά ενός προσώπου με τετράγωνο σχήμα είναι το ισχυρό  jawline και το μεγάλο μέτωπο. Ο στόχος εδώ είναι να «μαλακώσουν» οι γραμμές και αυτό μπορεί να επιτευχθεί επιλέγοντας half-moon σκελετό.