fbpx

Τα 5 Shoe Trends που θα κυριαρχήσουν το καλοκαίρι του 2021!

by Trends Team

Σηκώστε το χέρι σας εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που φορέσατε κάτι άλλο εκτός από sneakers, μπότες ή παντόφλες. Και ενώ η αβεβαιότητα για τους επόμενους μήνες είναι ακόμη αισθητή, οι designers λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους πως μετά από τόσους μήνες στον καναπέ, η άνεση θα είναι πολύ σημαντική στο σχεδιασμό των παπουτσιών, επιχειρώντας να διοχετεύσουν τη θετικότητα μέσα από τα χρώματα.

Δεδομένου λοιπόν ότι το Work From Home και τα luxe sportswear αποτελούν ακόμη τη νέα πραγματικότητα για πολλούς, υπάρχει ένα fashion item που χρειάζεται update οπωσδήποτε: τα παπούτσια μας. Η πρωταρχική ανάγκη για άνεση στα υποδήματα ικανοποιήθηκε σίγουρα, με τα  flat σανδάλια να κυριαρχούν στις περισσότερες συλλογές και οι πλατφόρμες να αντικαθιστούν τα τακούνια. Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα είναι οι επόμενοι έξι μήνες, μπορείτε να βρείτε παρηγοριά στο γεγονός ότι οι designers κλίνουν προς την άνεση, και ενδέχεται να το διατηρήσουν και για τις επόμενες σεζόν – or not.

Και φυσικά, το στυλ δεν χρειάζεται να θυσιάζεται, με τους σχεδιαστές να έχουν δημιουργήσει μια πληθώρα νέων παραλλαγών που θα σας παρέχουν άνεση και  στιλ ταυτόχρονα. Και επειδή μας αρέσει να παίρνουμε ενδείξεις από τους διαδρόμους για να επενδύσουμε σε στυλ με staying power, καταγράψαμε για εσάς τα 5 shoe trends που πιστεύουμε ότι αξίζει να επενδύσετε.

Footwear trends you need to know

Grandpa’s favourite

Photo: Getty Images

Το κλασσικό αυτό androgynous κομμάτι, έπειτα από το “fashion treatment” του, επέστεψε πιο chunky και πιο ψηλό. Είτε πρόκειται για oxford, loafer ή brogue (Scottish shoe), η γενικότερη προσέγγιση σ ’αυτό το style παπουτσιού είναι η προσθήκη τακουνιού – for a feminine edge, και μεγαλύτερο πέλμα για να τονιστεί το σχήμα και τη φόρμα. Η τάση αυτή εντοπίστηκε σε brands όπως Chloé συνδυασμένο με mid-length φορέματα και φούστες, ενώ ο οίκος Gucci τα συνδύασε με κάλτσες – school vibes!

Flatforms

Photo: Courtesy of Versace

Η φετινή προσέγγιση των Flatforms έχει απογειώσει τον σχεδιασμό τους – σε «ψηλές» διαστάσεις. Οι εκδόσεις που εντοπίστηκαν στην φετινή πασαρέλα είναι ιδανικές για όσους αναζητούν μια εναλλακτική προσέγγιση στα τακούνια – πιο κοντά στο έδαφος. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ριχτά ρούχα για πιο Boho εμφάνιση ή με κομψό tailoring σύνολο.

Chained Up

Photo: Courtesy of Versace

Οι chunky αλυσίδες έχουν μεταφερθεί από το λαιμό μας στα πόδια μας, ως το τελευταίο statement accessory στο  look μας. Συνήθως χοντρά και duty-heavy, έρχονται σε  αντιπαράθεση με τα ντελικάτα λεπτεπίλεπτα τακούνια και τα φλάτ παπούτσια στα οποία είναι τοποθετημένα. Η τάση αυτή εντοπίστηκε σε οίκους Michael Kors, Ulla Johnson, Off-White, Longchamp, Simone Rocha και Νο. 21. Έτσι είναι ασφαλές να δηλώσουμε ότι τα chained footwear είναι 2021 must-have.

Strappy

Photo: Courtesy of Dion Lee

Τα strappy sandals, εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’90 έκαναν μια αξιοσημείωτη επιστροφή το 2019 και εξακολουθούν να αποκτούν μομέντουμ. Τα strappy τακούνια δεν αποτελούν νέα τάση, αλλά οι εκδοχές του 2021 περιλαμβάνουν πιο περίπλοκο και ιδιαίτερο strapping, με «περίβλημα» γύρω από τον αστράγαλο και εστίαση στα δάχτυλα των ποδιών. Ο οίκος Jacquemus προσάρμοσε το trend αυτό  με straps μέχρι την μέση της γάμπας,  παραπέμποντας μας στην τάση των μονομάχων της δεκαετίας του 2000.

Super Square

Photo: Courtesy of Dion Lee

Τα υπερβολικά τετράγωνα σανδάλια αποτελούν άλλη μια τάση που επικράτησε στις συλλογές της φετινής άνοιξης. Και καθώς η τάση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα νέα, αποτελεί ένδειξη ότι θα συνεχιστεί σε ίσως πιο bold εκδοχές.