fbpx

Αυτές είναι οι popular designer bags που αξίζει να επενδύσετε!

by Eva Sarpetsa

Η αγορά μιας designer τσάντας είναι εξίσου συναρπαστική και αγχωτική. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που εάν όχι όλες, τότε τις περσότερες φορές μπορεί να θεωρηθεί επένδυση, αφού μπορεί να φορεθεί ξανά και ξανά και ξανά – μέχρι και πολλά χρόνια μετά. Και ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τιμή τους πολλές φορές φαντάζει εξωπραγματική, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει την «forever» τσάντα σας.  

Και όταν τελικά αποφασίσετε πως θα επενδύσετε στην δική σας designer handbag η ερώτηση είναι η εξής: ποιο στυλ τσάντας αξίζει πραγματικά τα λεφτά μου; Είναι, φυσικά, σημαντικό να επιλέξετε ένα στυλ και ένα brand που αγαπάτε, αλλά υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη μάρκα θα διατηρήσει την αξία της; Τι χρώμα πρέπει να επιλέξετε; Κλασσικό ή statement; Ποια σιλουέτα δεν θα είναι ποτέ out of fashion; Ποια είναι τα πιο διαχρονικά κομμάτια ενός brand;

Η επένδυση στην ιερή τριάδα (Holy trinity) των designer τσαντών -Chanel, Louis Vuitton και Hermès-είναι προφανής όσο αφορά την αξία μεταπώλησης. Ο κόσμος της μόδας έχει επίσης εντάξει σχεδιαστές όπως Chloé, Céline, Gucci και η Loewe στον It-bag fashion map, και σήμερα αποτελούν και αυτές κλασσικές επιλογές. 

Η άποψη η δική μας είναι η εξής: Όταν ξοδέψεις ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε ένα αντικείμενο, το πιο σημαντικό είναι το τι θα σημαίνει για σένα αυτό. Είτε πρόκειται για ένα κλασσικό μοντέλο τσάντας που έχει αποδείξει την διαχρονικότητα του, είτε για ένα ολοκαίνουριο σχέδιο που σήμερα θα το εντοπίσεις στα χέρια των μεγαλύτερων fashion influencers, εάν πιστεύεις πως θα την φορέσεις και θα την απολαύσεις, τότε αποτελεί μια καλή επένδυση!

Πιο κάτω καταγράψαμε για εσάς 5 designer handbags που αποτελούν πραγματικά διαχρονικά κομμάτια. 

Chanel Flap Bag

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η Chanel είναι πάντα μια καλή επένδυση. Οι τσάντες της συνεχίζουν να έχουν υψηλή τιμή μεταπώλησης ανεξάρτητα από τη δεκαετία από την οποία προέρχονται. Θα διαπιστώσετε με μεγάλη ευκολία ότι μία τσάντα από τις συλλογές του επόμενου έτους φαίνεται εξίσου σύγχρονη με αυτήν που ίσως αγοράσατε πριν από δεκαετία. Παράλληλα, η Chanel Flap Bag έχει υψηλή αξία μεταπώλησης και, ας είμαστε ειλικρινείς, will never go out of style.

Hermès

Εμπνευσμένη από την Grace Kelly, η Hermès αυτή είναι ένα πραγματικά κλασικό κομμάτι που διατηρεί ή αυξάνει σταθερά την αξία μεταπώλησης της.

Christian Dior

Πρόκειται για ένα ακόμη διαχρονικό κομμάτι με πολύ σημαντική αξία μεταπώλησης και cult status. 

Bottega Veneta

Ένα κομμάτι που υιοθετήθηκε και αγαπήθηκε από celebrities και influencers, η slouchy Bottega Veneta clutch bag αποτελεί τάση και επιλογή κάθε μήνα μόδας από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. Υπάρχει διαθέσιμη σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και μίνι μέγεθος, με αλυσίδα ή χωρίς.  

Prada Cleo

Αυτή η γυαλιστερή, δερμάτινη τσάντα ώμου έχει φορεθεί από influencers σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί σήμερα ένα Instagram φαινόμενο. Ορισμένα χρώματα έχουν ήδη εξαντληθεί, με το μαύρο χρώμα να είναι ιδιαίτερα δυσκολόβρετο. Εάν λοιπόν σας αρέσει ο μινιμαλισμός της δεκαετίας του ’90, τότε η Prada’s Cleo Bag θα σας απασχολήσει αναμφίβολα. Η τσάντα αυτή είναι μια επανερμηνεία των εμβληματικών στυλ του οίκου από τη δεκαετία του ’90 – με κομψές, καθαρές γραμμές και το λογότυπο τους. Είναι σαφώς μια τσάντα με «ισχύ παραμονής».